קצת על שבט הדר

קצת על שבט הדר

אני יודעת שזה לא מעניין אף אחד אבל בבקשה תגיבו, קצת על ההיסטוריה של שבט הדר- צופי רעננה: לפני 25 שנה, בשנת 1976, החליטה אמה מטה לוי להקים שבט צופים ברעננה. ה"גרעין" כביכול, שאיתו הוקם השבט היה כ - 8 תיכוניסטים מתיכון "אוסטרובסקי"(אחד התיכונים ברעננה) שרק אחד או שניים מהם ידעו משהו על הצופים. מרכז השבט הראשון היה אבנר. הוא גם הדריך, העביר קורסי הדרכה בקיץ, ולמעשה עשה כמעט כל מה שיכל בשביל השבט שזה עתה הוקם. ללא שום תמיכה מהעירייה, קם שבט צופים ברעננה. הפעילויות הועברו תחת כיפת השמיים, וכשירד גשם, בחדרי מדרגות. בתקופה מסוימת, "השתלטה" אמה על חדר אחד מהמבנה של הטיסנאות ושם גם הועברו הפעילויות עד ש"קיבלנו" מבנה "חדש" אשר נקרא בימינו: "השבט הישן". עד כמה שהיה מרווח שם בהתחלה, עם הזמן נהיה צפוף ובשנת 1998, עברנו למשכננו החדש ברחוב שפינוזה(שם של רחוב ברעננה). בקיץ 1976 בקורס הדרכה הראשון, הומצא השם "הדר". לאחר מכן, בשנת 1977, החליפה את אבנר חברת קומונה מקיבוץ מגל - סמדי. הגיעו מדריכים משבט "שחף" כגיבוי וגם המרכז היה משחף - אלי דגן. מאז ועד היום עברו 25 שנים שבהם השבט התפתח מ - 10 תיכוניסטים שהיוו את הגרעין, למעל 1000 חניכים מכיתות ד´ ועד י"ב מה שגורמים לשבט "הדר" להיות ה - 3 בגודלו בארץ. כמובן שבכל 25 השנים הללו, התפתחו מספר דברים שלא כל כך היו ב 1976 אשר כוללים טיולים, אירועים קהילתיים, כמובן ההדרן(יומהולדת לשבט),הפורימון, המחנה קיץ ועוד כל מיני אירועים שכאלה ב-
- תמר שרוני(שעכשיו מאוד משועממת)

anat113

New member
ניראה לי ש....

כל השבטים בהנהגה יודעים שאתם בין השבטים הגדולים בארץ.... במחנה קיץ אתם תמיד עושים רעידת אדמה כשאתם מגיעים.... אז מה גם אנחנו הרבה (150) ...
ואני מתקוונת בשבט.. אבל כמו השיר הידוע:
"לא הכמות אלא האכות"

למעלה