קצת על תרגומים והוצאות-

מיה אחת

New member
קצת על תרגומים והוצאות-

בישראל קיימות שתי הוצאות ספרים שמוציאות רומאנים-רומנטיים במתכונת הקלאסית; "שלגי", שמתמחים ברומאנים רומנטיים, ו"אור-עם". "אור-עם", היא הוצאה גדולה יותר ואיכותית יותר, שמתמחה בעיקר בעידן החדש (רפואה אלטרנטיבית, שיאצו, גרפולוגיה ושאר ירקות) ומשום מה (ולשמחתנו כמובן) החליטה לפרסם גם רומאנים-רומנטיים. ועכשיו להקשיב טוב-טוב רומאנים-רומנטיים, אם אתן יכולות, תקראו רק בהוצאת אור-עם. התרגומים של שלגי מחופפים, זרועים שגיאות-כתיב ושגיאות הגהה, ורעים מאוד-מאוד באופן כללי. חשוב לי להדגיש שהתרגומים של אור-עם גם הם לא תרגומים טובים במיוחד, אבל לעומת האלטרנטיבה האיומה, שלגי, הם כמעט יצירות מופת. ולסיכום רצוי ואף מומלץ, לקרוא רומאנים רומנטיים באנגלית. _________________________________________________ נורה רוברטס שולתתתתתתת!!!!!

dolfin11

New member
צודקת - אנגלית - הכי טוב- אבל...

אם כבר קוראים ´רומנטים´ בעברית שיהיו לא מתורגמים. במילים אחרות: רומן רומנטי מאת מחבר/ת ישראלים זה הכי שווה כי אז לא צריך להתמודד עם תרגום קלוקל והעלילה מדברת אלינו יותר !!! יש ספר חדש לאבישג בר - כנסו לאתר ותתרשמו - www.seemania.con לא שלגי, לא אור-עם - מהיום אמרו - סימניה!!!

מיה אחת

New member
רגע, וכתיבה קלוקלת כן

שווה שיתמודדו איתה? התחלתי לקרוא את הפרק הראשון בספרה של בר, ולא הצלחתי לגרור את עצמי לסיום. הכתיבה בנאלית ורעה, הדמות מטופשת ומשעממת (מירי?? מזה השם הזה??), תהיתי האם הכותבת יודעת מה פירוש "אקספוזיציה". כל הרעות החולות של הז´אנר מופיעות בסיפור הזה (נטיה לתיאוריות יתר, הכברה בפרטים שלא מעניינים אף-אחד, יצירת דמות חד-מימדית, כתיבה גרועה), ואפילו אי אפשר לקרוא את זה באנגלית. שלפחות מבחינתי משככת במשהו את תחלואי השפה. בעקרון, המחשבה לפרסם רומאן-רומנטי עברי מבורכת בעיני. אבל אם זו הולכת להיות רמת הספרים, אולי עדיף, לזמן הקרוב לפחות, להשאר עם התרגומים האיומים שלנו ועם ספרי המקור.

pomelit

New member
האמת היא שלא הצלחתי לצלוח

את הארבעה העמודים הראשונים, אבל עוד לא איבדתי תקווה. מישהו קרא פעם חסמבה? מסתבר שבלי התיאורים המפורטים על הבלורית של ירון זהבי, כל ספר מגיע בערך ל 30 עמודים

הי Pomelit

צודקת, ההתחלה קצת מסורבלת! אבל קניתי אותו כי הוא היה במבצע ונראה יפה כל כך, ומה להגיד? נהנתי. אין לי הסברים מתוחכמים הספר פשוט ריתק אותי העלילה נפתלת וכן, יש בו משהו לא צפוי...

למעלה