קצת על 1(ה1) סילבסטר

קצת על 1(ה1) סילבסטר

אז מה 1? יוצאים לחגוג את ראש השנה האזרחית. אז מה אם נודניקים אומרים לנו כל הזמן ש1"זה חג של נוצרים1" למי איכפת1?! אומרים לנו שאנחנו לא יודעים דבר על החג הזה1! אנחנו דווקא כן יודעים . בערב יוצאים רוקדים ומבלים ובחצות מתנשקים. לנו זה מספיק1! חברים וחברות1!!!!!! מבדיקה ממש קצרה תעלו כי סילבסטר זה שם של איש. לא סתם איש,אלא אפיפיור רומי מן המאה הרביעית . ליתר דיוק הוא כיהן בין השנים 316-335. כנוצרי הדוק באותה העת הוא לא אהב במיוחד יהודים. אך האם הוא אנטישמי? המושג אנטישמי קיים רק למן המאה ה-19 והוא מתאר תקופה שהתחילה אז1! אז אנטישמי הוא לא היה, אבל הוא בהחלט היה 1"שונא יהודים". ואלה מעשיו של האיש שאתם הולכים לחגוג הערב חג על שמו1: -אסר על גיור נשים. -מנע מחכמי ישראל להתכנס. -אסר על היהודים לעבר את השנה 1(אדר א אדר ב זוכרים????11) -אסר לבוא במגע כלשהו עם יהודים. -יש המוכנים להישבע כי סילבסטר היה צורר שגרם למותם של מאות יהודים בתקופתו אבל אני לא בטוחה. חגו של סילבסטר חל ביום קבורתו ב-31 בדצמבר ומכיוון שתאריך זה מציין גם את סיום השנה האזרחית ותחילת השנה החדשה נהוג לחוג אותו בשמחה ברחבי העולם. אאאאאאאאאאאבבבבבבבבבבבבבבבבבבלללללללללל מה שבטוח הוא לא מצדיק שנחגוג חג על שמו. אז אם את יוצאים לבלות 1(ואני בטוחה שכן) לפחות המציאו שם אחר לחג 1!!!!!! בילוי נעים מעיין מקן כרמצ אימפריהההההההההההההההההה תיהיו בטוחים שגם אני יוצאת היום אבל לא כדי לחגוג את הסילבסטר.

די כבר..!

סילבסטר זה סתם יום שאין לו שום משמעות דתית ואין מאחוריו כלום חוץ ממסיבות טובות. אף אחד שהולך לחגוג לא ילך כדי להלל את שמו של סילבסטר. זה שהוא היה אנטישמי לא בטוח כי המקורות ההיסטוריים לא מספקים מספיק עדויות וכל מה שכתבת שהוא עשה נובע מדמיון פורה. זה שאנשים יכולים להשבע אז סבבה להם. אני נשבע שיש לי פיל סגול בכיס של הג´ינס. טעות שנייה אצלך שלא חוגגים אותו ברחבי העולם! זה חג קתולי בלבד שלא מוכר ע"י פרוטסטנטים וזרמים נוצריים אחרים. למי שכל כך מפריע החג יכול לייחס את השם סילבסטר למתמטיקאי יהודי בשם ג´ייימס אברהם סילבסטר או פשוט לקרוא לזה בשם הפרוטסטנטי, ערב השנה החדשה. ניתן למצוא עוד עובדות וניפוץ מיתוסים נוספים כאן.

אם היום...

(ז"א - אתמול..) היה מותו של סילבסטר, אז אנחנו חוגגים את מותו! זאת נראית לי סיבה למסיבה!

דרור....

New member
בוריס.. תרגיע...

תעשו מה שאתם רוצים חג יהודי זה לא.. זה שאתם חוגגים מה בראש שלכם זה בעיה שלכם רק אחרי זה אל תבואו בטענות... כל הויכוח הזה חסר פואנטה וסילבסטר בהחלט היה מה שנכתב במסג´ הראשון אחד בן זונה...

פוגו

New member
אין לי כוח לכתוב כותרת

קודם כל, זה די ידוע שסילווסטר הוא מר בחור אנטישמי אבל רק פה קוראים לזה ככה...עם ישראל דפוק! בקשר לחגיגות- אנחנו חיים עפ"י השנה הזאת, הרי אם תשאל מישהו מתי להפגש הוא לא יענה לך בכ"ט בתמוז... אז אין שוווווום סיבה שבעולם לא לחגוג את תחילתה של שנה חדשה... ותחשבו על זה

דרור....

New member
פוגו ידידי היקר!

אתה צודק.. עריכנו נאבדו בקשר לתאריכים אבל עצם חגיגת השנה הנוצרית החדשה משמע שאתה מחפש סיבה למסיבה או משהו.. חוץ מזה שאנו סופרים כך משום שהעולם כולו סופר ככה אז כדי לא לאבד אותם סופרים גם ככה וגם תאריכים עבריים. עוד משהו בנוגע לזה היום באמת מוקדש לסילבסטר.. או המוות שלו אבל בגלל שזה לא השנה מבחינת היהדות אז אנחנו לא קוראים לזה השנה החדשה. אחי.. זה לא חג שלי אז אני לא חוגג.. זה חג נוכרי! זה חג שלא מופיע בלוח היהודי ומבוסס על לוח שנה שונה משל היהדות שהוא מבוסס על הירח.. יש לי כבר ראש שנה לא צריך עוד אחד.. ותחשוב על זה בעצמך (למה נראה לי שאת בת ואני כתבתי בזכר בכל זאת.. אם כן אני מצטער אחושילינג השם מבלבל! )

פוגו

New member
סולחת לך

דרור יקירי אני סולחת לך! אז בסיידר, בשביל הנוצרים מדובר בעוד איזה קדוש מעונה- אז מה?! אנחנו חוגגים כי אנחנו חיים את זה ואין שום סיבה, עם כל היהדות שלנו, שלא נחגוג. שוב סולחת- עדי

MissUnKnown

New member
רק בארץ קראים לזה סילווסטר...

באירופה לא קראים לזה סילווסטר.......וחוץ מזה זה לא לוח שנה נוצרי זה לוח שנה אזרחי...וחוץ מזה רק לידע כללי הלוח שנה שלנו הוא גם לפי הירח...וגם לפי השמש...עובדה יש שנה מעוברת.... אז אל תעשו מזה עיניין...אנשים יצוא לבלות בתחילת השנה הארחית..הם לא יצאו לחגוג בגלל שה חג נוצרי....ורק שתדע שהפרוטסטאנטים קראים לזה "new year eve"

דרור....

New member
הרשה לי לתקן תעוט מאד לא יפה..

הלוח שנה שלנו הוא רק! לפי הירח.. הלוח לפי השמש הומצא רק בתקופת הרומאים אם זכרוני לא מטעני.. אבל אם אתה שם לב הם מוסיפים יום כל 4 שנים כי יש 365 יום ורבע ואנחנו מוסיפים עוד חודש כי.. אין לי מושג ואני עייף מדי לחשוב על זה.. אז אל תגיד או תחשוב שאנחנו גם לפי זה וגם לפי זה.. כי פשוט לא!

ChOp^SuEy

New member
סיבה למסיבה

נקרא לזה "ראש השנה האזרחית" טוב? דבר ראשון ממש לא איכפת לי מי זה סילווסטר בשבילי זה החתול ההוא שרודף אחרי טוויטי אבל מה... יש מסיבות אז הולכים יש סיבה לצאת אז יוצאים עזבו שבסוף מצאתי את עצמי בגן הרצל כי לא היה לי כסף (למרות שהיה כיף) לא נראה לי שמישהו חוגג לכבוד הסילווסטר הזה פשוט יש סיבה לצאת אז יוצאים כולכם פה משתמשים בתאריכים לועזיים אז למה שלא תחגגו את ראש השנה האזרחית ליאור גמבש - קן חולון

למעלה