קצת עצות

bluegreyeyes

New member
קצת עצות

לגבי תפקידי שבכ/מוסד, המון פעמים התפקידים לבנות שם הם פקידותיים ולא מעבר, אך אישית הכרתי בנות שהציעו להן תפקידים יותר מאתגרים מזה, ואני עצמי גם זומנתי לתפקיד שאינו פקידותי במשרד הבטחון, אז הכל יכול לקרות.

תפקידי מקצועות המחשב נוטים להיות פופולאריים מאוד למי שמעוניין בתחום, או רוצה לקבל מקצוע טוב מהצבא ולשרת בתנאים נוחים. תחום פיקוח ומבצעים גם מאוד פופולארי ומושך הרבה אנשים לשירות מעניין בחיל האוויר.

מה מעניין אותך בעצם? יש לך איזה מקצוע שאת רצית ללמוד/לעבוד בו? איזה דברים את חושבת שתהני לעשות בעבודה?

arial4

New member
זו תגובה להודעה שלי?

אז קודם כל תודה על העצות!
אם להגיד את האמת אין תחום ספציפי שאני סגורה עליו.
תפקידים מכל מיני תחומים שונים מעניינים אותי ואני לא פוסלת שום דבר:
נגיד פקחית טיסה, מדריכת epr מודיעין... בגלל זה אני שואלת אם מישהו
יכול לתת לי טיפים על תפקידים שהוא מכיר באופן אישי מהרשימה שהם
מאתגרים איכותיים ושאפשר להתפתח בהם.
אני לא מחפשת גם תפקיד עם מקצוע לעתיד כי אני ארצה לעסוק
בתחום הרפואה ודווקא את זה לא הציעו לי( נגיד פרמדריקית).
אין לי שום ידע במחשבים אז נראה לי שהתפקידים האלה לא רלוונטי.

ובקשר לשבכ/ מוסד- יש הבדל בין תפקידים שהם לא דורשים מיון המשך
לבין אלה שכן?

וסליחה על החפירה

lioralon123

New member
תפקיד עתידי

מה עם שח"מ? משטרה כחולה או שב"ס? שירות בתי סוהר?

arial4

New member
הכוונה לסוהרת או שוטרת צבאית?

אני לא מכירה מישהו שמשרת בתפקידים האלה
אבל זה לא משהו שמושך אותי כל כך. או נשמע מעניין.
מאיזו בחינה התפקידים האלה אטרקטיביים?

arial4

New member
ועוד משהו

אני מעדיפה תפקיד שחוזרים מינימום פעם בשבוע הביתה. לא יומיות.
אבל שוב- אני לא אפסול תפקיד שאני אוהב רק מהסיבה הזאת.

lioralon123

New member
תפקידים

מהות התפקיד:
תפקיד סוהרת הביטחון נגזר מייעודו ומתפקידו של שירות בתי הסוהר והוא כולל מגוון תפקידים: זקיפה באגף, סוהרת חיפושים, סוהרת סיורים רכובים (ברכב או על סוסים), סוהרת אבטחה, סוהרת בקרה ומטפלת בבע"ח (כלבים וסוסים). במסגרת תפקידים אלה ניצבות בפנייך מטלות רבות: הוצאה לפועל של שגרת היום באגף ובבית הסוהר, טיפול ראשוני במצבי חירום, חיפושים, הפעלה של עמדת בקרה אגפית או מרכז דיווח ועוד.

חיילת משטרה - מהות התפקיד:
שירות ייחודי, מעניין ומאתגר במגוון מערכי המשטרה לשירות הציבור:
סיור מבצעי - בניידות, לטיפול בקריאות מצוקה של אזרחים, מלחמה בעבריינות ושמירת הסדר הציבורי.
מוקד 100- קבלת קריאות המצוקה, העברתן לכוחות שבשטח ומענה משטרתי מוסמך בזמן אמת לאזרח.
מז"פ (מעבדת זיהוי פלילי)- איסוף ראיות מזירות הפשע וניתוחן המדעי.
מודיעין- איסוף מידע פלילי ממקורות מגוונים, ניתוחו והערכתו להכוונת הפעילות המשטרתית של הכוחות בשטח.

arial4

New member
לא נראה לי שזה משהו שיעניין אותי

בכל מקרה תודה רבה על המידע ועל העזרה

bluegreyeyes

New member
יפה שמצאת אני מתקשה קצת עם תפוז בנייד

אישית? אני רק התמיינתי לתפקידים וקראתי חוויות ולא שירתתי בהם אז לכן לא אוכל לתת חוויה אישית.

אני כן הולך להתגייס לתפקיד מנהל תשתיות מערכות מחשוב, למרות שמחשבים לא מעניין אותי, אך שמעתי שהתפקיד נוח,מעניין,הקורס יוקרתי ויש קורסים נוספים במהלך השירות שעוזרים לך להתפתח מקצועית והקבע לא ארוך מידי ואפילו לא תמיד חובה.

תפקידים בתחום הרפואה אפשר לבקש ממיטב בפקס עם המלצות. אני קיבלתי מיון לתפקיד שלא היה רשום לי בשאלון ההעדפות אז הכל אפשרי. יש מגוון טוב של תפקידים לבנות בתחום הרפואי.

בעקרון כל תפקיד בשב"כ/מוסד/משהב"ט דורש מיון, גם אם המיון הוא רק התחקיר הבטחוני. לא תצליחי לגלות הבל בין התפקידים כי יביאו לך מספר פיקטיבי של יחידה ואת התפקיד תגלי רק כשתהיי שם. לאדם בעל נתונים גבוהים סיכויי רב יותר לקבל שם תפקיד איכותי (מנסיון שלי)

תפקידי פיקוח ומבצעים חיל אוויר נחשבים מעניינים וטובים ברובם, בעיקר תפקיד של פקח טיסה,מפענח תצלומי אוויר וחוקר מודיעין אוויר.

תפקידי הדרכה...זה מתאים למי שאוהב הדרכה אבל ההבדלים השונים בין התפקידים אני לא כל כך יודע ואם איני טועה את מתמיינת לכלל התפקידים ונדמה לי שהצבא בוחר לך לאיזה מהם תלכי (סיכון קצת)

arial4

New member
תגובה

מחשבים בינתיים זה משהו שהכי פחות נראה לי מהתפקידים ה"טובים" שקיבלתי במנילה.

יש לי הרבה תפקידים שנשמעים לי מעניינים שאני יכולה לבחור מהם אז אין לי כוח להתחיל
להטריד את מיטב על תפקידים בתחום הרפואה
כי אני יודעת שהסיכוי באמת לקבל משהו
שלא מופיע במנילה הוא די נמוך ..

בקשר למוסד/שבכ מה נחשב נתונים גבוהים- הכוונה לקבא ודפר גבוהים?( שלי 53-60 לא בשמיים)
ומזאותמרת הצבא בוחר לי לאן אני הולכת בתפקידי הדרכה? לא משבצים אותי לפני הגיוס לתפקידים
כמו משקית חינוך מדריכת נוער מרחב...?

שוב אני מעריכה את העזרה

bluegreyeyes

New member
מידע

בכללי היום ההייטק הוא הכי מכניס לכן תפקידים המחשבים נחשבים מאוד יוקרתיים בגלל המשכורות הגבוהות ותנאי השירות הנוחים (מול מחשב וכו)

אם את מקוצה מהתפקידים, אז נהדר! באמת עדיף להתמך על תפקיד מהמנילה.

הקבא והדפר שלך מספיקים כדי שתוכלי להגיע לתפקיד מעניין במקומות כאלה,אך איו זה אומר שאין סיכוי שהם ירצו לגייס אותך לשם כפקידה.

לגבי הדרכה, את מתמיינת לתפקידי הדרכה, ונדמה לי יש מגוון לא קטן של תפקידים כאלה. ביום המיון את ממלאת שאלון העדפות (אם איני טועה) מבחינת התפקידי שמעניינים אותך, או שאת מקבלת שאלון העדפות לאחר מעבר יון המיון, בו יהיו רשומים התפקידים שאת מתאימה אליהם. (לא הייתי ביום המיון ולא ממש מכיר אותו) הצבא ינסה להתחשב בבחירות שלך אבל הכל אפשרי ויש סיכוי שתקבלי אופצייה שנייה או אפילו שלישית.

arial4

New member
אוקי

נראה לי שקיבלתי את כל המידע שרציתי:)

מודה לך ושיהיה לך בהצלחה בתחום המחשבים בצבא!

למעלה