קצת פרטים על המטוס החדש של ח"א

ערן שחר

New member
קצת פרטים על המטוס החדש של ח"א

הנחשון מטוס "נחשון" מגיע לצה"ל: בקרה אווירית שטרם הכרנו "למטוס יש יכולות של בקרה אווירית שעד עכשיו לא היו לחיל האוויר", סיפר ל-ynet סגן-אלוף י', מפקד הטייסת שתקלוט היום (א') את מטוס "הנחשון" הראשון של צה"ל. עלות המטוס כמאה מיליון דולר, וחלקם ישמשו למשימות מודיעין. מסביר מפקד הטייסת הסביר: "למעשה מדובר בפלטפורמה של מטוס מנהלים מהדגם הגדול ביותר שיש בדגם 'גולפסטרים'. אנו נשתמש בו לצרכי מודיעין ובקרה אווירית. המטוס החדש ישפר יכולות מודיעיניות שקיימות בכלים אחרים של החיל. הייעוד השני שלשמו נרכש המטוס, בקרה אווירית, לא היה קיים עד כה. מדובר בהפעלת מכ"מים באוויר, בכל מקום לא רק בגבולות המדינה".

ערן שחר

New member
זה מה שקורה שכותבים כותרות לא

לעניין אני בדקתי ואפילו עשיתי חיפוש אבל בהודעה שלו על הנחשון המילה נחשון לא מופיעה

alondli

New member
מלחמה אבודה,לכבוד האבוד,של מי שנכח

היום בטקס קבלת הנחשון,ורצה להיות הראשון שיבשר על כך, והראשון שיביא תמונות משם,אבל מה...לא הצליח..בפעם הבאה...

YHS

New member
אין ספק שאתה קשקשן

אם תבדוק בשרשור עליו דיברתי, של מר לביא, אין תמונה שלי. הוא שאמרתי - קשקשן. אבל זה בסדר. מותר לך. מותר הכל באינטרנט, במיוחד אם לא יודעים מי אתה....

ramimz

New member
אם הספקתי לראות טוב בחדשות אז.....

הרישום שלו היה N679GA. מקווה שקלעתי למטרה.

alondli

New member
יאללה פרסם עוד תמונות,מה קרה?

אז מישהו הקדים אותך עם הסיפור....

YHS

New member
קשקשן, אם אתה מחפש מישהו

לבדיקה למי יש יותר גדול, אז פיספסתא. לא אני. אבל כנראה שאתה מודד אחרים על פי קנה המידה שלך. אם בכל זאת יש לך ענין לראות תמונות, כי אני משתדל לא להעלות בשני מקומות, אתה מוזמן לפורום טיסנאות. ועכשיו לך סביב....

alondli

New member
אנחנו אוהבים אותך,ואתה מעדיף

לפרסם תמונות מטכס קבלת הנחשון בפורום אחר? לא יפה,לפחות תן הפניה לתמונות,למה אתה מזלזל בפורום שלנו....

e dor

New member
תמונות יפות

הנה קישור. אז רגע - המבנה שראינו בנתב"ג לפני כמה ימים - חזרות למטס עם הנחשון במקרה ?

Aviation Addict

New member
כאן נמחקה הודעה

ובעקבות זה גם התגובה להודעה הזאת, בעקבות עבירה על ביטחון שדה. אסור לציין מספרי יחידות צבאיות!

אמיר72

New member
רגע

ברמה העקרונית אתה צודק. ברמה המעשית - זה נתון לדיון איזו יחידה ומה. בקישור המצורף דוגמה חיה - באתר צה"ל בעצמו אפשר למצוא את מספרה של טייסת הנחשון - 122. הודעה כזו אינך אמור למחוק. דוגמאות נוספות - כתבות עיתונות שיש לי על טייסות 101, 201, 69 - ובכולן מופיע מספר הטייסת באופן מפורש. אני כבר לא מדבר על הספר "כרעם ביום בהיר" בו מופיעים מספרי טייסות ח"א בששת הימים - כולל אנשי צוות האוויר וסמלי הטייסות.

למעלה