קצת ציזבטים לשבת

Tami me

New member
קצת ציזבטים לשבת

לפני שבועיים צחקנו כשראינו את יעל מחייכת אלינו בפרוספקטים ומספר לנו - אני ההגונה לפני שבוע צחקנו כששמענו על "מנהל תקין" והיום אנו פותחים את החוברת החדשה של קול הרצליה ומתבשרים יעל גרמן מקיימת חוק וסדר בהרצליה בימים האחרונים שמענו כאן על כמה ממעשיותיה ודיפדוף בחוברת מוסיף עוד נדבכים על גברת חוק וסדר צומת השרון 5/9/03 כך מצאו עצמם 100 אלף שקלים מהלכים בגאון מהקופה הציבורית אל כיסיה של חברה פרטית" על השרון 5/9/03 גזבר העיריה היה מעורב בביטול ערבות שניתנה לעיריה ובכך שיבש הליך עבודה גרמן - ככל שהגוף יציב וחזק יותר, כך גדולה יכולתו לקבל ביקורת, להפנים אותה ולהפיק ממנה לקחים ממש לקחים. שמענו כי מי שמתלונן בפני כבוד ראש העיר מקבל בעיטה בתחת ונשלח אל ביריה כדי לקבל עוד אחת... והנה מה אומרת רישפי זה שגרמן הולכת ומסתבכת זה הבעיה הקטנה. זה שהם עושים את זה על חשבוננו - זה כבר חמור כמו שכבר אמרנו - גרמן איננה יודעת לנהל, איננה מבינה בכספים אבל מפזרת אותם לכל רוח בכמויות. לא הכספים שלה. שלנו!!! המשך יבוא... שבת שלום

Salem

New member
רק להוסיף

שהסיסמא שלי "יעל לא יודעת לנהל" יותר קליטה מ"גרמן איננה יודעת לנהל"

Tami me

New member
מה ההבדל בין

לא יודעת - איננה יודעת או שאתה מעדיף יעל על גרמן למה לא יעלי - קצת יותר אישי. הרי התחבבה עלינו לאחרונה

Jas Per

New member
אני לא מבינה אתכם!

אני הצטרפתי לפורום במטרה לקבל יותר מידע על המועמדים. אני באמת ניסיתי למצוא מידע אמיתי בתכתובות הללו, ומה שמצאתי הן התנצחויות לגבי נתונים. אני לא מבינה - אי אפשר איכשהו לברר את הנתונים האמיתיים ולפרסם אותם? פה בפורום? ואז הויכוח לא יהיה על הנתונים אלא על הפרשנות? או על השקפת עולם? ומה שהכי מפריע לי, זה כשלבסוף מצאתי טיעונים רלוונטיים - לדוגמא הנושא של הערבות, שנתמך על-ידי כתבות בעיתון, לא יכולתי להחליט אם זה נכון או לא, כי כל פיסת מידע קטנה שמופיעה פה, מלווה בפי 10 משפטים מתלהמים שאין להם ביסוס, מכל הצדדים. היחיד שהרשימו אותי בתשובותיהם בינתיים היו וושינגטון ומישהו נוסף ששכחתי את שמו כרגע.

Tami me

New member
המשך - סיפורי יעלי

סיפורי יעלי 2 המשך מ"קול הרצליה במדור מכתבים ------------------------------------------------ הבטחות צריך לקיים! יצא לי לקרוא בעיון את עלון הבחירות של כבוד ראש העיר גב' יעל גרמן, ואני תוהה אם זה מדע בדיוני או שבטעות אחננו לא מתגוררים באותה עיר. בהמשך מפרט סטיבן פישמן, תלמיד תיכון הראשונים רשימה של הבטחות של ראש העיר שלא קויימו והוא מסכם אם חייבים לסכם, העיר הרצליה בזבזה זמן יקר ומצפה למחליף שיוכל להצעיד אותה קדימה. בעיר שלנו הכל טעון שיפור: מרכז העיר גוסס, המסחר כנ"ל, החינוך צולע, הצעירים עוזבים, בתי הספר נלחמים כל שנה עם תופעה של ירידה במספר התלמידים, הארנונה בין היקרות בארץ, מקומות עבודה-אין... ובין ההבטחות של ראש העיר ובין המציאות זה אותו הבדל כמו בין מועדון הנוער העירוני בעלון הבחירות של גב' יעל גרמן ובין מצבו הנוכחי ------------------------------------------------------------------------------- בחור צעיר אבל בוגר ונבון כשאני הייתי בתיכון לא ידעתי מיהו ראש העיריה. היום הנוער יודע טוב מי מבטיח ולא מקיים. אבל אני רוצה לנחם את פישמן. כולנו מקבלים ממנה הבטחות (לא רק בנושאי חינוך) ויודעים כי איננה מקיימת. כשאנחנו מקבלים פרוספקט חדש של יעלי זה כמו ספר בדיחות חדש - כולם צוחקים המשך יבוא... שבת שלום

eopeace

New member
תיקון משמעותי

כאמור בהודעתי הקודמת, הצעירים לא עוזבים אלא חוזרים לעיר. מרכז העיר בהליכי שיפוץ מאסיביים מהיסוד - רחוב סוקולוב יעשה בשיתוף עם תושבי העיר והסוחרים - במקום לעשות קצת קוסמטיקה רחוב סוקולוב יקבל ראשית חשיבה ארוכת טווח. בחינוך התרחש מהפך ובכל שנה יש עלייה בזכאות לבגרות. הרצליה במקום השני בשרון בזכאות לבגרות מבין כלל שכבת הגיל ובסה"כ בהפרש של 3% מהמקום הראשון בשרון בזכאות לבגרות מבין הניגשים (לעומת הפרש של 20% לפני 5 שנים). בפעם העשירית - ראש העיר אינה קובעת את גובה הארנונה - הממשלה קובעת. עם זאת, בשל המנהל התקין בהרצליה הרצליה נבחרה להיות בניסוי הכולל 15 ערים בישראל בעלות מנהל תקין, בו לראש העיר יש סמכות להוריד ארנונה. אבל חבל לצפות שהארנונה תרד לפני הבחירות או שתהייה הבטחה כלשהי להורדת ארנונה - הרי זה שוחד בחירות. במסגרת הניסוי גובה הארנונה ייקבע בהתאם לראוי מבחינה מקצועית. כל הדברים שאת מפרטת פשוט עובדתית אינם נכונים - לא רק זאת אלא שהם הפוכים מטענותייך. אני בטוח כי קוראים הפורום (שאני מקווה כי רבים הם), יודעים להבחין בין האמת לבין הדברים האחרים. וכיוון שאני כל כך בטוח באמיתות הנתונים שאני מציג (למשל בהקשר של החינוך זה נובע מחברותי בועדת החינוך העירונית ומבדיקת נתונים באתר של משרד החינוך), שאני מזמין כל קורא ותושב לבדוק בעצמו את הנתונים, את המסמכים הרשמיים ממשרד הפנים, משרד החינוך ומהעירייה ולגלות מה האמת.

שאלה???

אמרתי עשרות פעמים שאני מורה בעיר הזאת, אז למה אתה לא מאמין בעצמך? ושאלה פתוחה לכל חברי הפורום: למי אם מאמינים לאיל, חבר ועדת החינוך העירונית (אם ניתן לקרוא לזה ועדה) ו\או לי שמקצועי הוא מורה ויודע מה נעשה בשטחים? מצפה לתשובות ובוקר טוב לכולכם,

eopeace

New member
לגיטימיות ואמינות

אתה אמרת עשרות פעמים שאתה מורה בעיר - אבל אתה לא מוכן להזדהות - האם מאמינים למישהו שלא מוכן להזדהות? אופציה שניה - לא כוללת להאמין לי - אני מזמין כל אחד לבדוק נתונים לבד - כנסו למשרד החינוך ולמשרד הפנים - תבדקו את הנתונים לעצמכם - אל תאמינו לי... אני יודע שהנתונים שאני מציג הם נתוני אמת, מבוססים ובדוקים.

מה הקשר להזדהות

האינטרנט ידידי היקר, הוא מקום שלא חייב להזדהות... שמי לא חשוב כל-כך אך מקצועי כן! אני מורה בעיר הזאת , וכל-הכבוד לך שאתה חבר בועדת החינוך העירונית, אני מבין קצת (אבל באמת קצת) ממך בתחום החינוך העירוני. בשנתיים וחצי האחרונות חל ירידה בתחום החינוך,קיצוצים בשעות, משרות כיתות של 42 ואפילו 44 תלמידים בכיתה, ביטול מגמות ופרויקטים נהדרים. אתה יודע שאחוז הגרות שאתה מתגאה בו כל-כך הוא זכותנו, אנו נותנים שיעורי-עזר ללא תוספת בשכר, ותפלא לשמוע שהרבה מורים שאינם נמצאים בתכניות לעזר ותגמול עבור, אכן עושים זאת... ואולי בגלל זה אחוז עלה מתקופת לנדאו (אך במכלול באזור השרון אנו מקום רביעי, מקום לפני האחרון). אתה שליחה של גב' גרמן, ולכן אתה חוזר כמו תוכי על הדברים של בן-אליעזר.

eopeace

New member
הכרה

אני שמח לראות שאתה מכיר סוף סוף בהישגים להם זכתה העיר בחמש השנים האחרונות. נכון, אנחנו מקום רביעי בשרון בזכאות לבגרות מכלל הניגשים (מקום שני מכלל שכבת הגיל) - ואני באמת מרגיש כמו תוכי כשאני אומר וחוזר על עובדות אלו אבל כנראה שצריך לחזור על זה הרבה בשביל שתקלוט זאת. עם זאת, אין שום ירידה בשנים האחרונות, רק עלייה מגמתית וקבועה. תקציב החינוך בעיר גדל מ 101 מיליון ש"ח בשנה ל 156 מיליון ש"ח בשנה (השקעת העירייה עלתה מ 20 מיליון ש"ח ל 90 מיליון ש"ח בשנה במקביל לירידה בתקציב שמתקבל ממשרד החינוך). בעיר פרוייקטים רבים ונרחבים. חלק מהחזון של יעל גרמן - ששמה את החינוך בראש סדר העדיפויות וההוכחות לכך מובאות לעיל בדמות התקציב והתוצאות - כולל השקעה ועזרה לכל תלמיד לפי הצורך. אני כותב כאן את הדברים מטעם עצמי וחוזר על דבריי בלבד ולא של אף אחד אחר. אבל אם הטיעון שלך לאי מתן התייחסות הוא זה שאני חוזר על דברי אחרים אז זה בהחלט לא טיעון מספק אלא התחמקות. נכון, אתה לא חייב להזדהות - אבל בלי הזדהות ובלי עובדות מוכחות אין לך אמינות גם אם תצעק שוב 30,000 פעם שאתה מורה בעיר. האמינות שלי לא מקורה בחברותי בועדת החינוך העירונית כי אם בהתבססותי על עובדות מוחלטות ממקורות בלתי תלויים.

טעית ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מצטער לאכזבך, אבל לא הכרתי בשום דבר, חוץ מתחילת הקדנציה של גרמן. אך אני שמח שקלטת את העובדה-אנחנו במקום הרביעי בזכאות לבגרות. העובדות שלי, ידידי, נובאות מכך שאני רואה בשטח את "השקעה בחינוך", כדברייך.

eopeace

New member
הודית

הודית לראשונה כי ישנה עלייה בזכאות לבגרות- מבחינתי זה היה חזון אחרית הימים. המציאות היא שהרצליה עברה שיפור דרמטי ומשמעותי בהשקעה, בחשיבה, בסדר עדיפויות ולבסוף גם בתוצאות. העליה בזכאות לבגרות בהרצליה היא לא מקרית ולא בטעות - היא התוצאה של כל האמור. לפני חמש שנים הזכאות לבגרות בעיר מבין הניגשים לבגרות היתה 54.7%. היום (2002) הזכאות לבגרות 69%. מבין כלל שכבת הגיל הרצליה במקום השני בשרון בזכאות לבגרות. אני עדיין לא שמעתי כל התייחסות לנתון זה. אז אנחנו נמשיך עוד הרבה זמן להתווכח על הנתונים? או שתיכנס סוף סוף לאתר משרד החינוך ותגלה בעצמך. אני לא יודע אילו עובדות אתה רואה בשטח אבל ייתכן שחסרה לך ראיה מערכתית של כלל תושבי העיר וכלל התלמידים בעיר כאשר לך יש את הראיה הנקודתית של כיתה מסויימת אותה אתה מלמד תנ"ך.

שוב טעית...

התכוונתי שאחוז הבגרות עלה, לא בגלל המלכה גרמן,אלא להמורים המסורים בתיכונים בהרצליה. לי יש נק' ראות בית-ספרית וכן עירונית,אני רואה גם את הדברים בכיתות שאני מלמד היסטוריה (לידיעתך בעקבות הקיצוצים אני כבר לא מלמד תנ"ך כיתות, אלא קבוצות קטנות של תיגבור).

אני מתרגש

אתה לרח מטאפורה מתחום הלימוד שלי (יותר נכון לשעבר), "חזון אחרית הימים", אתה זוכר מה אני מלמד, מה אני לא מלמד, יפה... אני בטוח שניסית לברר מאיזה תיכון אני מלמד...

eopeace

New member
לא אומר כלום

אז זה קרה במקרה שבתקופה של יעל גרמן אחוז הזכאות לבגרות הפסיק לרדת אלא התחיל לעלות? וזה לא קשור לעובדה שתקציב החינוך עלה בצורה משמעותית והתקציב לילד במערכת החינוך בהרצליה הוא השני הכי גבוה בישראל? זה נראה לי מאוד הגיוני שכאשר באותו הזמן מעלים את התקציב - ובתוך כך מוסיפים תכניות שונות - ואחוז הזכאות לבגרות עולה בהתאם - שמדובר כאן בסיבה ותוצאה. אתה מנסה לומר שקרו כל מיני דברים משמעותיים כמו הגדלת התקציב - שהוא היום ב 50% יותר גבוה ממה שהוא היה לפני 5 שנים - אבל זה לא קשור לשיפור בהישגים. אם כך, איך זה קרה שהיום מגיעים לתיכון 70% מילדי השכונות לעומת 30% לפני 5 שנים? בפעם המאה אלף - אין קיצוצים בתקציב החינוך מטעם העירייה - העירייה מגדילה התקציב. לא רק זאת אלא שכאשר משרד החינוך מקצץ, העירייה היא זו שמכסה על כך. אגב, נראה לי שללמד קבוצות קטנות זה גם יותר טוב לתלמידים וגם עולה יותר - אז איך זה קרה בעקבות קיצוצים כביכול?

קבוצות קטנות

מדובר בקבוצות עולים חדשים, שהמימון בא משרד הקליטה והעלייה, אם אני לא טועה.

eopeace

New member
אם אתה לא טועה?

האם אתה מורה המקבל משכורת ממשרד החינוך או מעיריית הרצליה? אם זה רק קבוצות עולים חדשים, מה עם שאר התלמידים? איך כל זה גורם לך לחשוב שיש בעיה במערכת החינוך ושהשיפור בזכאות לבגרות לא קשור לתוספת התקציב וכל התכניות השונות?

תשובה

בבתיה"ס בכל רחבי העיר, מתקיימים בפרויקטים רבים. הפרויקט שאני מלמד לא בא מהעייריה. התוספת שאני מקבל, בא ממקור אחר, אך אני מקבל את זה בתלוש מהעייריה, או במילים אחרות התוספת נכנסת לעירייה שמעבירה לי.

eopeace

New member
כמה התחמקויות?

למה אתה כל כך מתעקש להתעלם ממה שקורה בעיר? עיריית הרצליה הוסיפה לתקציב החינוך עשרות מיליוני שקלים. היא כיסתה גם על הקיצוצים של משרד החינוך. התוצאות הן עלייה משמעותית באחוז הזכאות לבגרות. עדיין לא הוכחת שהזכאות לבגרות עלתה בצורה כה דרמתית ומגמתית בלי כל קשר לשינוי בסדר העדיפויות ששם את החינוך ראשון ותיקצב זאת בהתאם.

למעלה