קצת "קיטבגי" אבל לא נורא ../images/Emo13.gif
באחד משיטוטיי באינטרנט נתקלתי בראיון שרוג'ר ווטרס נתן לעיתון הגרמני Süddeutsche Zeitung ב- 2003, לרגל צאתו המחודשת של ה- DSOTM. קודם כל הראיון שעשע אותי למדיי בעיקר מפני שברור שהכתב המראיין לגמרי מבוהל (לפחות בתחילת הראיון) לנוכח האישיות (רוג'ר) שיושבת מולו, גם התגובות של רוג'ר די מצחיקות לפעמים (במיוחד התייחסותו לגילמור לקראת הסוף).אני אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. חוץ מזה, הראיון מנסה ללכת לכיוון של ניתוח פסיכו-סקסואלי של ווטרס, כמיטב המסורת הגרמנית. הערה אחת קטנה אחרונה: אני מתנצלת מראש אם אני ממחזרת כאן משהו, מנוע החיפוש לא עובד בזמן האחרון במיטבו. בכלל מאז כל עניין ההתחדשות של הפורומים בתפוז- נעשה קשה לקבל פה שירות.
להלן קטעים נבחרים: [ ש= שאלה, לסימון המראיין]. ש: מר ווטרס, לרגל צאתו המחודשת של האלבום Dark Side of the Moon משנת 1973- הייתי רוצה לחזור מספר שנים אל העבר. רוג'ר: או.קיי. לאיזו שנה? ש: 1966, השנה שבה הפינק פלויד חתמו על חוזה ההקלטות הראשון שלהם. רוג'ר: זה היה ב- 1967, לא ב- 1966. ש: סליחה. רוג'ר: בסדר. ש: מבט אל העבר הרחוק שהיה ואיננו עוד. רוג'ר: תשאל מה שאתה רוצה. אתה שואל, אני עונה. אלה הכללים. ש: כללים שלא תמיד שמרת. בעבר היית ידוע כמי שמפחיד עיתונאים. רוג'ר: מעולם לא הפחדתי עיתונאים. פשוט לא דיברתי איתם. יש הבדל. ש: או.קיי. לאחרונה ראיתי תמונה שלך ושל הלהקה בביוגרפיה של סיד בארט, כשאתם מסתובבים בלונדון בבגדים צבעוניים שמחים וצוהלים. רק חתמתם על חוזה הקלטות. 1967. רוג'ר: זה היה פרוע [ גם: חילופי זוגות - חרטושה], לא? ש: כן, פרוע, גם אם התכוונת לזה רק באופן אירוני. כשאנחנו מדברים על לונדון של 1967, אנחנו מדברים על לונדון הפרועה כביכול, אפשר לראות קצת מזה בתמונה, הכל נראה כל כך חסר דאגות. רוג'ר: אני רוצה להיות כנה איתך, לא היו חילופי זוגות בלונדון! אני מתכוון, איפה זה היה ? ש: אני לא יודע, הייתי אז קטן. אבל אתה בהחלט צריך לדעת! היית "קליבר" צעיר וצבעוני שניגן במועדון ה- UFO , החיפושיות היו בסביבה, נשים נהדרות, הכל היה מאד מגניב. רוג'ר: אף פעם לא ראיתי את לונדון הפרועה. ש: אהמ... רוג'ר: תראה, היו כמה אירועים, היה הקשר לתנועה נגד נשק גרעיני, היו קריאות להפוך את הקנביס לחוקי, וכפי שהוזכר קודם, אירועים, כמו מועדון ה- UFO, או מה שזה. אבל אל תטעה לחשוב שהיו חילופי זוגות בכל רחוב. ברחוב, האוכלוסייה המרובעת התנהגה כרגיל. ש: מה בנוגע למהפכה המינית? רוג'ר: נכון, הנה תקפת את הנושא הנכון. תסלח לי שאני צוחק... ש: פעם הוכחש שאתה אפילו יכול לחייך. רוג'ר: כן, בסדר, בוא נתבונן בצחוק וסקס: אתה מדבר עם גבר שהיה אכול רגשות אשמה בכל פעם שאפילו חשב על סקס. התביישתי עד כדי מוות. גם התנסויות מיניות תמימות הרגישו לי כמו גילוי עריות. ש: אבל זה ממש עצוב! כל השאר נהנו להם במיטה... רוג'ר: לא, לא , לא ידידי הצעיר, בכלל לא! לא אני! ש: לא היה איידס, זה בטח היה גן-עדן... רוג'ר: כן, אבל לרוע המזל, לא בשבילי! כשאתה מרגיש אשם מייד אחרי כל תחושה מינית, מהפכה מינית בסביבה הקרובה לך היא סוג של זוועה... ש: תסלח לי אם אני מתחיל להיות יותר מידי "צהוב" .. רוג'ר: אתה מסתדר לא רע בתור עיתונאי "צהוב". ש: למה הרגשת אשמה? האם זה היה קשור לקשר שלך עם אימך? רוג'ר: לא רק לאימי, הבית היה מלא בנשים, בלי שום גבר חוץ ממני, אבא שלי מת במלחמה... ש: הטראומה שהלחנת אחר כך ל"חומה". רוג'ר: בדיוק. אני לא רוצה להפוך את הראיון הזה לטיפול פרוידיאני, אבל וודאי שבגלל מות אבי הייתה בי התחושה שאני צריך להחליף את אבא שלי ולדאוג לכל דבר. והייתה גם החברה בחוץ: בעבור האנשים באנגליה מין היה פשוט דבר מלוכלך ושטני, אתה יודע? מעל לכל מגע מיני רחפה התוצאה האפשרית האיומה והמפחידה של הריון אפשרי. עכשיו אתה צוחק, אבל... ש: מר ווטרס, לפני כמעט 20 שנה נפרדת מעמיתך, בעקבות הפרידה הינו עדים לאחד מהקרבות הכי מוזרים בהיסטוריה של הבידור. לאחרונה אתה מטפח שוב קשרים עם ריק רייט וניק מייסון. מה הם יחסיך עם יורשך בלהקה, דיוויד גילמור? רוג'ר: אין יחסים. לא דיברנו מאז 1985, חוץ מאשר לאחרונה, באופן בלתי ישיר, בשיחת ועידה טלפונית מוזרה. ש: איזה תפקיד דיוויד גילמור שיחק בלהקה? רוג'ר: תפקיד גדול. הוא גיטריסט מצוין לדוגמא. ש: אז למה שאתה ודייויד גילמור לא תיפגשו אחרי כל השנים האלה על כוס בירה? רוג'ר: למה אני צריך? ש: כי ישלמו לפינק פלויד סכומים אסטרונומיים במקרה של איחוד, למשל. רוג'ר: אני לא מעוניין. אני עובד על אופרה וגם על אלבום -אולפן. למה אני צריך לבזבז זמן בלשוחח עם דיוויד גילמור? ש: כי... רוג'ר: אתה יודע מה? ש: מה? רוג'ר: אני לא אוהב אותו. ש: אתה לא אוהב אותו. רוג'ר: בדיוק. אני פשוט לא אוהב אותו. מאד פשוט. אני ודיוויד תמיד היינו שני אנשים מאד שונים, עם עמדות מאד שונות לגבי דברים. כך גם היה ב- 1968 כשהוא הגיע ללהקה. זה לא השתנה אף פעם. לפעמים הצלחת להתמודד עם האמת. והאמת היא: אני לא אוהב אותו.
באחד משיטוטיי באינטרנט נתקלתי בראיון שרוג'ר ווטרס נתן לעיתון הגרמני Süddeutsche Zeitung ב- 2003, לרגל צאתו המחודשת של ה- DSOTM. קודם כל הראיון שעשע אותי למדיי בעיקר מפני שברור שהכתב המראיין לגמרי מבוהל (לפחות בתחילת הראיון) לנוכח האישיות (רוג'ר) שיושבת מולו, גם התגובות של רוג'ר די מצחיקות לפעמים (במיוחד התייחסותו לגילמור לקראת הסוף).אני אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. חוץ מזה, הראיון מנסה ללכת לכיוון של ניתוח פסיכו-סקסואלי של ווטרס, כמיטב המסורת הגרמנית. הערה אחת קטנה אחרונה: אני מתנצלת מראש אם אני ממחזרת כאן משהו, מנוע החיפוש לא עובד בזמן האחרון במיטבו. בכלל מאז כל עניין ההתחדשות של הפורומים בתפוז- נעשה קשה לקבל פה שירות.