קצת קיטורים על החבר'ה בעבודה אפשר?

מאז

New member
קצת קיטורים על החבר'ה בעבודה אפשר?

אני עובדת משרה מאוד חלקית (זה מעין פרי-לנס) במשרד קטן. אני הדתיה היחידה, כל השאר לא דתיים (וגם לא קרובים זה). תוכן העבודה מאוד קשור לפלורליזם, להתחשבות באחר והבנת צרכיו וכו'. אבל מכירים את זה שמרצה למתימטיקה לא חייב להיות משולש? אז ככה אני מרגישה לפעמים בקשר לאנשים. לדוגמא- לישיבות הצוות אנשים לפעמים קונים כיבוד שווה. כמעט אף פעם לא דואגים שזה יהיה כשר. וגם לא דואגים לבדוק או לומר לי. כשאני מחפשת את האריזה בשביל לראות אם יש הכשר, יש מישהי שתמיד מעירה משהו ציני בעניין. היום היא הביאה לחם מדהים מלחם ארז, עם ממרחים ממש שווים. ואני בהריון, עם חוש ריח של כלב ותיאבון בשביל שניים, ישבתי לי שם כל הישיבה והוטרפתי מהריחות. טוב, אני באמת לא מאשימה אותה (למרות שלא מאוד קשה למצוא קונדיטוריה כשרה), אבל די ריחמתי עם עצמי שם. סתם רציתי לספר לכם על זוית שאולי יש כאן כאלה שלא מודעות לקיומה (חשבתי לכתוב את זה בפורומריון הרלוונטי יותר לעניין, אבל שם זה יעבור לדף 9 תור שעה...)

lulyK

New member
אני לא יודעת למה את לא מאשימה אותן.

בעבר עבדתי בסטודיו שהיה נהוג בו שכל חודש בוחרים מסעדה מדהימה ויוצאים לאכול על חשבון הבוסית שלנו. לימים הצטרפה לצוות מעצבת דתיה. למרות הבאסה, היה די ברור שמבחר המסעדות שעומד לרשותנו הצטמצם לאחת
(צרות של עשירים). לא מבינה מה כל כך קשה להתחשב.

boringvered

New member
איייי - מרגיז

האמת, בעיני מרגיז ההערות הציניות כשאת בודקת את האריזה. אני יכולה להבין שלא חושבים... לא שזה בסדר, אבל אנשים נוטים לא לחשוב על דברים שלא נוגעים להם... רצוי במצב כזה להגיד להם בישיבה שלפעם הבאה שיקנו כשר, ואם מישהו רק יעיז להעיר... אולי את צריכה לדבר עם המנהל/מנהל/הבוס הבכיר בישיבה לגבי זה, כדי שהוא או היא יכתיבו את הטון וידאגו לך? בתקווה שיסתדר. ורד

עמית@

New member
אוי.. מרגיז ממש.

אצלנו (משרד חילוני למהדרין..) יש מתכנת חרדי אחד, ומאוד מאוד מקפידים שכל דבר שנעש בפורום משרדי, יתאים לו (החל בקפה וכלה במקומות כשרים למדהרין ל"יום כיף" של המשרד) ממש מרגיז שלא מתחשבים, אפשר להביא מלחם ארז, אבל צריך במקביל גם לדאוג למשהו כשר.

אדר שלי

New member
גם אצלנו מתחשבים באחרים

ואצלנו יש חילונים, דתיים, יהודים וערבים. ולכל מגזר צרכים משלו ומשתדלים להתחשב בכולם, בעיקר בכיוון של כשרות. אני לא מבינה בעיקר את ההערות הציניות לגבי זה שאת בודקת על האריזה. וזה שאת בהריון זו אולי לא אשמתם, אבל הם צריכים בהחלט להתחשב בך יותר.

עינבלית

New member
זה פשוט חוסר התחשבות מקוממת!

ואני יכולה רק לספר לך שבגלל הדיאטה המיוחדת שלי, אני תמיד מחפשת את האריזה בשביל לוודא שאין כל מיני "חומץ, שמרים, פטריות וכו'" וגם תמיד יש אנשים שמעירים. צרות עיין, או אולי בעיה שלהם. לגבי ההריון, אני שמחה לקרוא שחזר לך התיאבון- האם הבחילות חלפו?

באמת מרגיז!

לשבת מול האוכל כמו קדושה מעונה, ועוד בהריון... אצלינו רב אנשי המשרד דתיים וכתוב באותיות קידוש לבנה על 2 תנורי המיקרו לשמור על כשרות ולא להכניס לשם שום מאכל שאינו כשר. לצערי, לא תמיד ישנה התחשבות ותנור אחד (טוסטר אובן) כבר נזרק בגלל שמישהו חימם בו צ'יזבורגר.. כנראה שיש 2 צדדים למטבע ויש כאלה , מכל מגזר , שחושבים רק על עצמם.

אפרת12

New member
צ'יזבורגר ../images/Emo21.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

זה מסוג הדברים שרוב האנשים שאני מכירה לא יקרבו לאיזור האכילה בעבודה אם לא כל שאר האנשים מסכימים לזה

cookie1

New member
ועוד לחמם צ'יזבורגר במיקרו ../images/Emo12.gif

זה הרי הורס כל חלקה טובה. וכמובן חוצפה כלפי האנשים במשרד.

סליחה , זה היה כריך פסטרמה עם גבינה

לא בדיוק צ'יזבורגר, יחי ההבדל הקטן. הענין הוא שלמיטב ידיעתי מיקור אפשר איכשהו להכשיר או להשתמש בצורה כלשהיא גם אם הוא לא כשר. תנור טוסטר אובן פשוט זורקים לפח...

mummy

New member
את לגמרי צודקת, ואת צריכה לעמוד על

שלך לדעתי. ממש אין לך מה להתנצל, או להרגיש לא נעים. הכי מעצבן אותי לשמוע שזה מקום שהאנשים שנמצאים בו יודעים את התיאוריה על פלורליזם והתחשבות באחר, אבל בפועל הם שוכחים ליישם. מכירה את זה ממקום אחר לגמרי, שבו הייתי לא מזמן ועיקר הדיונים שם נסבו על הצורך להכיר בנקודת המבט של האחר, ולתת לו הזדמנות לבטא את הקול המושתק (...) - בתכלס כמות הרפש שהושלכה שם, וההעדר ההקשבה המוחלט לכל מה שלא דומה עד זהה למה שאני חושב היה מזעזע. כנראה שזה משהו בטבע האנושי... אני באמת חושבת שאת יכולה להגיד על זה משהו (שלא לומר צריכה...). מניסיון, דווקא במקומות כאלה זה יכול להיות זרז להבנה אמיתית של האנשים. אחרי הכל, הקרקע אמורה להיות די פוריה לקלוט זרע שכזה, לא?

אלינה12

New member
מאוד מרגיז ומאוד מוכר

אצלינו גם יש אנשים שלא מבינים ואפילו לא רוצים להבין עד כמה זה חשוב למי ששומר כשרות להקפיד. אז כל פיקניק של מחלקה יש ויכוחים ועצבים. זה פשוט מוציא חשק לעשות אירועים מחלקתיים. אבל בכל מקרה, אין מצב שמישהו שהוא שומר כשרות ישב כמו "כלב" ולא יהיה לו מה לאכול. פעם אחרונה הבאנו חצי-חצי למי ששומר ולמי שלא שומר, כך כולם היו "מרוצים". את חייבת לדבר איתם וגם כשהם מעירים לך הערות להסביר שזה פוגע. אולי לא בפני כולם, אולי תתפסי כל אחד בנפרד. אם זה לא יעזור, תפני למנהל. אם גם זה לא יעזור, הייתי עושה משהו מאוד ילדותי. הייתי קונה כל ישיבה משהו מאוד שווה לאכול ואוכלת את זה לבד מול העיניים של אחרים (ולא נותנת להם אפילו לטעום) והייתי אומרת שאם אתם לא דואגים לי, אני אדאג לעצמי. אני מקווה שזה יסתרד

cookie1

New member
מאד מרגיז וחסר התחשבות

ברור שאם יש דתיים בצוות חובה להתחשב בהם, מה גם שזה באמת לא קשה במדינתנו.

sipi1

New member
במקום בו עבדתי הצטיינו בחוסר רגישות

כל הזמן דיברו איתי (דתיה יחידה, כמובן) על התחשבות : אסור לי לשים מזוזה על הדלת, כי זה יפגע ברגשותיו של אדם אחר שממש לא מאמין. שוקולדים שוים שהביאו מחו"ל, אחרי כל נסיעה - מעולם לא היו כשרים (אבל צדיק אחד מכל הצוות, כשהיה נוסע לחו"ל - היה עובר בדרך חזרה במרכולית ומביא לי רוזמרי, יחד עם כל הצ'ופרים שהאחרים קיבלו.) כשרות - הס מלהזכיר. כל העובדים קיבלו ארוחות חמות (לא כשרות) על חשבון המפעל, ואני הסתפקתי בירקות חתוכים. פסח ? לא ביקשתי מאף אחד לאכול מצות, אבל כשביקשתי שאת הבייגלה והעוגיות מפינת הקפה יורידו למשך השבוע לתוך הארון, נעניתי בשלילה. לא נעים בכלל לבוא לעבודה בפסח כשאפילו כוס שתיה אי אפשר להכין בגלל ההתעקשות הזו. ימי כיף ? כשדאגו לארוחה אחת כשרה מתוך כל המסלול, לא הפסיקו לקטר על האוכל ולהזכיר לי שרק בגללי לא אוכלים במקום המועדף עליהם. בקיצור - ההתחשבות היתה הכרחית ויומיומית, אבל רק מצד אחד...

../images/Emo123.gif../images/Emo46.gif../images/Emo12.gif../images/Emo5.gif

אני בשוק - בטח הבנתם את זה מהאייקונים. אני קיבוצניקית - חילונית לחלוטין - מודה שאובת לאכול אוכל לא כשר אבל - במקומות העבודה תמיד היה אוכל כשר ומעולם לא הוכנס אוכל לא כשר. (היה מקום עם חד"א ואז הביאו מנות מיוחדות לאוכלי כשר. בכל מפגש בנות במסעדה אנחנו יושבות במקומות כשרים (ואני מוצאת שם אוכל מאוד טעים לאכול). אצל יוד בבית אני לעולם לא מדברת על מה אני אוכלת או מה שיש אצלי במקרר (טוב אנחנו גם לא מדברים על פסח יום כיפור וכ"ו). מכבדת אותם ובאופן כללי מנסה לכבד את כולם - כי אני חושבת שאלף כל זה עניין של חינוך אני רוצה שילדי יגדול וילמדו מה זה סובלנות כלפי האחר (כל אחר שהוא). אני חושבת שאם אני הייתי עובדת איתך במשרד בתור חילונית אני הייתי שואלת אותך שאלה כמו "יש פה באזור מקום שאפשר להביא דברים שגם את תוכלי?" זה מדהים אותי כי יש לי חברות גם דתיות מאוד וגם חילוניות מאוד - ומעולם לא עלה דבר כזה. מקווה שדור הילדים שלנו יהיה כבר פחות אטום לשונה ממנו.

Arfilit

New member
מזוויע!!!

ממש שערורייתי בעיני! אני כופרת גדולה - וזה מביך אותי שאנשים מתנהגים כך.

odeia

New member
עכשיו אני מבינה עוד יותר את מה

שאמרת לי היום.

ו שתי

New member
מעצבן ביותר

אני תמיד נפעמת מרמת הצורך ל"דווקא" אצל אנשים מבוגרים ואינטיליגנטים.

מאז

New member
תודה על התמיכה! אצלכם אני יודעת

שיהיה מה לאכול! אגב- כמה נקודות לזכותם: 1. האוכל הוא לא ארגון של המשרד, אלא יוזמה פרטית של אנשים מהצוות. לא שזה הופך את ההתנהגות ל"כשרה" (תרתי משמע), אבל זה בכל זאת שונה ממדיניות רשמית, לא? (אם כי גם לגבי מדיניות רשמית בעניין יש לי מה לספר...) 2. מי שהביאה את האוכל לא ידעה שאני בהריון.

למעלה