קצת קינוחים לשבת
טארטל פירות טרים וקרם פטיסייר
קלתית:
300 גר' קמח
100 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר
1 ביצה
מקציפים חמאה וביצה
מוסיפים את הביצה והקמח בחצי כמות פעמיים
לשים קלות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק
מקררים 1/2 שעה או יותר
מרפדים בבצק תבניות אישיות
קירור קל
ואפייה
160 מעלות 15-20 דק' או עד שמזהיב ועדיין מעט רך בתחתית
קרם פטיסייר
1/4 ליטר חלב
1.5 ביצים
מקל וניל
1.5 כפות קונפלור
מערבבים את הקונפלור עם מעט חלב מוסיפים ביצים
בסיר מרתיחים חלב ומקל וניל
שופכים מעט חלב רותח לביצים ומערבבים היטב ומהר
מוסיפים את הביצים לחלב וממשיכים לבשל על האש עד שמתגבש
מעבירים לכלי שטוח מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה וחצי (עדיפות ללילה שלם)
מעבירים את הקרם למיקסר ומערבבים עד שהקרם חוזר להיות רך ללא גושים
ממלאים את הטארטל ומקשטים בפירות
לזיגוג אפשר להשתמש בריבת תפוזים או משמש או בגלזורה מוכנה
בתיאבון
טארטל פירות טרים וקרם פטיסייר
קלתית:
300 גר' קמח
100 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר
1 ביצה
מקציפים חמאה וביצה
מוסיפים את הביצה והקמח בחצי כמות פעמיים
לשים קלות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק
מקררים 1/2 שעה או יותר
מרפדים בבצק תבניות אישיות
קירור קל
ואפייה
160 מעלות 15-20 דק' או עד שמזהיב ועדיין מעט רך בתחתית
קרם פטיסייר
1/4 ליטר חלב
1.5 ביצים
מקל וניל
1.5 כפות קונפלור
מערבבים את הקונפלור עם מעט חלב מוסיפים ביצים
בסיר מרתיחים חלב ומקל וניל
שופכים מעט חלב רותח לביצים ומערבבים היטב ומהר
מוסיפים את הביצים לחלב וממשיכים לבשל על האש עד שמתגבש
מעבירים לכלי שטוח מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה וחצי (עדיפות ללילה שלם)
מעבירים את הקרם למיקסר ומערבבים עד שהקרם חוזר להיות רך ללא גושים
ממלאים את הטארטל ומקשטים בפירות
לזיגוג אפשר להשתמש בריבת תפוזים או משמש או בגלזורה מוכנה
בתיאבון