קצת קשה לי להאמין

Music Man

New member
קצת קשה לי להאמין

אבל חבר שלי סיפר לי לפני כחצי שעה שבעקבו האפילפסיה שלו ומס´ בדיקות שהוא ערך מצאו בראשו גידול סרטני אשר אין לטפלו מכיון שהוא יהפוך לצמח אם ינסו להוציא אותו נורא קשה לי להאמין לו... הוא אמר לי שהרופאים אמרו שיש לו רק עוד 3 שנים לחיות... האם זה אפשרי שרופאים יעריכו זמן מוקצב בו האדם בערך בסופו של הזמן ילך לעולמו???? האם הסיפור הזה הגיוני???? קשה לי להאמין

MemphisRaines

New member
רופאים עושים הערכות

שונות ומשונות חלקן נכונות אחרות ממש לא קשה מאד להעריך איך יתפתח גידול מסוים ולאן ומה תהיה ההשפעה חברך קיבל חוות דעת יכול להיות שהיא נכונה ( עם כל הצער והכאב ) אבל יכול מאד להיות שהיא ממש שגויה חשוב מאד לקבל חוות דעת נוספות מחד ומאידך לחפש דרכי טיפול נוספות והכי חשוב לא להכנע ולהאמין שניתן להחלים שרון
( אסייג את דברי בכך שאינני רופא )

תגובה

גם לי קשה להאמין שרופא יגיד דבר כזה, אולי הוא לא הבין היות ובכל זאת הוא בטח המום מהידיעה,מאחלת לו שיבריא,גם מסרטן במח אפשר להבריא ולחיות עוד שנים רבות, בהצלחה לחברך

bali

New member
מנהל
מנסיוני הרע...

ייתכן שהרןפא צדק. אולי ההערכה שלו לגבי כמה זמן נותר לו לחיות היא לא מדוייקת, כי גם רופא לא יכול לדעת (אצלנו אמרו בין שלושה חודשים לשנה ולקח בדיוק חודש וחצי). מה שאני כן יודעת הוא שסיכויי הריפויי המוחלט מגידול במוח הם קטנים מאד. הרי את המוח קשה מאד לנתח, וגם מאד מסוכן. השאלה היא אם התאים הסרטניים יגיבו לטיפולים. יש כאלה שכן ויש כאלה שעמידים לכימותרפיה והקרנות. צר לי להעציב או להפחיד, אבל אני מדברת מהנסיון המר שלי עם אבא שלי. כמובן שהכי טוב ללכת לחוות דעת שנייה ושלישית ולא להתייאש.

לצערי כן

רופאים נותנים הערכת זמן בחודשים. כבר שמעתי יותר מפעם אחת מאנשים שהרופא נקב בזמן. ההבדל בין הרופאים הוא אולי מי נותן אינפורמציה כזו בלי שבכלל שואלים אותו, ומי שאומר מה הסטטיסטיקה במקרה של סרטן מהסוג המדובר ורק במידה והמשפחה או החולה עצמו שואל. הרי לא כל אחד רוצה לדעת את כל העובדות.

השאלה היא.. מה עושים עכשיו?

האם נגשים לקבל חוות דעת נוספת? האם מחפשים מידע נוסף לגבי המחלה ולגבי הטיפולים האפשריים? האם לוקחים את דברי הרופא כעובדה חד משמעית? האם ממשיכים לבלות? האם מתיישבים בבית עם טבלת יאוש ומחכים למוות שיגיע? אני יודעת שחלק נכבד מהחלמה מסרטן תלוי בדרך ההתייחסות והחשיבה וקבלת המחלה. ואפילו אם אותו רופא צדק ואכן נותרו לחברך 3 שנים לחיות. אפשר להסתכל על זה כעל "רק שלוש שנים" ואפשר לקבל זאת כהזדמנות חדשה לחיים. יש לו שלוש שנים לחיות! ואני חושבת שבין אם יודעים ובין אם לאו - חשוב לחיות כל יום עד המקסימום. ואולי זה לא קל כאשר עננה שכזו מרחפת מעל, אבל אולי זה הכוח המניע. ושוב, הכל תלוי בהתייחסות. אני מאחלת לחברך ולך, שלא משנה מה הוא יחליט לעשות, שיהיה לו את הכוח והאומץ לעשות את ההחלטות הנכונות עבורו. יום טוב גלי

למעלה