קצת קשור לשרשור השינה - דייסה

קצת קשור לשרשור השינה - דייסה

אתם נותנים?
אם כן איזה סוג?
ומתי (בלילה, בבוקר, כל היום)?
והאם בבקבוק או בכפית?
ואם בבקבוק - באיזה סמיכות?
והאם החלפתם את הפטמה בשביל הדייסה?
אם יש פה מישהי שנותנת דיסה ומשתמשת בבקבוקי נוק - עם איזה פיטמה את משתמשת? אצלי הם יונקים רק מהפטמה הראשונה. כל ניסיון להחליף להם לפטמה 6-12 מסתיים בחנק.
איך התחלתם עם הדייסה? אנחנו ניסינו אתמול בפעם השניה דיסה (בפעם הקודמת זה היה לילה טוב אורז והפעם רמדיה סולת). נרשם כישלון קולוסאלי. והשאלה - האם זה חשוב? האם אכילת דייסה תגרום לרותם לא להתעורר בשעה 4 בבוקר רעבה (אחרי שמאכילים אותם תוך כדי שינה בחצות)? אחרי האוכל היא הולכת לישון ומתעוררת רק בשעה 7. ואולי זה יאריך את השינה לארז (היום הוא העיר אותי בשעה 6:10 ואכל 170 מ"ל והמשיך לנמנם עד 7.

ניסיתי 3 פעמים ו....

יוק
לא שינה בכלום לשגיא את השינה במשך הלילה. הוא עדיין קם פעמיים לאכול, ואבא שלו התרגל. מכיוון שאיןם לו בעיית משקל - עזבנו את הדיסה.

בן מת על דייסה

אבל בכפית בלבד..בהתחלה , אחרי שהיה טוחן לי את הציצים בערב התחלתי לשלב לו, ממש בתחילת המוצקים קצת דייסה בערב. כמו שאמרה סיגל, לא עזר כלום לענין הלילה הרצוף (מה זה בכלל? יש כזה דבר???).. מה שכן, הוא מאוד אוהב את זה כארוחת ערב. אני משתדלת לגוון בארוחות הערב עד כמה שניתן אז יוצא בערך פעמיים 3 בשבוע עם משהו נוסף (קורנפלקס, פסטה וכו´..) וכל הסוגים הולכים, הכל טעים לו.. תנסי - מה יכול להיות. הם בערך בגיל של בן לא?? 9 וחצי חודשים?? מחזיקים לך אצבעות..

ליבי, את נותנת לבן פסטה וקורנפלקס?

אמנם זיו רק בן 8 חודשים וקצת, אבל קשה לי לראות אותי נותנת לו פסטה בעוד חודש וחצי ואולי אני טועה...

יקירתי, אלה גם אוכלת פסטה וקורנפלקס

הוספתי גם אפונה למרק אבל היא לא כ"כ אהבה את זה. היא גם אוכלת פרוסה עם חומוס או טחינה - אבל את יודעת מה דעתי בענייני אוכל, ויש לנו מחלוקת בעניין. בט"ח אמרו שאפשר לאכול ה-כ-ל.

אם לא נותנים להם להתנסות

הם גם לא יידעו בהמשך.... פסטה בצורות שניתנות להחזקה ביד - ביסלי, גלילים וכו´. לפעמים אני אפילו מכינה לזה רוטב עגבניות כמו שלנו ומוסיפה ממש טיפה שיהיה גם טעים.. קורנפלקס אני שמה במים. אני מעדיפה ברנפלקס אבל בן ממ שלא בררן בעניני אוכל.. הוא מאוד מתרכך ואת יכולה בכפית או לתת לו לשחק עם זה ביד.

נרגעתי - חשבתי שאת לא מועכת

את האוכל, אני לא רואה איך אפשר לתת להם אוכל לא מרוסק איכשהו, הם עוד קטנים. לא התכוונתי לסוג האוכל, אני לא עד כדי כך פנאטית בעניין הבריאות...

הצלחה? כישלון? מי יודע??

התחלתי עם דייסת קורנפלור מעורבת בפורמולה עם עומר בגיל 4 חודשים בערך, כדי למלא אותו לפני השינה. משם התקדמנו בגיל חצי שנה לדייסות האחרות. הכל בבקבוק. עומר לא התלהב, אבל גם לא דחה את הבקבוק. לגבי שינה - קשה לי להגיד אם זה שינה משהו. לגבי הפיטמה - כשעברתי לדייסות ממש, השתדלתי להכין די סמיך (שוב, כדי למלא אותו), והשתמשתי בפטמה מס´ 3 המשולבת של אוונט. ליובל לא היתה סיבה לתת דיסה בבקבוק כי הוא לא רעב בלילה והוא שמן התחלתי לנסות לתת דייסה בכפית וזה היה כישלון צורב. לפני חודשיים בערך עומר התמרד והפסיק לאכול את הדייסה בערב, גם אם הוא מאוד רעב. בדיעבד (סיפור עצוב שהתגלה רק ביומיים האחרונים
) מתברר שהוא חזר להיות רעב בלילות, אז אולי הדייסה כן השפיעה. בכל מקרה, ניסיתי שוב בכפית לפני שבוע בערך, אבל עם מיץ פרי במקום פורמולה, ואת זה הם אכלו ברצון. חשוב לי במיוחד לתת את זה ליובל כדי לגוון קצת את המזון המוצק שלו (הרי הוא לא מוכן לאכול מרק). עומר נהנה מההפקר, כי הוא לא מוכן לתת ליובל לאכול לבד

אצלנו הדייסה היא הצלחה!

זיו אוכל מטרנה לילה טוב (לפעמים אורז ולפעמים קורנפלור) לארוחת הערב ולא זקוק לארוחה נוספת עד הבוקר 07.00-07.30. אני משתמשת בפיטמה המשולבת של אוונט בשלב 3. לפעמים הם זקוקים לארוחת לילה מתוך הרגל ואז דייסה לא תעזור. כאשר הם מתעוררים מרעב, יש סיכוי גדול שדייסה תעזור! ממליצה לנסות, בכל מקרה תתחילי עם קורנפלור שהיא הכי קלה לעיכול (כך אומרים), אם הם כבר אוכלים הכל נסי את הדגנים המעורבים, אומרים שהיא טעימה מאוד . היות והקטנים לא גילו התלהבות מהדייסה, נסי לתת להם דייסה דלילה והסמיכי אותה בהדרגה עד שהם יתרגלו לטעם ולסמיכות. בהצלחה!

ריטה1

New member
גם אצלנו הדייסה התקבלה יפה

שי אוכלת למעשה פעמיים ביום (כי היא רזה מדי),בצהריים את השניים באחד של מטרנה ובלילה מטרנה לילה טוב. אני לא יודעת אם זה עוזר כי שי ישנה גם קודם טוב, והדייסה כמו שאמרתי היא בשביל לעלות במשקל. אני יודעת שאצל גיסתי זה עבד פלאים, ועוד כמה חברות לעומת זאת חברה אחרת אצלה זה היה בוקר טוב ולא לילה טוב. גם אני משתמשת בפיטמה המשולבת על שלב שלוש. בהמשך למה שכתבתי בשירשור השינה לגבי ההתעוררות בלילה, לא תמיד זה בישביל אוכל תנסי אולי לתת מוצץ או מים. אצלי זה עבד יופי בגיל חודשיים, כשראיתי ששי לוגמת מעט וחוזרת לישון, המשכת עם מים ובסוף הגיע גם המוצץ הגואל. היום היא ישנה לילה שלם. מתעוררת ב 6:30 לוקחת מוצץ וממשיכה לישון,

nuv

New member
אמא ואבא בישלו דייסה.....

אנחנו מכינים לבד את הדייסה זאת בגלל שהיה לי מאד קשה לאחר חודשים רבים של הנקה וידיעה בדיוק איזה רכיבים הוא מכניס לפה לתת את המזון המוכן שיש עליו המון שמות של רכיבים שאני לא מתמצאת בהם ולא יודעת מה ההשפעה שלהם על הגוף. הגננת במשפחתון של ניב סיפרה לנו איך היא עושה דייסה ואנחנו אימצנו את המתכון ומידי פעם מוסיפים רכיבים אחרים. כיום הדייסה שלו מורכבת משבולת שועל ודוחן מבושלים וטחונים - קצת מולסה וכפית שקדיה (אפשר להוסיף גם קצת טחינה) לכל בקבוק. אנחנו מאד מרוצים כי יש בדייסה המון סיבים, ברזל ואין בעיה של עצירות או השמנה בגלל הדייסה. ניב מקבל בקבוק דייסה לפני השינה ואם אין מרק לטחון לו לצהריים אז גם בקבוק למלא את הבטן בצהריים. יש בזה אמנם קצת חוסר נוחות כי כל כמה ימים צריך לבשל דייסה חדשה והמוצרים גם די יקרים אבל אנחנו מרוצים וניב ישר אהב את זה מאד.

אשמח לקבל עוד פרטים.

איך את מבשלת את כל המרכיבים וכמה זמן ועוד. כמה זמן אפשר לאפסן דייסה מוכנה....אני נמצאת במקום שלך מסיבות אחרות, בגלל שזיו לא ינק, החלטתי שברגע שהוא יאכל אוכל רגיל אתן לו רק מרכיבים טיבעיים ובריאים.אני מאוד מקפידה בעניין הירקות והפירות ולא העליתי בדעתי שאפשר גם דייסה טיבעית ובריאה. זיו עדיין לא אוכל דגנים, התכוונתי להוסיף לו אפונה למרק, למישהי יש מתכון מעניין לשילוב האפונה במרק. נוב, יופי של רעיון.

אני מבשלת אפונה עם המרק וטוחנת

או נותנת להם כאוכל אצבעות (אחרי הבישול זה רך). אפונה לא צריך להשרות. אני משתמשת באפונה קפואה (עכשיו אין טרייה - העונה היא באביב). אנחנו גם נותנים להם פעם בשבוע עדשים במקום בשר (משרים לילה, מבשלים שעתיים עם יקרות ותבלינים וטוחנים/מועכים).

nuv

New member
הדיסה שאנחנו מכינים:

אנחנו קונים בחנות טבע: דוחן, שיבולת שועל (קוואקר), מולסה- שזה סירופ סוכר ללא עיבודים כימיים, ושקדיה (אפשר גם קצת טחינה גולמית). אנחנו מבשלים את הדוחן ושיבולת שועל כל אחד בסיר אחר כיוון שהם לא מתרכחים באותו הזמן. מכסים במים ועוד קצת, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים עד שזה ממש ממש רך. והמים נספגים (לפעמים בזמן הבישול צריך להוסיף עוד מים). מצרפים את שני הרכיבים שבושלו לכלי אחד וטוחנים טוב (אנחנו עושים את זה עם המקל של בראון שאצלנו הוא בשימוש כל הזמן לריסוק האוכל של ניב). זהו. מקררים ושמים במקרר. אנחנו שומרים את העיסה הזו עד שבוע ימים כשההרכב הוא כוס דוחן ושתי כוסות שיבולת שועל. כל פעם שאני מכינה לניב בקבוק אני לוקחת משהו כמו 3 כפות מהדיסה שהכנתי, מוסיפה לזה כפית של שקדיה ועוד כפית בערך של מולסה. מוסיפה מים עד שהכל מגיע ל 350 מל"ל בערך וטוחנת בכוס של בראון, מעבירה לבקבוק שלו, קצת מחממת ובתאבון. מי שלימדה אותי אמרה לי שהם מסננים את הדיסה במסננת אבל זו עבודת פרך ואחרי טחינה טובה בבראון לניב אין בעיה ואין גושים. צריך לשים לב!!! 1. החורים של הבקבוקים שאני מכירה לא ממש בנויים למעבר של נוזל סמיך כל כך ואני אישית או משתמשת בפטמה המשולבת של אוונט או עושה חריץ גדול יותר באחת הפטמות שאני קונה (צריך להזהר ומידי פעם להחליף כי הפתח גדל מאוד). 2. אני נותנת את הדייסה על בסיס מים אבל יש אפשרות לשים במקום חלב סויה, או חלב עיזים. את הדייסה התחלנו לתת כשניב היה בן 7 חודשים. זהו מקווה שזה לא נשמע יותר מידי מסובך. אם משהי רוצה הסבר מילולי שתשלח לי מסר. ב ת א ב ו ן

עמרי היה שמח להתחתן איתך ../images/Emo3.gif

עמרי מאד בעד הקניית תזונה נאותה להדר מגיל צעיר ומאד נגד כל הרכיבים (והוא מבין בזה....) ששמים במזון (למרות שהוא טוען שבמזון לתינוקות, כולל דייסות ומחיות מאד מקפידים!), הוא היה מאד שמח אם הייתי מכינה לו ולהדר דייסות שיבולת שועל טבעיות...אלא שאני עצלנית....
הדר מקבל דייסת אורז בבקבוק לפני השינה ודייסת שיבולת שועל בבקבוק בצהרים. הוא אוהב את זה מאד, אבל לא מוכן לאכול את זה בכפית. אפרופו מזון בריאות, היום אחותי ניסתה לתת לו עדשים כתומות וקינואה (שהכנתי לנו והשארתי גם לו) והוא הביט בה בבוז מוחלט " מה זה האיכסה הזה?" ולא טעם אפילו כפית!!!!!

nuv

New member
או עם בעלי ../images/Emo3.gif

בכל מקרה אני חושבת שילד צריך לגדל לפי אורח החיים במשפחה. כלומר נראה לי הכי הגיוני בעולם שאם במשפחה מסוימת אוכלים אוכל בריא, גם הילד יגדל ככה. אבל נראה לי לא נכון לגדל ילד על אוכל בריא כשכל יתר המשפחה למשל חיה על ג´נק פוד (זו סתם דוגמא). זה פשוט נראה לי הכי טבעי ונכון, הרי לא נשנה את כל אורחות חיינו כשנולד לנו ילד. הוא זה שצריך להשתלב במשפחה ובאופיה. אז אין סיבה להתנצל על עצלנות... חוץ מזה שגם לעמרי יש שתי ידיים לא?

למעלה