קצת שאלות לגבי המכונה החדשה שרכשנו...

Sanchez

Member
קצת שאלות לגבי המכונה החדשה שרכשנו... אז הגשמנו חלום ישן והבאנו מגרמניה JURA Z5.

ועכשיו יש לי כמה שאלות (כנראה די בסיסיות)...
הבנתי שאני צריך להשתמש בפילטר CLARIS כחול.
ראיתי שיש גם מין מאריך פילטר. האם אפשר לקבל הסבר עליו ? צריך אותו בכלל ?
כמו כן, הבנתי שאין צורך להשתמש בטבליות נגד אבנית (כיון שמשתמשים בפילטר המקורי).
ראיתי שיש גם מין נוזל לניקוי הקפוצ'ינטור. גם הוא נדרש ?

היכן כדאי לרכוש קפה (מחיר, מגוון) ?
היכן כדאי לרכוש פילטרים ושאר "מוצרי תחזוקה" ?
האם כדאי לרכוש מוצרי תחזוקה מקוריים של JURA, או שישנם אחרים לא פחות טובים וזולים יותר ?

אשמח גם לשמוע עוד טיפים בכל מה שקשור לנושא.
תודה מראש.

dudi4321

Active member
כמה עלה הרובוט הזה? ספר חוויות על איכות הקפה, קלות ההפעלה, הקפה שאתה מעדיף ואיזה אתה בוחר ונהנה.
תתחדש
יש באור יהודה היבואן של ישראל. ששאלתי אותו לפני רכישת יורה 90 הוא ניסה לשכנע אותי לבוא אליו ולקנות מהמוצרים שלו.

Sanchez

Member
אין לי עדיין שום חוויות... אני מנסה למצוא תשובות לפני ההפעלה.

לגבי המחיר...קניתי מכונה משופצת ע"י JURA, עם אחריות של 24 חודשים- במחיר של 775 יורו.
המכונה (חיצונית לפחות)- במצב חדש !

אשמח אם בכל זאת מישהו יוכל לענות על השאלות ששאלתי.

אהה רון

New member
קבל את המומחה: באור יהודה יושב גם אנדרי, אספרסימו, שהוא איש השירות והתיקונים של המכשירים האלה.
הטלפון שלו 3334826 050 . הוא מתקן גם 'פרטי' והוא בעל מלאכה מומלץ. כדי לך לדבר איתו.

Sanchez

Member
חברים...אני לא זקוק למעבדה... מה אין פה אנשים שקונים פילטרים, או שאר אביזרים למכונות שלהם ?

איפה אתם קונים קפה ? אצל מי יש מגוון טוב של קפה ? איפה יש מחירים הוגנים ? איזה בית עסק נחמד ללקוחותיו וסבלני ?

אני ממש חדש בכל העולם הזה וזקוק להכוונה.

תודה

Sanchez

Member
לפי ההענות כאן... אני מניח שרובכם גם (כנראה) מגדלים לבד את הקפה בבית ומייצרים את האביזרים בגראז'.
אחרת לא ברורה לי חוסר ההענות לשאלות בסיסיות כגון: היכן אתם קונים קפה.

אבל תודה בכל אופן !!!

רגע ... שנייה לפני שאתה מקבל חורפה.... אתה גר בשפלה? יש בית קלייה בכנות שנקרא קפה עולה, ניר, בעל החברה, קולה קפה לבד, ויש לו קפה מצויין.
בתל אביב יש מספר רחב של עסקים שמוכרים קפה בין עם קליה עצמית ובין עם קפה מיובא ומותגים.
נושא הטעם ואיזה קפה אתה תאהב או מההתקציב שאתה מוכן לתת עבור קפה איכות, זו כבר בחירה שלך זה עניין סובייקטיבי לחלוטין.
לגבי השאלות ששאלת לגבי אבזרים.
ישנן חנויות מתמחות כמו רשת אמיגו ורשת ספורה ועוד מספר חניות מתמחות בהן תוכל לרכוש פילטרים ונוזל ניקוי לקפוצ'ינטור.
ארמוז לך שלגבי חומר ניקוי הקפוצ'ינטור אתה בהחלט יכול להשתמש בנוזל כלים מהול במים לצורך המטרה הזו, זה יעשה את העבודה.
לגבי הפילטרים, יש רק שתי מכונות שמשתמשות עם הפילטר הזה, יורה וקרופס ולכן עליך לפנות ליבואן או לחנות מתמחה אשר משווקת את מוצרי יורה.

לגבי נושא טיפול האבנית. שימוש בפילטר אינו מנטרל לחלוטין את הצורך שבטיפול אבנית תקופתי, יש על כך הסבר מפורט בהוראות ההפעלה של המכשיר. במידה ואתה צריך, באתר יורה, יש את כל הוראות ההפעלה לכל מכונות יורה מכל ה25 שנים האחרונות שהחברה קיימת.

זכור שלפי הוראות היצרן, אחת לשנתיים יש לפנות למרכז שירות לצורך טיפול תקופתי מרוכז, בו אמורים להוציא את גרופ החליטה הקבוע במכונה, לנקותו באופן יסודי ולהחליף בו את האטמים ואת יתר אטמי הסיליקון שנמצאים במחברי הצנרת במכונה, בעיני טיפול יזום מהסוג הזה הוא מבורך ויכול למנוע תקלות מאוד יקרות בעתיד.

בהצלחה ולרוויה.

JaiKedar

New member
המלצות קנית קפה נסה את הבאים: קפה בוטיק, נגרו, קפהליקס, דאדא, קפה רות

למעלה