מרק נפלא וחגיגי לצמחונים: קל ומהיר הכנה:
המצרכים הדרושים :
שקית ברוקולי קפוא.(800 גרם)
5 כוסות מים
בצל קצוץ גס .
מיכל שמנת לבישול.
כפית מלח
אגוז -מוסקאט מגורר.
אופן ההכנה:
1) מבשלים את הברוקולי הקפוא בסיר עם מים חמים , במשך 4 דקות בלבד,
להוציא בעזרת כף מחוררת- לתוך קערה עם מים קרים למשך דקה של צינון,ואז מעבירים למסננת.
2) במחבת עם 2 כפות שמן מטגנים בצל קצוץ,עד לריכוך ולשקיפות.
3) מכניסים את הברוקולי למעבד-המזון
ויוצקים מעליו את השמנת-לבישול
ואת הבצל המטוגן, וכפית מלח,
מגוררים מעל הכול את אגוז מוסקאט.(כ- 1/4 כפית ).אפשר גם תבלין מוסקט טחון.
ומוסיפים למעבד -המזון,כוס אחת ממי -הבישול שיש בסיר.
4) מפעילים את מעבד -המזון ב-8 -10 פולסים קצרים,לקבלת מרקם טחון-גס,
ומחזירים את הברוקלי הטחון לתוך סיר הבישול עם מי -הבישול שנותרו בו,וטועמים,
אם יש צורך מוסיפים עוד אגוז מוסקאט, מלח.
וזהו.
מרק טעים ומעודן.!