קצת שאלות לפני פסח

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
האם תפוח אדמה ואורז לבן טובים לסוכרת. או שצריך תפוח אדמה עם קליפה. ואורז מלא.
מצות אני לא יכול לאכול. בגלל דליות בוושט. אסור מזון קשה ויבש.
 

ויוי 25

Well-known member
לפי הנחיות הדייאטנית :
רצוי מאוד להימנע מאורז ובעיקר מתפו"א ,(אלא אם כן זהו אורז מלא מבושל ובכמות של 3 כפות בלבד לארוחה,אחרת הסוכר יקפוץ מאוד.)
אפשר להחליף תפו"א עם בטטה קטנה המבושלת בקליפתה. (מתפרקת באיטיות במהלך היממה ,ולכן לא מקפיצה במהירות את הסוכר.)
אגב ,
אפשר להכין בתנור פרחי -ברוקלי ופרחי כרובית קפואים :
להניח בתבנית זה ליד ולהבריש בשמן-זית פפריקה ומעט מלח.
חום תנור האפיה 180 מעלות , לאפות כ- 20 דקות מכול צד,עד לריכוך והשחמה,יוצא טעים ולא מקפיץ את הסוכר כמו התפו"א.
 

ויוי 25

Well-known member
אני אישית מתייעצת עם הדייאטנית על הכמות שמתאימה עבורי בכול מוצר.
אגב ,ראה כאן מתכונים לפסח :
 

ויוי 25

Well-known member
לגבי כמויות המומלצות בכול מנה ,
יש להתייעץ עם הדייאטנית,כול אחד על פי מצבו.
 

ויוי 25

Well-known member
מרק נפלא וחגיגי לצמחונים: קל ומהיר הכנה:
המצרכים הדרושים :

שקית ברוקולי קפוא.(800 גרם)
5 כוסות מים
בצל קצוץ גס .
מיכל שמנת לבישול.
כפית מלח
אגוז -מוסקאט מגורר.

אופן ההכנה:
1) מבשלים את הברוקולי הקפוא בסיר עם מים חמים , במשך 4 דקות בלבד,
להוציא בעזרת כף מחוררת- לתוך קערה עם מים קרים למשך דקה של צינון,ואז מעבירים למסננת.

2) במחבת עם 2 כפות שמן מטגנים בצל קצוץ,עד לריכוך ולשקיפות.

3) מכניסים את הברוקולי למעבד-המזון
ויוצקים מעליו את השמנת-לבישול
ואת הבצל המטוגן, וכפית מלח,
מגוררים מעל הכול את אגוז מוסקאט.(כ- 1/4 כפית ).אפשר גם תבלין מוסקט טחון.
ומוסיפים למעבד -המזון,כוס אחת ממי -הבישול שיש בסיר.

4) מפעילים את מעבד -המזון ב-8 -10 פולסים קצרים,לקבלת מרקם טחון-גס,
ומחזירים את הברוקלי הטחון לתוך סיר הבישול עם מי -הבישול שנותרו בו,וטועמים,
אם יש צורך מוסיפים עוד אגוז מוסקאט, מלח.
וזהו.
מרק טעים ומעודן.!
 

Harrington

Well-known member
מנהל
רוצה להבין פעם, חולי סוכרת באמת ובתמים נמנעים מלאכול מוצרים שמכילים סוכר באופן מוחלט? מקפידים על כל מה שנכנס להם לפה? האם אין כאן אנשים שמסתמכים על התרופות שהם ממילא נוטלים כדי שיאזנו גם את הסוכרים שהם אוכלים מעת לעת?
 

mrkorr

New member
כמו בכל מקום בעולם..אנשים יש מכל הסוגים ולכל אחד סגנון והתנהגות שונה.
ההמלצות הן לשמור עד כמה שאפשר על איזון הסוכר על מנת לאפשר חיים ארוכים ובריאים.
כנ"ל לגבי אופניים: ההמלצות של הורינו היו ליסוע לאט, לפי הכללים וללבוש ציוד מגן.
יש כאלה שישימו עוד ועוד ציודי מגן וייקחו את האופניים ל-downhilling במורדות החרמון, יהיו כאלה שלא ילבשו שום ציוד מגן אבל ייסעו רק בשביל ליד הבית ומאד לאט.
גם כאן בפורום, שהוא מדגם קטן ומאד לא מייצג של האוכלוסיה, תוכל למצוא מגוון רחב של מתודות:
תזונה קטגונית, תזונה רגילה וריבוי תרופות, "תרופות" טבעיות, מרקים מחזקים, כדורים, זריקות, משאבות.
לא לשכוח שיש גם שני סוגי סכרת: סוג 1 וסוג 2 ולכל אחד המלצות שונות ואופי שונה וכמובן שכל אחד מגיב שונה לכל טיפול.
 
למעלה