עמידת ידיים
בהחלט תרגיל בין החשובים ביותר. המפתח לעמידת ידיים טובה, הוא פשוט אימון ותרגול. מי שיעמוד על הידיים מספיק שעות, בסוף תהיה לו עמידת ידיים יציבה וטובה. צריך כל הזמן לעמוד וללכת על הידיים. לימוד עמידת ידיים: לימוד מצבי סמיכה והישענות על הידיים. אם זה בישיבת עקבים פשוט להישען על הידיים, בעמידת שש, בסמיכה קדמית או בכל מצב שבו נשענים על הידיים. ללמד גם צמיחה ושקיעת כתף באותה הזדמנות. הרגלת הגוף למצב הפוך. תליית עטלף על סולמות, עמידת ראש, תליית ברכיים על מתח, סמיכה קדמית בשיפוע (רגליים גבוהות יותר). לאחר מכן עמידת ידיים עם בטן לקיר/לסולם. עמידת ידיים עם אמצעי עזר. תליית ברכיים על מתח, הנחת ידיים על הקרקע (יש לארגן גובה מתאים) ויישור רגליים, עמידת ידיים על קיר וסולם, ע.ידיים עם אמצעי עזר שתומך רק בחלק מהגוף (במקום קיר שתומך בכל הגוף), למשל ע.ידיים ליד ארגז 5 דיוטות, ליד במה, ערימת מזרני גבינה ועוד. במקביל, לימוד עלייה לע.ידיים וירידה ממנה. לימוד המכרע ומשמעותו. לימוד הנפת הרגל לאחור: הנפות אחורה בעמידה, בעמידת שש, בשכיבה, הנפות אחורה עם ידיים על הרצפה; הנחת ידיים על ספסל או משהו גבוה ותרגול הנפת רגל חזקה לאחור עם "קפיצה", תרגול מספרת ברגליים עם ידיים על הרצפה או על ספסל. שילוב הנפות וע.ידיים עם אמצעי עזר. עלייה לע.ידיים על קיר ועוד. עמידות ידיים במצבי רגליים שונים, הליכה על הידיים, עליות וירידות שונות לעמידות ידיים. דגשים: כפי שהוזכר ידיים ישרות, לא לכולם זה ברור ויש להדגיש. החזקת גוף חיונית להצלחת עמידת ידיים- בטן אסופה פנימה, ישבן מכווץ, צמיחה של הכתף מעלה, גב ישר (לא עגול ולא מוקשת). לגבי עיניים מסתכלות על הידיים: עוזר למתעמלות מתחילות להתמצא במרחב יותר בקלות ומונע פחד ובהלה. מעבר לזה, זה לא חיוני, ואפילו מפריע וגורם לטעות גדולה של הוצאת ראש החוצה. אם אני בחוגים רגילים ואני רוצה ללמד את המתעמלות לעמוד על הידיים בשביל הכיף, אני אלמד להתסכל על הידיים. אם אני בקבוצת מתקדמות, ואני רוצה אח"כ להוציא מהעמידת ידיים הזאת עוד דברים רציניים, אני לא אלמד להסתכל על הידיים. ילדה שהשתרשה אצלה טעות אז מתקנים את הטעות.