קצת תהיות בנושא טיפולי שיניים לילדים

hag70

New member
קצת תהיות בנושא טיפולי שיניים לילדים

הייתי בגינה עם עוד כמה הורים ושמעתי שיחה בין כמה הורים שדיברו על טיפולי השיניים שהילדים שלהם עברו (בערך גילאי 3-5) והאמת שקצת נחרדתי
: ילדה 1: 1 כתר ו סתימות ילדה 2: 4 סתימות. ילד 3: טיפול שורש (אחרי 2 סתימות לפני כמה חודשים). והיו עוד 2 ילדים שההורים שלהם העבירו חוויות דומות. ואנחנו? ילדה בת 6 שאוכלת ממתקים בלי בושה
ומצחצחת שיניים פעמיים ביום אבל בהחלט מפספסת פעם בכמה ימים ולא תמיד מצחצחת כמו שצריך. ועד היום הכל בסדר (טפוטפו
). אין זכר להתחלה של חור (שומבצל). אז מי ה"בעייתי"?
 

akavishon

New member
מי שבעייתי פה זה ההורים!

אני נולדתי למלחמת יום כיפור. אבא שלי היה מספר חודשים במלחמה. אמא שלי הרדימה אותי עם בקבוק שוקו. עד גיל שנתיים היו לי חורים בכל שן אפשרית. עד היום אני זוכר את הרופא שיניים (לא טראומה, פשוט זוכר). בכלל, לאורך כל הילדות, הורי לא הקפידו על ציחצוח שיניים. אז אני ורופאי שיניים לא זרים זה לזה. את הילדים שלי אני מחנך אחרת. מאוד מקפידים על ציחצוח בוקר וערב. לפעמים, שאין לנו כח לעשות להם אמבטיה ושולחים למיטה, ישר הגדולה מעירה שלא ציחצחנו לה שיניים. מצד שני, יש הרבה מהתורשה באיכות השינים.
 

ronnm

New member
לנו יש זוג חברים שהם רופאי שיניים

ואם יש משהו שלמדנו מהם זה ששיניים זה לא מקרה של what you see is what you get לפעמים קורים דברים מתחת לפני השטח מעבר לזה, הבנתי שלגנטיקה יש השפעה גדולה על תכיפות טיפולי שיניים אני אישית הייתי לוקח את הילדה לבדיקה תקופתית רק בשביל השקט הנפשי אם תרצה הצד הנשי של הזוג מתמחה בטיפולי שיניים לילדים אגב, לידע כללי, ממתקים הם לא הגורם העיקרי לבעיות בשיניים, דווקא החטיפים המלוחים הם בעיתיים יותר, כי הם נדבקים לשיניים תוך כדי האכילה, ובגלל השמנוניות שלהם הם סופחים עוד אוכל, וזה מה שגורם לחורים
 

חנול

New member
טוב, אז אני כמו הבת שלכם

בת 30. אוכלת מתוק בלי הכרה (מי אמר מכורה?)-עד היום? אפילו לא סתימה. בביקור לפני חודש במרפאת שינים לשיננית, הרופא אמר לי שעוד כמה ציינטים כמוהו, והוא מחליף מקצוע. תראה, יש המון בגנים,אבל גם על גנים צריך להשגיח-להקפיד על צחצוח (להילי אנחנו בפירוש לא מקפידים, אבל היא לא אוכלת ממתקים בכלל). ולעקוב. בדיקת רופא שיתפוס בעיות פוטנציאליות בזמן.
 

akavishon

New member
ועוד משהוא (ואני חושב שכבר כתבתי את זה בעבר)

צריך ללכת לבדיקות שגרתיות מרגע שהשינים בוקעות ובאופן שוטף כל חצי שנה. החוויה הראשונה של רופא השינים צריכה להיות חיובית ולא כתוצאה מטראומה.
 

שרית75

New member
מאד מומלץ לקחת ילדם מגיל שנה לבדיקה ולא משנה

מה ילדכם אוכל.
 

hag70

New member
אנחנו הולכים איתה לביקורת כל חצי שנה

כבר3 שנים (כשאני אומר "אנחנו", אני מתכוון "אני". זוגתי מבועתת מרופאי שיניים עד עמקי נשמתה
. בעצם רק מהמילה "רופא שיניים"
) איכשהו יש לי תחושה שזה משהו מעבר לגנים ולביקורת התקופתית. ילדה בת 4 עם 3 סתימות וכתר אחד זה נראה לי קצת הזנחה מצד ההורים בצחצוח שיניים וחוסר הקפדה בסיסי על מה אוכלים ומתי. אבל באמת יכול להיות שאני טועה.
 
לפעמים זה חוסר מודעות

אחותי הקטנה קיבלה כל ערב בקבוק חלב + סוכר להרדם איתו. בגיל ארבע כבר היו לה סתימות בשיני החלב. לי, שכנראה גדלתי על אותו בסיס, יש שתי סתימות מגיל 20 וגם הן קטנות. לשמחתי אני קיבלתי שיניים חזקות (ולצערה היא לא), אבל אין לי ספק שחוסר המודעות של ההורים שיחק תפקיד חשוב במצב השיניים שלה. בשנות ה- 70 זה לא נחשב חריג בסביבה שלהם ובטח לא הזנחה. היום אני מסתכלת על מי שנוהג כך כעל הורה לא אחראי.
 

ferdinand

New member
אל תדברו איתי על טיפולי שיניים!!! ../images/Emo3.gif

כאמור לפני כמה חדשים, הגדול נפל ונחבל, ושבר שתי שיניים קידמיות!!!
וזו לו הפעם הראשונה אצל רופא שיניים!!!! (כן - shame on us) זה נגמר (כלומר עוד לו - עדיין בטיפולים) בטיפול שורש, והשלמת השברים! לפחות דבר אחד טוב יצא מזה. למרות שאין בעצם קשר, עכשיו הוא כבר לעולם לא יחפף בצחצוח!!!
 
למעלה