קצת תהיות על מקדוניה

טליה ג

New member
קצת תהיות על מקדוניה

כפי שכבר סיפרתי מזמן, אני מעריצה שרופה של האירוויזיון ומרבה לגלוש בפורומים גרמניים המוקדשים לאנשים שרוטים כמוני
בין הכותבים בפורומים יש גם כמה חבר'ה ממקדוניה שמתגוררים בגרמניה, וכן חבר'ה משאר מדינות יוגוסלביה, אולם שמתי לב שהמקדונים תמיד לאומנים בצורה קיצונית, נגררים תמיד לויכוחים פוליטיים ולא בוחלים להביע את דעתם בצורה בוטה ולהשתמש בקללות בשפתם, זועמים על השם שהדביקו למדינה שלהם FYROM (שזה Former Yugoslavian Republik of Macedonia), וכמובן משוכנעים שהשיר שלהם הכי טוב באופן אוטומטי. מעט מאוד ידוע לי על מקדוניה, ולפי מיטב ידיעתי, כ-60% בלבד מהאוכלוסיה במקדוניה הינם מקדונים, כל השאר אלבנים בעיקר וכמה מיעוטים נוספים כמו סרבים, בוסנים וטורקים. מה לדעתכם הסיבה שדווקא חבר'ה מקדוניים (לפחות רוב אלה שיצא לי להיתקל בהם ברשת) כל כך לאומניים, הרבה יותר משכניהם בסרביה, בוסניה או קרואטיה? מה דעתכם דרך אגב על השם הפוליטיקלי קורקט של המדינה FYROM ? הסיבה ששם זה הודבק למקדוניה הוא על מנת למנוע סכסוכים עם יוון השכנה, שבה חבל ארץ הנקרא מקדוניה, שחוששת שהרפובליקה העצמאית של מקדוניה תציב מתישהו דרישות טריטוריאליות לגבי חבל ארץ זה, אבל עם כל הכבוד, אני יכולה להבין את התסכול של המקדונים שמכנים את מדינתם בשם שבו יש אזכור להשתייכותה בעבר ליוגוסלביה. לסיום קבלו קישור לוידיאו של השיר שייצג את מקדוניה באירוויזיון השנה, Mojot svet(העולם שלי) בביצוע הזמרת Karolina Gocheva, שיר שקורא לאחווה בין עמי הבלקן: Мојот свет се вика музика - העולם שלי נקרא מוסיקה нема вера ниту граница - אין בו דתות או גבולות Мојот свет се осум ноти - העולם שלי הוא שמונה תווים Една душа балканска - נשמה בלקנית אחת.

faridi

New member
הלאומיות המקדונית-

זה בגנים של המקדונים. לא זוכרת את אלכסנדר מוקדון?

טליה ג

New member
חחח טוב שאין יוונים בפורום הזה../images/Emo13.gif

מה הם היו אומרים על כך שאתה מייחס את אלכסנדר מוקדון לעם הסלאבי שמתגורר ברפובליקה היוגוסלבית לשעבר של מקדוניה?

ADB

New member
תראי - יש ויש

אני לא חושב שזה נכון להדביק לעם שלם סטיגמה של לאומניות פנאטית. אני חושב שזה יותר נוטה לכיוון של פטריוטיות, ובניגוד ללאומניות - פטריוטיות זה דבר, לדעתי לפחות, חיובי ויפה, להיות גאה ולאהוב את המקום שאתה בא ממנו. אני ביקרתי במקדוניה ואני בקשר עם הרבה אנשים משם, ונכון, הם מתעבים את העובדה שהחליטו לקרוא להם FYROM, למרות שבינינו - כולם קוראים לזה "מקדוניה", אבל להגיד שזו לאומנות? לא הייתי הולך עד כדיי כך רחוק...אבל את יודעת? באיזשהו מקום, אני חושב שדווקא אנחנו, שגם כן באים ממקום שלא תמיד כל העולם נותן לו, לשמו או לעיר הבירה שלו לגיטימציה - יכולים להבין לפחות את הכאב שלהם בדבר. מה שכן - אני יכול לספר לך קוריוז משעשע - כשהייתי בסקופייה, והמארחים שלי לקחו אותי לאחד הפארקים בעיר, בדיוק התקיים שם פסטיבל רחוב של מוסיקה עממית, עם להקות פולקלור וכו', והיה דווקא די מעניין. אחד הנגנים שם לפתע הפציע בנגינה על הכלי דמוי החליל (שאת שמו שכחתי) שבד"כ רואים פקירים בהודו מנגנים בו לנחשי קוברה (את בטח מבינה לאיזה כלי אני מתכוון), ואז אחת מידידותיי שם הסתכלה עליי, ואמרה בצחוק - "אתה רואה? זו ההוכחה ש*אנחנו* הגענו עד הודו!", וכולנו צחקנו. הם בעצמם די משועשעים מכל העניין הזה, ומקיימים דווקא יחסי שכנות טובה עם יוון השכנה (למעט הויכוח על השם). אגב - נכון, יש במקדוניה ה-מון אלבנים, ולרוב המקומות שם יש שם גם במקדונית וגם באלבנית, והשלטים בדרכים הם בשתי השפות. (נ.ב. - המילים של השיר שציטטת שם כל כך קיטשיות שזה פשוט מגוחך
)

טליה ג

New member
לא דיברתי על זה במובן שלילי דווקא

וגם אני לא רואה כל רע בפטריוטיות, כל עוד היא אינה גובלת בגזענות או בשוביניזם. אני מעריכה עמים פטריוטיים ודי בזה (ומרחמת) על עמים שאיבדו כל רגש גאווה לאומית ורואים בעצמם "אזרחי העולם". פשוט תהיתי מדוע המקדונים (לפחות החבר'ה שאני נתקלתי בהם) הרבה יותר פטריוטיים מאשר שכניהם הסרבים, הבוסנים או הקרואטים, ואצלם הפטריוטיות עולה על הכל! ידעתי שאחוז נכבד מתושבי מקדוניה הם אלבנים, אבל לא תיארתי לעצמי ששלטי הדרכים שם כתובים גם באלבנית. בקשר למילות השיר, מדובר בשיר לאירוויזיון שאמור לנגן על נימי הרגש של המדינות השכנות ולסחוט מהן הרבה נקודות. מדינות אקס-יוגוסלביה הגיעו למסקנה שמוטב לשלוח שירים שידברו אל השכנות (מדובר ב-6 מדינות עצמאיות!) ולקבל מהן הרבה דוז פואה, מאשר לנסות להתחנף אל שאר אירופה עם טקסטים רדודים באנגלית ולהיבלע בסופו של דבר בין הרבה שירים דומים.

נראה לי שהלכת לכיוון ההכללות

פטריוט/ית הם אילו המעניקים יחס חיובי ותומך בעבור ארצם. נראה לי שקצת הגזמת אחרי שבקייץ האחרון רבים מסרו נפשם במלחמת לבנון השנייה תוך גילויי גבורה. אוכלוסיות שלמות היו תחת אש ובמצבים מאוד לא נעימים...ולא תשמע מהם אף לא תלונה אחת בתקשורת, זהו הכוח השקט הקיים כאן למרות הקיטורים הבלתי פוסקים בתקשורת. אני חושב שאזרחי המדינה ראויים להערכה על עמידתם האיתנה למרות הדרדרות באיכות השרות אותו הם מקבלים ממוסדות המדינה. יש הרבה מאוד אזרחים שנפגעו כתוצאה מהמצב הזה ומשפחות שכולות שיכולות להפגע מהגדרתך את המצב.

פחות לדבר ויותר לעשות

זה לא חוסר פטריוטיות אלא פרצה כאן מגפה של להתלונן, להתווכח על כל דבר, לערוך דיונים, לזלזל במידע חיוני ולהיות גדולים בדיבורים וזה צריך להשתנות ומהר!

גוראן

New member
בדיוק מה שאמר טיבריוס דראו על בית"ר ירושלים

הוא אמר וזה לא ממש ציטוט ששחקנים בכדורגל הישראלים צריכים יותר להקשיב ופחות לכדרר ולברבר...זה הוא אמר בעייה של מנטליות ולכן הבאתי את הדוגמא המאוד טריויאלית זו

kopfschmerzen

New member
רובי

אתה יודע בדיוק לאיזו אוכלוסייה אני מכוון. וכמובן שאני לא מכליל את כולם אבל לצערי המצב גרוע מתמיד.

למעלה