קצת תהיות על מקדוניה
כפי שכבר סיפרתי מזמן, אני מעריצה שרופה של האירוויזיון ומרבה לגלוש בפורומים גרמניים המוקדשים לאנשים שרוטים כמוני
בין הכותבים בפורומים יש גם כמה חבר'ה ממקדוניה שמתגוררים בגרמניה, וכן חבר'ה משאר מדינות יוגוסלביה, אולם שמתי לב שהמקדונים תמיד לאומנים בצורה קיצונית, נגררים תמיד לויכוחים פוליטיים ולא בוחלים להביע את דעתם בצורה בוטה ולהשתמש בקללות בשפתם, זועמים על השם שהדביקו למדינה שלהם FYROM (שזה Former Yugoslavian Republik of Macedonia), וכמובן משוכנעים שהשיר שלהם הכי טוב באופן אוטומטי. מעט מאוד ידוע לי על מקדוניה, ולפי מיטב ידיעתי, כ-60% בלבד מהאוכלוסיה במקדוניה הינם מקדונים, כל השאר אלבנים בעיקר וכמה מיעוטים נוספים כמו סרבים, בוסנים וטורקים. מה לדעתכם הסיבה שדווקא חבר'ה מקדוניים (לפחות רוב אלה שיצא לי להיתקל בהם ברשת) כל כך לאומניים, הרבה יותר משכניהם בסרביה, בוסניה או קרואטיה? מה דעתכם דרך אגב על השם הפוליטיקלי קורקט של המדינה FYROM ? הסיבה ששם זה הודבק למקדוניה הוא על מנת למנוע סכסוכים עם יוון השכנה, שבה חבל ארץ הנקרא מקדוניה, שחוששת שהרפובליקה העצמאית של מקדוניה תציב מתישהו דרישות טריטוריאליות לגבי חבל ארץ זה, אבל עם כל הכבוד, אני יכולה להבין את התסכול של המקדונים שמכנים את מדינתם בשם שבו יש אזכור להשתייכותה בעבר ליוגוסלביה. לסיום קבלו קישור לוידיאו של השיר שייצג את מקדוניה באירוויזיון השנה, Mojot svet(העולם שלי) בביצוע הזמרת Karolina Gocheva, שיר שקורא לאחווה בין עמי הבלקן: Мојот свет се вика музика - העולם שלי נקרא מוסיקה нема вера ниту граница - אין בו דתות או גבולות Мојот свет се осум ноти - העולם שלי הוא שמונה תווים Една душа балканска - נשמה בלקנית אחת.
כפי שכבר סיפרתי מזמן, אני מעריצה שרופה של האירוויזיון ומרבה לגלוש בפורומים גרמניים המוקדשים לאנשים שרוטים כמוני