קצת תמונות

מאיוש י

New member
אחחחחח גולדה כמה שאני אוהבת חציל

נראה נהדררררררררררררררררררררר
 
סלט סלק- מתכון בכייף- עננה

מבשלת 6 סלק בקליפתו עד לריכוך אבל לא לריכוך מלא ז"א שהמזלג ננעץ בסלק אבל להזהר מבישול יתר. אחרי שמתקרר לקלף ביד ולחתוך לקוביות.(אם יש סכין מזוגזגת הקוביות יצאו יפה יותר אבל לא חובה. טיבול: סוכר כמות יפה. משהו כמו 4 כפות מיץ מ-2 לימונים סחוטים טיפת חומץ כף שמן 5 שיני שום לכתוש. כפית חרדל שטוחה כפית כמון 2 כפיות מלח פלפל שחור מעט. פטרוזילה/ עלי סלרי/ כוסברה -אחד מהם, מה שיש או לפי הטעם האהוב, לחתוך את העלים ולהוסיף.אני מעדיפה פטרוזילה ובעדיפות שניה עלי סלרי. נשמר במקרר בסביבות שבוע. (החומץ עוזר לשימור הארוך)
 
מאחר והפרגיות יצאו מעולה אני

מצרפת לכם את המרשם- פשוט מאד. את הפרגיות השרתי בשמן פפריקה ומלח - אני השריתי אותם לילה אבל אפשר חצי שעה. לצרוב את הפרגיות בשני הצדדים על מחבת לסטייק או מחבת טפלון רגילה בלי שמן נוסף. ממש שלוש דקות כל צד. בסיר לטגן הרבה טבעות בצל וכמה שיני שום פרוסות. אחרי שמקבל צבע יפה להוסיף 3/4 כוס סוכר חום ו-3/4 כוס מיים. להרתיח. להניח את הפרגיות בתבנית אפיה, לשפוך מעל את הרוטב ולאפות 20 דקות. מ-ע-ו-ל-ה!!!
 

ddh1

New member
yyyyyyyyy גולדה איזה מטעמים

תזכירי לי איפה את גרה? אני פשוט מריחה את הניחוחות מכאן.... שיחקת אותה! שתהיה לכולם שבת של שלום שבת של שלווה שבת של כיף ואחווה.
דינה
 

nava17

New member
חנה,גולדה תמונות יפיפיות.

מתכון הפסטרמה נראה מעניין, חיבת לנסות בעתיד אי"ה. שבת שלום. נאוה
 
לבקשתך פרי ירוק- מתכון לסלט חצילים ולסלט

תפו"א סלט חצילים: פורסת חציל או שתיים לפרוסות בעובי 1 ס"מ אולי קצת פחות. ביום של שמש אני נותנת לחציל להשתזף קצת- ככה מופרשים ממנו המים והוא סופח אליו פחות שמן . אבל זה לא מאד עקרוני כי אני טובלת את החציל בביצה לפני הטיגון והביצה גם שומרת שהחציל יספוג פחות. מטגנת את כל החצילים בביצה ומספיגה בנייר סופג. בסיר: 1 בצל גדול 5 שיני שום לטגן עם מעט שמן להוסיף פרוסות מגמבה אחת ולתת לירקות עוד כמה דקות בסיר מכוסה. להוסיף את פרוסות החצילים. אם יש כח אז עגבניה אחת מרוסקת אבל אפשר בלי פלפל חריף אחד אם אוהבים חריף- לא הכרחי 5 כפות רסק עגבניות כף אבקת מרק כפית פלפל שחור כף סוכר כף כמון מעט מלח עלי דפנה- לבחירה להוסיף מיים עד ל3/4 גובה חצילים להרתיח ולבשל על אש קטנה חצי שעה בערך. את הכמויות שיערתי כי אני בד"כ שופכת לפי העיין אבל על פניו זה הכמויות. טעים טעים!! אגב- כשהתבשיל חם מעדן לשים על פירה, או סתם בצלחת עם חלה טובה או לחם טוב לטבילה! יאמי!!! וכסלט אני מגישה קר. סלט תפו"א פשוט מאד מבשלת בקליפתם תפו"א וביצים נניח 6 תפו"א ו-4 ביצים אחרי שהתפו"א מתרככים אבל לא מדי (בודקת במזלג) מכבה את האש ונותנת להתקרר קצת אבל מעדיפה לא לגמרי. מקלפת תפו"א וביצים וחותכת לקוביות סמ"ר. מוסיפה קופסת אפונה וגזר. יש כאלה שמוסיפים מלפפון חמוץ אני לא אוהבת. מטבלת: 2 כפות מיונז שטוחות כפית חרדל כפית סוכר 2 כפיות מלח (לשים כפית אחת ולטעום אם יש צורך להוסיף) פלפל שחור. לערבב טוב טוב. התפו"א יאבדו את צורת הריבועים וזה בסדר!! טעים מאד לאכול פושר וטעים גם קר. בונה פטיט!
 
למעלה