סלט סלק- מתכון בכייף- עננה
מבשלת 6 סלק בקליפתו עד לריכוך אבל לא לריכוך מלא ז"א שהמזלג ננעץ בסלק אבל להזהר מבישול יתר. אחרי שמתקרר לקלף ביד ולחתוך לקוביות.(אם יש סכין מזוגזגת הקוביות יצאו יפה יותר אבל לא חובה. טיבול: סוכר כמות יפה. משהו כמו 4 כפות מיץ מ-2 לימונים סחוטים טיפת חומץ כף שמן 5 שיני שום לכתוש. כפית חרדל שטוחה כפית כמון 2 כפיות מלח פלפל שחור מעט. פטרוזילה/ עלי סלרי/ כוסברה -אחד מהם, מה שיש או לפי הטעם האהוב, לחתוך את העלים ולהוסיף.אני מעדיפה פטרוזילה ובעדיפות שניה עלי סלרי. נשמר במקרר בסביבות שבוע. (החומץ עוזר לשימור הארוך)