קצת תמונות

אמרלדה

Active member
יותר טוב שאין מי שיצטרף אלייך. תאמיני לי.

כמו גרעינים...

תראי, פסק זמן או לא, כשהילדים באים אין ברירה.

כלומר, אני מוציאה אותם פעם בכמה חודשים למסעדה, אם ממש אין לי כוח, אבל אני מודעת לערך המוסף שיש באוכל ביתי, ולמפגש וכולי. ואצלנו זה בעצם מפגש של שתי משפחות: הילדים שלי ושלו. והם לא באים הרבה. הבנים שלי בכלל מסתפקים בפעם בחודש (גרים קרוב, ומאז אני רואה אותם גם בין לבין די הרבה) והילדים שלו מוכנים לבוא פעם בשבועיים-שלושה. זה לא כל שבוע, אז אני עושה מאמץ.

וחוץ מזה אין לשכוח שהשלם הכין שלשום טחינה וחילבה, ואתמול מרק עדשים. והרבה פעמים את הסלט של הערב, כי אין לי סבלנות בשבילו...

מקווה שהעניינים ישתפרו. ותודה, בכל מקרה.
 

אמרלדה

Active member
טוב, נו, הן גדולות מדי ואני לא מצליחה להקטין.

נוותר. חוזרת למכבי.
 
נ

נווהשאנן

Guest
איזה וינדוס יש לך?

 

אמרלדה

Active member
אין לי צל. נדמה לי xp. אבל פשוט המשכתי להקטין

ולהקטין ולהקטין עד שהגעתי ל-65% והנה - עבר.

תודה על הרצון הטוב.
 
נ

נווהשאנן

Guest
נסי להוריד

נסי להוריד את התוסף הבא, הוא מתקין במחשב מקטין תמונות, כך שבכל פעם שתלחצי על לחצן ימני על תמונה תהיה שם אופיה להקטין אותה לשלושה גדלים ששוקלים מעט מאד, התמונה המקורית תישמר ועותק שלה יווצר באותה תיקיה.
 

אמרלדה

Active member
חצילים בציפוי שניצל בתנור (תודה לאוריתצילה)

ולצדם טחינה וחילבה שהכין השלם הפולני.
 

אמרלדה

Active member
קדירת בשרים

במקור זה אמור להיות חמין פשוט מאוד, אבל אני בישלתי אותו בחום של 180 מעלות
במשך כמה שעות.

טיפה שמן בתחתית
שכבת בצל פרוס, מל"פ
שכבת תפו"א, מל"פ
שכבת קוביות בקר לגולש - פפריקה ופלפל
שכבת עופות - כנ"ל
למעלה קצת שומים שלמים או חצאים.

מי שרוצה קצת רוטב, אפשר מעט מאוד יין בתחתית.
 

shira1960

Active member
ואו העוף הזה נראה ממש טעים

אולי אני אישבר ואקנה תנור...
רק בשביל זה
 

אמרלדה

Active member
חזה עוף עם בטטה ביין לבן וסלט טאבולה מקינואה

זהו. בתוספת מרק עוף, כי בא לי, וסיימתי את הכניסה למטבח לשבוע זה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וואי לי! השומים האלה בתבשיל! והחצילים!

כבמשך כמה שעות (בערך) אפית את תבשיל הקדרה?
 

אמרלדה

Active member
ארבע-חמש. במקור זה חמין וזה ללא נוזלים

אבל התחתית שלו נשרפה קצת, אז למען השלם הממונה על רחיצת הכלים שלא נכנסים למדיח, הוחלט בפעם הבאה לשים קצת יין אדום.

אולי בחמין זה לא נשרף כי זה בישול הרבה יותר איטי.

האמת זה סיר ענק (אליפטי) ולא האמנתי שהם יחסלו את זה, אבל זה נמחק. אהבו במיוחד את קוביות הבשר שהסתתרו מתחת לעוף, ואת הטעם שהן נתנו לתבשיל. לא האמנתי שלא יישאר מזה כלום.
 

אמרלדה

Active member
החצילים יצאו סוף, לטעמי. מאוד מאוד פריכים

ומבפנים רכים. יופי.

אלא שאלה שנשארו להיום, כבר היו רכים. כלומר, הציפוי. פחות מוצלח.

חיממתי בטוסטר, השתפרו מיד. אבל אני מחפשת רעיון לרוטב לבשל את מה שלא נאכל ביום הראשון, ככה, עם הציפוי. אלא שאיננו אוהבים רוטב עגבניות.
 

אמרלדה

Active member
טוב. חיסלתי אותם לארוחת הערב. אין צורך ברוטב.

הטוסטר אובן החזיר להם את הפריכות לגמרי.

התייחסתי אליהם כמו אל פרוסות לחם, ושמתי עליהם קוטג' וכאלה. היה מצוין, ובלי מגבלות...
 
למעלה