אצל הזיתני ראיתי מה שנראה כמו פציעה על הצוואר מצד שמאל, היכן הפציעה על הגב של התלום קשקשים? בפעם הבאה אם אפשר תשתדל לצלם את הנחשים על רקע טבעי, זה נראה הרבה יותר טוב. יצא לך לראות נחשים נוספים בזמן שהלכת לשחרר את אלו?
זה מאוד תלוי בסוג הנחש, באיזור הצילום ובמזג האוויר. נחשים כמו ארבע קו למשל, או שיש לך עדשה ארוכת מוקד (300 מ"מ לפחות) ואתה יכול בנס לצלם אותו בצורה הכי טבעית בלי להפריע לו, מה שקשה לי להאמין, או שאתה יכול להחזיק אותו בעדינות כמה שיותר קרוב לזנב (לא יותר מידי כי זה איזור עדין יותר) ולצלם את חלק הגוף מנקודת האחיזה עד הראש. אם מדובר בנחש קטן ולא מסוכן לפעמים אני יוצר מחסה עם כפות הידיים ונותן לו לזחול לתוך הידיים ולנוח שם, אחרי דקה או שניים כשהוא רגוע יותר אני מרים את הידיים ומצלם אותו מכורבל. נחשים כמו חנק או אפעה הרבה יותר קל, חנק כי הוא לא יכול לזוז מהר גם אם החיים שלו תלויים בזה וצפע כי אם תכתר אותו הוא ישאר במקום, מכורבל וינסה להפחיד אותך, אם תשמור על טווח הגיוני (אני שומר על מינימום אורך הגוף המלא של הנחש בשביל למנוע הפתעות, וגם ככה לא פעם אחת נשארו לי סימני ארס על קצה העדשה) אפשר לצלם. אם האיזור מלא מקומות מסתור אי אפשר לצלם נחש (זריז) חופשי כי הוא יעלם לפני שתצליח להתפקס בכלל. אפשר לנסות לשניה לחפש מיקום פתוח יותר בקרבת מקום, מכוון שלא מומלץ להזיז את הנחש יותר מידי ולהתערב לו בחיים אז אני נמנע מלעשות את זה. בטמפרטורות נמוכות הרבה יותר קל כי הנחש איטי וישנוני וזו הדרך הקלה ביותר לצלם נחשים בעייתים. הבעיה היא שכאשר הטמפרטורות נמוכות גם קשה מאוד למצוא זוחלים
באמת אני מנסה כבר תקופה להוציא תמונה של נחש בסביבה טבעית, ולא הולך לי בכלל (בעיקר כי אני לא מוצא). מה שכן, במקומות בהם אני כן מוצא לטאות כמו נחושית עינונית למשל, זה בד"כ מגרש גרוטאות מלא מקומות מסתור, ולפני שאני מספיק לקרב את המצלמה לאובייקט כבר לא נשאר כלום.