קצת
לסופ"ש - מה דעתכם על הסיפור- ריגול...

askimosi

New member
קצת
לסופ"ש - מה דעתכם על הסיפור- ריגול...

שהולך בחדשות,לפחות בחדשות חוץ, על כול עניין הציטוטים של ה -NSA לרשתות חברתיות וחשיפת תוכנית הציטוטים על ידי טכנאי - זוטר.
האם לדעתכם חופש בכול מחיר או שיש גבול גם לחופש?

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/09/nsa-secret-surveillance-lawmakers-live

הצבת גבולות לא בכול מחיר,
אסקימוסי

askimosi

New member
ומה דעתך על חופש מול כללים ברורים?

במה היית בוחר?

דעות שונות עוזרות
,
אסקימוסי

askimosi

New member
טוב לא חייב לענות,פשוט רציתי....

לבדוק נקודות מבט שונות,ללמוד קצת על הגולשים כאן

תודה בכול אופן
,
אסקימוסי

AlanSmith

New member
תכף יכנסו גולשים אחרים ויענו לך, אבל באופן

כללי אני אוהב את הכללים הברורים כשיש מטלות, או שנדרש לבצע משהו.
שמדובר בתחביבים ושעות פנאי אני מעדיף חופש וכמה שיותר.

askimosi

New member

כלומר אתה טיפוס שמעדיף כללים ברורים אם זה בעבודה או במטלה מסוימת,לא היית הולך על שבירת כללים נגיד?היית מעדיף להיות העובד הפשוט שמבצע את מה שאומרים לו?
תחביבים וחופש זה משחרר ונותן סיפוק,אין בהם משהו מקובע ומגביל.

אני אישית לא אוהב להיות הבורג הקטן במערכת,אבל לפעמים החיים לא תמיד הוגנים אז צריך לפעול פי השיטה.השאיפה שלי להיות חופשי ומאושר ולא בורג קטן ואפור במערכת בירוקרטית ולא תמיד הוגנת.

חופש זה טוב,
אסקימוסי

Elle992

New member
בתקווה שהצלחתי להבין אותך..

חופש בכל מחיר, אני לא אוהבת מגבלות בשום דבר כמעט שאני עושה בחיי למרות שבתפקידי ניהול וכד' אני אעדיף תדריך מסויים שיכוון אותי פלוס מינוס מה אני אמורה לעשות.

אבל לרוב אני מעדיפה לשוט בכנפי הדימיון ולתת לעצמי ללמוד ולעשות דברים לפי איך שזורם לי

askimosi

New member
בכול מחיר את אומרת?

מגבלות אומנם לא תמיד טוב.אבל הצבת גבולות ברורים עוזר לשמור על סדר שלא יהיה כאוס.אז מצד אחד את בעד מצד שני יותר מידיי חופש יכול להזיק לפרט ולסביבה.
למשל מהסיפור האחרון(סיפור הריגול) שהולך.הייתי בעדו בהתחלה,כי בכול זאת הוא נלחם על חופש המידע בשביל כול הציבור,בהמשך הוא איבד אצלי נקודות,ברגע שהצטרף לסינים ומסר להם מידע וסין לא ממש מדינה פתוחה ודמוקרטית אלא פוגעת בחופש הפרט לטובת השלטון.
אז נהפך לרכיכה בוגדנית מבחינתי ולא איש של עקרונות כפי שהצטייר בהתחלה לפחות.
אני בעד לא לוותר על דברים עקרוניים ושנראים לי חשובים,מצד שני לדעת להתגמש בדברים הפחות עקרונים - הקסם זה במינון הנכון.

אינדיבידואליזם מול קולקטיביזם,
אסקימוסי

Elle992

New member
אתה שאלת שאלה ואנשים ענו לך

לבוא ולהתחיל לומר "אה, אבל זה לא טוב יותר מדי חופש, עדיף באמצע" זה כמו שמראש אתה יודע את התשובה, אז מדוע לשאול?

אני בעד כמה שיותר חופש אבל עם דברים ממוקדים כגון עבודה וכד' אני מעדיפה מעט מסגור ומעט כללים שיכוונו אותי אל הדרך, אבל באופן כללי אני לא אוהבת חוקים כי אני מאמינה בחופש, וכמה שיותר. זו דעתי האישית

askimosi

New member

לא הנחתי מראש שום דבר.סה"כ אמרתי את דעתי בעניין על מנת לעורר דיון ולא וויכוח.כמו שכתבתי כאן לא חייבים לענות על כול דבר.
ענית את מה שענית והגבתי למה שכתבת.את בעד כמה שיותר חופש שיהיה לך לבריאות.אני כתבתי את מה שאני חושב על העניין וזהו,זו דעתי האישית בלבד.

לא מניח הנחות,
אסקימוסי

Elle992

New member
קרתה אי-הבנה, רק עכשיו ראיתי את ההודעה

שלך למטה בשרשור והבנתי שאתה מדבר גם על צנעת הפרט וכו'-אז כן, אני נגד שתיהיה חדירה לפרטיות ברמה שכזו, כלומר שאנשים זרים יוכלו לדעת מה הולך בתיבת הדואר שלי(מייל) ושאנשים יוכלו לדעת פרטים מזהים עליי בקלי קלות בלי סיבה ממשית(צו בית משפט)

אז כן, אני נגד הדברים האלה בחופש, אבל הכוונה שלי הייתה בחופש של לעשות מה שאני רוצה כלומר ללכת ברחוב איך שארצה, להתנהג ברמה התנהגותית איך שארצה מבלי שיגבילו אותי. ובאופן כללי להרגיש חופשיה ולא עצורה על ידי אי אלו חוקים למיניהם,

אז יש חופש ויש חופש, אבל כמו שציינתי למעלה אני נגד פריצות וחופש בכל הקשור לדברים פרטיים של בני אדם.

קורים אי-הבנות, לא נורא. אנחנו רק בני אדם

askimosi

New member

בנתיים ניסתי רק את הסלט והחרדל היה טו מאץ'!גרם לי לדמעות ואני לא דרמטי

אבל הרעיון לרוטב עצמו לא רע בכלל
.

בהמשך אנסה עוד דברים
,
אסקימוסי

askimosi

New member
ברור שבכפית פשוט זה חרדל תוצרת עצמית!