קצת
על הלימודים, אבל לא לגמרי אוף

yairp4

Active member
קצת
על הלימודים, אבל לא לגמרי אוף

לא לגמרי off כי התלונה היא על לימודי הנדסה אזרחית

בשנה האחרונה אני נמצא כאן משמעותית פחות, בעיקר בגלל הלימודים. בקיץ-חורף שעבר עשיתי שתי מכינות ובאביב התחלתי לימודי הנדסה אזרחית באריאל.

בשבוע שעבר סיימתי את הסמסטר קיץ שהוא בעצם סמסטר ב' של שנת הלימודים הראשונה. המטרה של התוכנית היא לאפשר למי שצריך להשלים מכינות לעשות אותן בחורף ואז להתחיל את הלימודים באביב בלי לפספס שנה. בעיקרון הרעיון נחמד, אלא שסמסטר קיץ לא מתאים בעליל להיות סמסטר מלא (חמישה קורסים) בגלל שהוא קצר משמעותית מהסמסטרים האחרים ויש את החגים באמצע. כך יצא שבכל קורס היה לנו שיעור אחד פחות ומינוס שני תרגולים נוספים בגלל שהחגים יצאו ברביעי-חמישי. השיעורים האחרונים היו בשבוע שלפני המבחנים כשבשיעורים האלה עוד למדנו חומר חדש. בשבוע שעבר היו לי ארבעה מבחנים (בימים ראשון, שלישי, חמישי ושישי) ויש עוד מבחן אחרון בשבוע הבא, שלא לדבר על מועדי ב' שתקועים עמוק בסמסטר הבא, חוסר הזמן לעשות קורסים חוזרים במידת הצורך וכמובן הצורך לנשום קצת לפני הסמסטר הבא שמתחיל היום.

בקיצור, הסמסטר הזה היה אחד התקופות הקשות ביותר שעברתי, ואמנם ברור לי שבשנים הבאות יהיו סמסטרים עם קורסים קשים ומאתגרים (ובתקווה גם מעניינים) בהרבה, אבל הלחץ שהיה בסמסטר הקצרצר הזה בוודאי הוריד לי כמה שנים טובות מהחיים. לא לגמרי ברור לי מה ההגיון בקיום תוכנית כזאת ובדיעבד לא הייתי לוקח אותה כי זה די הוציא לי את החשק להמשיך, וברור לי שזה ישפיע לרעה גם על שנה ב'.

אז רק רציתי להגיד שאם יש כאן מישהו שמתכנן ללמוד במסלול אביב-קיץ, אני מאוד מזמין אותו לדבר איתי קודם ולהבין בדיוק מה המשמעות של סמסטר קיץ

וכן, אני יודע שאני יוצא לגמרי בכיין כאן. אבל צריך להוציא קצת קיטור איכשהו וזה נראה לי כמו מקום מתאים ואני בטוח שלכל המהנדסים כאן יש את החוויות שלהם בתחום

orenhz

Member
welcome to the club

הייתי כמוך באותו סרט בדיוק, באריאל.
אכן זה מבאס ללמוד סמ' קיץ, בכל תחום, אין מה לעשות יותר מדי עם זה.
לא רוצה לאכזב אותך, אבל גם השנה רוב הקורסים שתיקח יהיו די משעממים ויותר מתמטיים. אם לא עברת מקצוע כלשהו במועד א' תעשה מאמץ עילאי לעבור אותו במועד ב', בעיקר מקצועות ליבה (מכניקה הנדסית למשל).

רוב הקורסים המעניינים והמעשיים יותר, צפויים לך משנה ג'.

בהצלחה!

ש מים

New member
ממש לא

שתהיה חזק והמון הצלחה!
והפוסט מאוד חשוב ותורם לפורום, לדעתי.

yairp4

Active member
לכם

האמת שאין לי כל כך בעיה עם זה שהקורסים לא מעניינים כרגע, לא ציפיתי שהם יהיו מעניינים במיוחד בשנה-שנתיים הראשונות. האמת שבינתיים הקורס היחיד שמעניין אותי הוא מכניקה הנדסית, רק חבל שהמבחן בו בנוי כדי להכשיל.
הבעיה שלי בסמסטר הזה היא הלחץ זמן, בקושי הספקנו לסיים את החומר ולא היה זמן ללמוד כמו שצריך למבחנים, וככה כולנו הגענו אליהם חצי מוכנים. אמנם עדיין לא קיבלנו את הציונים אבל אני די בטוח שנכשלתי לפחות בקורס אחד וזה מאוד מתסכל שמראש לא הייתה האופציה לעבור את כולם (חייבים לקבוע סדרי עדיפויות כשכל המבחנים באותו שבוע).

בקיצור, על הלימודים אני בהחלט אמליץ, אבל לא על המסלול אביב-קיץ.

למעלה