קצת
אבל....

שמופית

New member
קצת ../images/Emo32.gif אבל....

אמנם השארתי הודעה כזו גם בפורום שיפוץ ובניה, אבל קיוויתי שגם כאן מישהי תוכל לעזור : אנחנו מחפשים עכשיו ריצוף לבית והיינו בנגב קרמיקה. אני מאוד אוהבת את המרצפות מגרניט פורצלן שנקראות "אדום בג´" (ויש מרצפות דומות שנקראות "רמון יילו"). המראה שלהן מיוחד ונראה קצת כמו אבן טבעית, מה שכולל חריצים קטנים במרצפת. תמיר חושש שהחריצים האלה ימשכו לכלוך ויהיה קשה לנקות את המרצפות. מה אתן אומרות ? מישהי שמעה או ראתה מרצפות כאלה בבית ?

אתי@

New member
הי שמופית, מרצפות בסגנון אבן טבעית

הן הכי יפות שיש, והן גם שיא האופנה היום. כולם קונים את זה ומוכנים לשלם הרבה מאוד, ככה שכנראה לא לשוא. בכלל, כשחברה מכובדת כמו נגב מוציאה לשוק דגם חדש, אני בטוחה שהיא בודקת אותו ומעבירה אותו הרבה מאוד מבחנים. קשה לי להאמין שנגב ישווקו מרצפת שצוברת לכלוך, מה גם שיש להם תחרות חזקה עם יצרנים אחרים והם חייבים למכור כמה שיותר. גם המרצפות שלנו לא לחלוטין חלקות, אלא יש להן מרקם קצת גבשושי אם כי לא ממש חריצים. לא לקחנו את דמויות האבן, כי הן היו יקרות מידי (למרות שהבנתי שהיום הן עולות בערך כמו מה שאנחנו שילמנו על שלנו), וגם לא רצינו לקחת מרצפות ממש חלקות כדי לא לקבל מראה של "קניון". בכל אופן, אן לנו שום בעיה עם הניקיון של המרצפת. היא לא מבריקה מידי, לא עמומה מידי, לא מחליקה מידי ולא צוברת לכלוך. אנחנו מרוצים, ודרך אגב, גם אנחנו קנינו בנגב.

אתי@

New member
לא זוכרת, גולדן משהו...

אם כבר, אז עוד 3 עצות: (1) תקנו מרצפות בגודל לפחות 40*40 ס"מ. אנחנו לקחנו 45*45 וזה פשוט משגע, ושוה בהחלט את התוספת במחיר. (2) אנחנו רצינו מרצפת בהירה עם נטייה לצהצבהות, ושלא תהיה כהה מידי. בסופו של דבר המרצפת יצאה קצת בהירה מידי לטעמנו (אם כי מקסימה!). כנראה שכשרואים מרצפת אחת זה נראה שונה מאיך שהרצפה נראית כשהיא מרוצפת כולה. ככה שכדאי לקחת את זה בחשבון. (3) לגבי מרצפות בגוון אדמדם. אם אתם אוהבים אז זה אחלה, אבל קחו בחשבון שהבית מקבל גוון ורדרד מידי (שוב העניין שמרצפת אחת נראית שונה מריצפה שלמה). בנוסף, לא כל צבעי העץ מתאימים לגוון הזה, ולכן לא כל רהיט יסתדר עם המרצפת.

שמופית

New member
המון תודה על העצות !

1. אנחנו מתכוונים לרצף את הבית במרצפות גדולות ואת החדרים בקטנות יותר ועליהן כנראה נשים שטיח מקיר לקיר (חוץ מבחדר עבודה). 2. הכיוון שלנו הוא באמת האדמדם כי דווקא נראה לי שזה ישתלב הרבה יותר יפה עם עץ (אני שוקלת ללכת על מטבח עץ כהה). 3. היינו אתמול בנגב קרמיקה ושמנו לב באמת שעל הרצפה זה נראה פחות צהוב מאשר בדוגמא. זה ממש בעיה להחליט... מצד אחד, אי אפשר לקבל רושם מוחלט מהדוגמא ומצד שני - ריצוף זה לא משהו שאפשר להחליף כל כמה שנים, אז צריך להיות ממש בטוחים שיודעים מה רוצים. שאלתי אותם אם נוכל לקבל מס´ טלפון של מישהו שריצף עם המרצפות שאנחנו רוצים, כדי שנוכל ללכת ולראות איך זה נראה במשטח. אני מקווה שאנשים יסכימו שנבוא אליהם לראות... (נשמע לי פאדיחות, אבל אני חייבת לראות את המרצפות על משטח גדול לפני שאני מחליטה)

אתי@

New member
זהירות ../images/Emo18.gif שטיח זה שיעבוד

לניקיונות - מניסיון של ההורים שלי. אי אפשר להיכנס לחדר עם נעליים, כל יום לשאוב, אם נשפכת כוס קפה, ישר צריף להביא את כל חומרי הקירצוף, וכו´ וכו´. אבל אם כבר לא ריצוף, אז אולי פרקט? זה נורא יפה ונותן מראה מאוד טבעי לבית. וכמובן יותר קל לתחזק. הייתי מזמינה אותך אלי אם היית רוצה את הדגם שלנו
, אבל מכיון שלא, אז אני רק יכולה להציע לך לקחת דגם שנראה כהה יותר ממה שאת מדמינת, ורצוי שתהיה עליו איזו שהיא דוגמא, כי על חלק רואים כל ליכלוך הכי קטן. מטבח עץ כהה
בחירה מעולה
אני מאוד אוהבת, זה יפה, טבעי, משרה תחושה חמימה...

shelycat

New member
........

לשטיחים מקיר לקיר יש גם יתרונות אצלנו כל חדרי השינה והמסדרונות מצופים שטיח וזה פשוט תענוג, הניקיון שלהם פשוט הרבה יותר קל מאשר שטיפה של ריצפה, פשוט צריך שואב אבק טוב ונוח שלא שובר את הגב ותיק-תק הכל נקי. במקומות שמועדים לפורענות כמו הסלון והמטבח אין שטיח קבע כמו בשאר הבית ואז הבעיה של כתמים מכל מיני נוזלים שהם לא מים ואוכל נפטרת. ודרך אגב כשהתגוררנו בחו"ל הייתה לנו ריצפת פרקט אמיתית (כולה עשויה עץ) וזה דווקא פשוט שיעבוד כיוון שזו ריצפה שצריך לתחזק כמו רהיטים, כל דבר רואים עליה אפילו כשהולכים יחפים, ומידי פעם צריך גם לשמן אותה בשמן רהיטים (כרגע רק המדרגות שלי מעץ וזו עבודת פרך) כדי שהיא תשמור על המראה שלה ולא תתפוצץ.

אתי@

New member
מקבלת את התיקון, אבל לגבי פרקטים

קראתי בפורום שיפוצים שיש פרקטים סינטטיים שהם אומנם פחות יפים מהטבעיים, אבל קלים מאוד לתחזוקה. בקיצור, לכל דבר יש את היתרונות והחסרונות, ובסופו של דבר זה גם עניים של טעם...

shelycat

New member
פרקט סינטטי הוא הוא לא פרקט....

לגבי פרקט סינטטי ...... אם זה סינטטי זה לא פרקט זה חיקוי אני יודעת שיש חיקוי לפרקט שחלקו מפסים דקים של עץ וגם הוא דורש עבודה. לגבי פרקטים סינטטים לגמרי (PVC ודומיהם) זה נחמד כל עוד איש מיקצוע טוב עושה זאת אבל בטיפול לא נכון כבר ראיתי כאלה שמהחום ושינויי מזג אויר "התרוממו" ויצרו בועות בפרקט. מה גם החיקוי לא מוצלח ויפה כמו המקור מהעץ ואף מאבדים את האפקט היפה שיש בעצם לריצפת עץ לפרקט מפסים דקים אפילו של עץ אין את ה"עומק" שיש לפרקט אמיתי.

shelycat

New member
ועוד משהו קטן...

מה גם שמעץ בלתי אפשרי להוריד כתמים כי הכל נספג ישר פנימה.

אתי@

New member
טוב, זאת כבר החלטה של שמופית ../images/Emo13.gif

לפני שמקבלים החלטות לגבי דבר כזה, חייבים ללמוד את הנושא היטב...

kisses

New member
מסכימה עם אתי ../images/Emo18.gif

שטיח מקיר לקיר זה באמת שיעבוד אצלינו כל הדירה היא עם שטיחים וכל יום את צריכה לשאוב אחרת רואים את כל הליכלוך. חוץ מזה נישמע שאתם הולכים לעשות משהוא משגע בהצלחה

שמופית

New member
בבית של אמא שלי, חדרי השינה

הם עם שטיח מקיר לקיר, ובתור ילדה אני זוכרת איזה כיף זה היה - אפשר ללכת יחפים כל הזמן ולשחק על הרצפה ועוד יתרונות. מה גם שאנחנו לא מתכוונים להדביק את השטיחים לרצפה אלא רק לתפוס אותם בצידי הקיר, ובמקרה של שטיח מלוכלך יותר מדי אפשר פשוט להוריד אותו ולהחליף. אני לא כל כך אוהבת פרקט. לפחות לא אצלי בבית. אצל אחרים אני מאוד אוהבת... אבל כמו ששלי אומרת - זה הרבה תחזוקה, אי אפשר לשטוף ותמיד יש תחושה של אבק ברגלים. בקשר ל"משהו משגע שאנחנו הולכים לעשות" - אני באמת מקווה שנצליח כי מתברר שתמיר עיוור צבעים כך שההחלטה היא שלי ואני צריכה להחליט על הצבעים והגוונים וזה די מלחיץ (במיוחד בדברים הגדולים כמו ריצוף ומטבח). אני חוששת שכמו שפילה ואתי אמרו - שבסוף הריצוף יוצא בהיר הרבה יותר ממה שהוא נראה בדוגמא בחנות.

kisses

New member
טוב באנגליה כמעט כל בית זה עם שטיח

מקיר לקיר אחרת היינו קופאים למוות (שומר על חום) אבל כן תמיד יש דרך לשמור על הניקיון. ובחינת הבית סמכי על עצמך אני בטוחה שאם יש לך טעם טוב אז זה יצליח.

fila

New member
מרצפות

אנחנו גם לקחנו בגודל 40*40 וזה מאוד יפה אבל באמת חשוב שתראו את המרצפות שבחרתם על משטח גדול ועם תאורה מספיק טובה אנחנו קצת נפלנו בקטע הזה כי בחרתי משהו שהיה נראה לי עם נטייה לבז´ וקיבלתי רצפה ממש בהירה , אגב המטבח שעשינו בצבע חום כהה מאוד וזה השתלב יפה מאוד עם הריצוף, ובכלל אם אני חושבת על זה אז גם חדר השינה השולחן בסלון והמזנון הם מעץ מלא בחום כהה וזה הסתדר נהדר עם הריצוף הבהיר- אני חושבת שעם כזה צבע נייטרלי קל יותר לתמרן עם הריהוט למרות שנטייתי היא לרצפה כהה יותר

אתי@

New member
גם אצלנו יצא שהמרצפות בהירות יותר

ממה שרצינו, ואנחנו די מצטערים על זה. אבל, כמו שאת אומרת, הבז´ הולך נהדר עם עץ כהה וגם עם בהיר. וזה היתרון הגדול של הגוון הזה.

Ronnie*

New member
מסכימה איתך לגבי הגודל...

גם אנחנו לקחנו 40 (או 45? לא זוכרת). חשבנו שזה ייראה גדול, בעיקר בחדרים, אבל זה נראה מעולה. שלנו בז´ צהבהב כזה.

Ronnie*

New member
לא, לא קנינו ב"נגב"

קנינו באיזו חנות ליד קניון הזהב בראשל"צ.

למעלה