קצת
על פנאי

קצת ../images/Emo32.gif על פנאי

שרשורי המתכונים וביקור ממושך בחנות ספרים אמש גרמו לי לחשוב על ענייני פנאי ואישיות: בסופו של דבר, חתך הגילאים אליו פונה הפורום הזה הוא די מובחן, והשונות היא לא באמת גדולה (כי באמת כולם כאן באיזור גילאי ה-20 וה-30). אז חשבתי לעצמי שדרך נוספת בה אפשר להכיר אנשים טוב יותר היא אם אנשים יספרו על ספר אהוב ודיסק אהוב, ומה הם אוהבים בהם. ככה, גם אפשר להכיר את הטעם של אנשים בדברים, וגם, כמו עם האוכל, לקבל המלצות על דברים ששווה לנסות. אני אתחיל:
דיסק אהוב: לפני שנה ומשהו קיבלתי מתנה את הבוקסה השלמה של סיימון וגרפונקל, וכל דיסק שם מוצלח (אם אני ממש נדרשת להצביע על אחד ספציפי אז Bookends). יש להם המון להיטים מוכרים, אבל גם השירים הלא מוכרים להיטיים ויפים באותה מידה, ויש משהו כ"כ נקי ונעים במוסיקה שלהם: ברגעים הטובים זה פשוט מושלם.
ספר אהוב : כאן אני מתקשה לבחור, כי ספרים שונים אני אוהבת בדרכים שונות. אני מאוד אוהבת את "ספר משפחתי" של אפרים קישון, ברגעים הטובים שלו אותי הוא מצחיק עד דמעות. עוד ספר שקראתי מיליון פעם ועדיין מצחיק אותי זה "בשורות טובות" של ניל גאימן וטרי פראצ'ט. ההומור הוא קצת כמו דאגלס אדאמס, אבל העלילה היא בכיוון אחר לגמרי. ספר נוסף שחשבתי שהוא מאוד מוצלח הוא "אומנות השיווק העצמי" של פגי קלאוס. אם גם אתם מסוג האנשים שלפעמים מרגישים שמה שלא תעשו זה לא מספיק, הספר הזה ממש מדגים כיצד הכל זה עניין של שיווק טוב, ומחזיר (לפחות לי) את ההכרה בערך העצמי כשאני קצת שפופה. בניגוד לספרי "עזרה עצמית" לסוגיהם הוא ממש לא מלא בממבו-ג'מבו, אלא ענייני ומבהיר את נקודותיו היטב. על מה אתם ממליצים?

karnaf7

New member
לא דוקא הכי אהובים אבל:

דיסקים טיפה פחות מוכרים: להקת "mana" המכסיקנית -במיוחד הדיסק "unpluged" להקת "frente" והדיסק "marvun the album" הזמר "manu chao" עם "clandestino" לפחות בדיסק השני, כנראה אתם מכירים שיר או שניים אבל לא ידעתם של מי זה... ספר: מאה שנים של בדידות של "גבריאל גרסייה מארכס" דורש המון ריכוז בקרואה אבל שווה את המאמץ...

תוכל קצת לספר

על הדיסקים, איזו מן מוסיקה זו, מה נחמד בה? עבורי אני יודעת, גם עם ספרים אבל במיחוד עם דיסקים, שכשאני נכנסת לחנות דיסקים מאוד מבלבל המבחר, וקשה לי לקבוע מה בסופו של דבר ימצא חן בעיני.

karnaf7

New member
אז ככה:

מאנה: להקה מכסיקנית, משלבת רוק עכשווי עם טיפה נגיעה לשורשים הלטיניים התפרסמו בעולם עם השיר "corazon espinado" (בעברית: לב שבור) שביצעו יחד עם סנטנה. הדיסק המומלץ הוא מהופעת unpluged בlatin mtv פרנטה: שירים עדינים ואקוסטיים, סולנית עם קול נפלא יש להם כמה שירים מוכרים אבל לא בשמות (כשתשמעו אז תזהו) מנו צ'או: חצי צרפתי חצי ספרדי, שגדל בדרום אמריקה. שר בשילוב ספרדית, אנגלית צרפתית ופורטוגזית גם לו יש מספר שירים מוכרים מאד (הכי מפורסם הוא "megustas tu") מאד לא שיגרתי... לצערי פיספסתי הופעה שלו בברצלונה ביום אחד (ומישהו שהיה שם, סיפר לי שזו אחת ההופעות הגדולות שהוא נתן...)

blueirus

New member
ספרות נשים בעיקר

ספרים אהובים : האוהל האדום , אניטה דיאמנט עם קונוטציה לדמויות המקראיות, רחל, לאה , ודינה (האחות ה13 של 12 הבנים של יעקב, למי שלא ידע שהיתה להם גם אחות) שבועת רחל של מיכל שלו דיסקים, מאיר אריאל,

קישקוש

New member
הממ.. יש לך שאלות קשות! :)

הדיסק האהוב עלי הוא של שינייד אוקונור (כל אחד ואחד מהם..) הספרים האהובים עלי הם "כשניטשה בכה", "על הספה", ו"חתול תעלול חוזר".. :) מצטרפת למחיאות הכפיים הסוערות שניתנו לך קודם על ניהול הפורום!

newKiticat

New member
האמממ

על דיסקים. זה דווקא נקודה סבוכה, כיוון שיש עוד עשרות דיסקים ברשימת הקניות שלי. בנתיים, אני יכולה להמליץ על godsmck- the other side זה דיסק מעולה עם שירים נבחרים של הלהקה- באקוסטיק. קצר אבל מעולה. חוץ מזה את MAROON 5- SONGS ABOUT JANE, שנכון, הוא אולי פופ, אבל גם אר אנד בי, ג'אזי וטיפה רוקיסטי. מעולה. ובשביל הרגש- STAIND. אוהבת. בלי מילים מיותרות. ספרים? כרגע, אני בשלבי קריאה של 2 ספרים. על היומנים של סילביה פלאת' אני לא ממהרת להמליץ לכל אחד. הוא נורא ארוך ובשביל מישהו שלא "בקטע" שלה הוא יכול להיות מייגע. אני נורא אהבתי את "בידך אפקיד רוחי" ומכל ספריה זה הכי מומלץ בעיני. חוץ מזה, 2 ספרים של סופרת אחת- האישה הקורסיקנית ושומר האומה. שניהם של מאדג' סווינלדס. חוץ מזה- גם סיפורים מתות בסתר. ואות השני.... אני אישית רוצה להמליץ על "חדר משלי" של וירג'ינה וולף, אבל כיוון שעדין לא יצא לי לקרוא אותו, זה קצת קשה.... אהה וכמובן- לצאת מכל הסבוכדה הכבדה- ספר יותר קליל אבל מדהים וקולח- נשים גדולות אינן בוכות, ובאותו סגנון כתיבה- גם לילי לה טיגריס!!! אוקיי. זהו. נדמה לי...

קישקוש

New member
הזכרת לי עוד כמה ספרים אהובים..

'שבועת רחל' 'צופן דה-וניצ'י' (מוווווותח!!) ו'הסיפור המוזר של הכלב בשעת לילה מאוחרת' (שם מוזר נורא, אבל הסיפור עצמו מדהים).

גילדורי

New member
גם אני התכוונתי להגיד

על "הסיפור המוזר של הכלב בשעת לילה מאוחרת", ספר מעולה שגורם לך לא לרצות להוריד את הספר לרגע, באמת סיפור מדהים. ואת "צופן דה וינצ'י" דא קיבלתי עכשיו אבל עוד לא התחלתי. ועוד ספר מעולה זה "בית אשמן" של ערן צור, סיפור הזוי משהו על נער מתבגר בחיפה של שנות ה-70, הרבה נקודות דומות עם התבגרותו של ערן צור עצמו (לפחות ממה שמשתמע מהשירים שלו), ספר ענק. ודיסקים, האחרון שקניתי זה classic meets cuba שהוא דיסק ענק! זה דיסק של עיבודי ג'אז קובני ליצירות קלאסיות מפורסמות, מדהים! (במיוחד היצירה מעוף הדבורה שמנוגנת על קונטרה באס, זה גמר אותי). וחוץ מזה יש לי כל כך הרבה דיסקים ממולצים שאין לי כוח אפילו להתחיל לכתוב עליהם...

גם אני קראתי את

"הסיפור המוזר", וזה באמת ספר טוב, גם מתאר נאמנה את תסמונת אספרגר (כך אומרים אנשים שאני מכירה שעוסקים בחינוך מיוחד), רק שהוא הותיר אותי עם תחושה של אנטגוניזם. קשה היה לי להקשר לדמות הראשית בעיקר כי מעבר להיותה מוטרדת בלבדית לגבי עצמה (שוב, חלק מהתסמונת), היא גורמת סבל ותסכול גדול לסובבים אותה, וריחמתי בעיקר עליהם.

הדמות הראשית מאוד מוקצנת

ב"הסיפור המוזר", הסופר בכוונה הקצין את הדמות בשביל להמחיש את הבעיתיות שבתסמונת. בעלי התסמונת הם לא עד כדי כך קרועים, הם בדרך כלל סובלים רק מחלק מהאובססיות שתיארו ולא מכולן ביחד.

טוב אז ככה

דיסק- כמובן ואיך לא כתבת "דינוזאורים " של מינה שיטרית וארקדי דוכין "חברים שרים קוראין" של האחת והיחידה קוראין עלעל ספרים- זה כבר יותר קשה כי קראתי כול-כך הרבה ספרים , אבל אני אשתדל: "זראטוסטרא" של הרמן הסה "המסעדה בקצה היקום " אני באמת לא זוכר של מי אבל זה הצחיק אותי מאוד "המצאת הבדידות" פול אוסטר "מר ורטיגו" פול אוסטר "שבט דוב המערות" גם לא זוכר אייך קוראים לכותבת אבל אני קראתי את זה לפניי שנים וזה עדיין זכור לטוב טוב דיי זה מספיק לא??????

למעלה