חצישלישרבע
New member
קצת ../images/Emo32.gif על פנאי
שרשורי המתכונים וביקור ממושך בחנות ספרים אמש גרמו לי לחשוב על ענייני פנאי ואישיות: בסופו של דבר, חתך הגילאים אליו פונה הפורום הזה הוא די מובחן, והשונות היא לא באמת גדולה (כי באמת כולם כאן באיזור גילאי ה-20 וה-30). אז חשבתי לעצמי שדרך נוספת בה אפשר להכיר אנשים טוב יותר היא אם אנשים יספרו על ספר אהוב ודיסק אהוב, ומה הם אוהבים בהם. ככה, גם אפשר להכיר את הטעם של אנשים בדברים, וגם, כמו עם האוכל, לקבל המלצות על דברים ששווה לנסות. אני אתחיל:
דיסק אהוב: לפני שנה ומשהו קיבלתי מתנה את הבוקסה השלמה של סיימון וגרפונקל, וכל דיסק שם מוצלח (אם אני ממש נדרשת להצביע על אחד ספציפי אז Bookends). יש להם המון להיטים מוכרים, אבל גם השירים הלא מוכרים להיטיים ויפים באותה מידה, ויש משהו כ"כ נקי ונעים במוסיקה שלהם: ברגעים הטובים זה פשוט מושלם.
ספר אהוב : כאן אני מתקשה לבחור, כי ספרים שונים אני אוהבת בדרכים שונות. אני מאוד אוהבת את "ספר משפחתי" של אפרים קישון, ברגעים הטובים שלו אותי הוא מצחיק עד דמעות. עוד ספר שקראתי מיליון פעם ועדיין מצחיק אותי זה "בשורות טובות" של ניל גאימן וטרי פראצ'ט. ההומור הוא קצת כמו דאגלס אדאמס, אבל העלילה היא בכיוון אחר לגמרי. ספר נוסף שחשבתי שהוא מאוד מוצלח הוא "אומנות השיווק העצמי" של פגי קלאוס. אם גם אתם מסוג האנשים שלפעמים מרגישים שמה שלא תעשו זה לא מספיק, הספר הזה ממש מדגים כיצד הכל זה עניין של שיווק טוב, ומחזיר (לפחות לי) את ההכרה בערך העצמי כשאני קצת שפופה. בניגוד לספרי "עזרה עצמית" לסוגיהם הוא ממש לא מלא בממבו-ג'מבו, אלא ענייני ומבהיר את נקודותיו היטב. על מה אתם ממליצים?
שרשורי המתכונים וביקור ממושך בחנות ספרים אמש גרמו לי לחשוב על ענייני פנאי ואישיות: בסופו של דבר, חתך הגילאים אליו פונה הפורום הזה הוא די מובחן, והשונות היא לא באמת גדולה (כי באמת כולם כאן באיזור גילאי ה-20 וה-30). אז חשבתי לעצמי שדרך נוספת בה אפשר להכיר אנשים טוב יותר היא אם אנשים יספרו על ספר אהוב ודיסק אהוב, ומה הם אוהבים בהם. ככה, גם אפשר להכיר את הטעם של אנשים בדברים, וגם, כמו עם האוכל, לקבל המלצות על דברים ששווה לנסות. אני אתחיל: