קצת

doresh shalom

New member
קצת../images/Emo32.gif

בתקווה לערור את הפורום אני מעלה את הנושא הבא: הדת במהלך ההיסטריה מיותר כן או לא? בברכת יוחזר פואד לעירק תומר |עייף|

מה זאת אומרת מיותר או לא?

אי-אפשר היה להמנע מזה. כובשים ומלכים כפו דתות.

doresh shalom

New member
אני מודע לכך

שהשאלה שלי היא אוטיפת אבל זה לא משנה אם הייתה יכול לבטל את הדת הייתה עושה את זה?

שאנשים יאמינו במה שהם רוצים

כל עוד הם לא פוגעים באלו שלא רוצים. הדת גרמה למלחמות בהיסטוריה. היה טוב אם אפשר היה לבטל אותה אבל יש עוד האנשים שהמציאו אותה והאמונה תמשיך. אי-אפשר לבטל אמונה.

EverMan

New member
לדעתי בשלב כלשהו בהיסטוריה

הדת הייתה חיונית לאיגוד האנשים למפעלים ציבוריים שבלעדי הדת לא היו קורים. הרי מלך , כמה רודן/נחמד שהוא יכול להיות - אין את הכלים לאגור המונים שיבצעו דברים. כפי שנאמר בעבר ע"י טובים ממני : הדת היא אופיום להמונים. ע"י צעקת מכשפה מכשפה הצלחת לגרור את כל הכפר לעשות משהו. הרי בעבר כל מעשי הצדקה נעשו במסגרת דת.(בתור דוגמא) וכמעט כל הרפואה עברה דרך הדת... (על גווניה המוזרים) לדת היה תפקיד היסטורי. אבל עכשיו שאנחנו יודעים כבר שהעולם לא עומד על 4 פילים , צד ונחש ... נראה לי שאפשר לוותר עליה. הרי אני לא חושב שהקב"ה ירד עלינו משמיים וילקנו 10 מכות במידה ולא נלך לפי הלכתו ותורתו ונסרב למכור את בתנו לשפחה.

EverMan

New member
מלחמות בשם הדת כמעט ולא היו.

אינקויזיציות כן. מלבד האיסלאם - אין שום דת שיצאה למלחמה רק בשם הדת בלי סיבות נוספות יותר קריטיות.

EverMan

New member
האלימות שם היא על רקע כיבושי

לא על דת. למרות ששני העמים בעלי דת שונה.

Azazel

New member
דת נתנה מבנה חברתי יציב. אבל ...

כפי שהתברר, מדוגמת התורה הקונפוציאנית הפילוסופית בסין,האלהים הוא רק עזר, ולא חיוני לשמור על מבנה ציבורי.

Azazel

New member
מה יש להמשיך? אמרתי את הנקודה שלי.

דת היא מנגנון, שקידם את החברה האנושית, אבל אני חושב שהיא מבוססת על שקר, ויש לה אלטרנטיבות, לכן הייתי מעדיף את האלטרנטיבות.

Azazel

New member
הבאתי לך דוגמא למנגנון שפעל במקביל

באותו הזמן בסין. הקונפוציאניזם.

Azazel

New member
קרא ותהנה.

הסיבה שמחשיבים את זה לדת, לעיתים, היא הקירבה לטאואיזם ובודהיזם.

EverMan

New member
חחחחח , אני קורא אנגלית שוטף

בלי בעיה - אבל אין לי כוח נכון לעכשיו לקרוא את זה
יתורגם הקטע לאלתר !! מי מתנדב ?

למעלה