קצת

עב

New member
קצת ../images/Emo32.gif

לא מזמן דנו כאן ב"מראה היהודי". מסתבר שהנושא הזה מעסיק גם את הצלם הצרפתי-יהודי פרדריק ברנר. לאחר שברנר צילם יהודים ברחבי תבל, הוא הגיע למסקנה שאין מראה כזה! אז הנה קישור לכתבה ב"הארץ".

vera2

New member
לעב תגובה לכתבה מהארץ

קראתי בעיניין את הכתבה היא אכן מעניינת אין ספק שמצבו הסוציואקונומי משפיעה על מראהו החיצוני של האדם וזה בעיקר המסר שאני קיבלתי מהכתבה. כבר מזמן אני שואלת את עצמי איך זה יכול להיות שאדם מקבוצה אתנית כל שהיא חי הרבה זמן בחברה אחרת הוא ועוד יותר הצאצאים שלו מקבלים את המראה החיצוני של אותם האנשים מהקבוצה אתנית ה"חדשה". אלה אם יש הסתננות של גנים במשך הדורות. ישבנו בבית קפה בקרקוב בעלי ואני וראינו מלצרים גבוהים עם שיער מקורזל אני כמעט בטוחה שאלה גנים שיהודים השאירו באזור כמובן שזה לא ניתן להוכחה בטח שלא ע"י הסתכלות על אנשים תוך ישיבה בבית קפה. בכל אופן הנושא מאוד מעניין. Vera

עב

New member
מזמן לא שאלו אותי מה דעתי...

מתוך התבוננות בבני משפחתי הגרעינית אני רואה שאין "מראה יהודי אופייני". אמא כהת עור, שיער ועיניים. אחי כנ"ל. אבא היה חום שער עם עיניים אפורות. אחותו הייתה בלונדינית. האיש שלי שיחיה מליטא, שטני עם עיניים כחולות וכך גם הילדים שלי. לזה יש אף כמו תפוח אדמה (סליחה), לזה חוטם יווני קלאסי ולזו אפון סולד טבעי לחלוטין. אז מי היהודי האופייני כאן? נראה לי שאין חיה כזאת, אלא רק בדמיונם של בעלי עמדות מסוימות.

orlu

New member
הבכת אותי,למה אני צריכה להתיחס

לעובדה שלא נשאלת לדעתך. או שמא לתשובתך.... אז אמרי לי לגויים יש מראה אחר?

ברק 188

New member
orlu , לגויים הזכרים יש קצת אחר !

הבכת אותי,למה אני צריך להתיחס

פרצוף יהודי

אחת מחברותי שלא הכירה את אימי ז"ל(שהיו לה עיניים כחולות,עצמות לחיים גבוהות ושיער בהיר) הגיבה למראה תמונתה: "יש לה פנים של נאצית" תגובה "מאד טקטית" למראה יהודיה ניצולת שואה .

ברק 188

New member
2 אחים הינו לאותם אם ואב.

הוא אחי ז"ל בלונדני עניים כחולת , ואני שחרחר עניים כהות. הוא גדול ורחב (שמנמן),ואני קטן ורזה יותר . הוא שובב ולהורים לא היה רגע מנוחה,אני שקט וממושמע ולהורים ממני התיבש הת-ת הוא כבר איתנו לא כאן ,ואני אני?..כותב עוד כאן. שני ילדים הינו ושונים לאותם הורים יהודים (ניצולי שואה)וקשה לעשות פה משוואה.

עב

New member
אז נראה לי שיש הסכמה

שאין דבר כזה "מראה יהודי טיפוסי". אנחנו ממש אנשים מתקדמים בדעותנו. שיהיה לכולם יום טוב ורק טוב.

בנניטה

New member
כולנו בדיעה אחת, אין מחלוקות../images/Emo127.gif

עכשיו רק נשאר לשכנע את שאר עמי העולם שאין לנו קרניים...

למעלה