קצת off topic אבל מצאתי פתרון לינארי לבעיה די ידועה במדעי המחשב

fellow1

New member
בעיה שמלמדים בתואר הראשון כבעית NP complete ועד עכשיו הפתרון היה עצרתי. הפתרון הלינארי מפגר בצורה מביכה להגיד את האמת אבל בדקתי אותו והוא עובד. איך אתם הייתם נוהגים במקומי? שקלתי לכתוב מאמר מדעי אבל זה מורכב, אני לא חלק מצוות אקדמי של אף מוסד ולמדתי פיזיקה. האמת שיותר חשוב לי שאוכל לכתוב שפתרתי את הבעיה בקורות החיים על מנת לשדרג את ההצעות שאני מקבל...

הציעו לי לכתוב מאמר בmedium. יש איזו דרך מהירה להפיץ את הפתרון?

Zadig

Well-known member
בעיה שמלמדים בתואר הראשון כבעית NP complete ועד עכשיו הפתרון היה עצרתי. הפתרון הלינארי מפגר בצורה מביכה להגיד את האמת אבל בדקתי אותו והוא עובד. איך אתם הייתם נוהגים במקומי? שקלתי לכתוב מאמר מדעי אבל זה מורכב, אני לא חלק מצוות אקדמי של אף מוסד ולמדתי פיזיקה. האמת שיותר חשוב לי שאוכל לכתוב שפתרתי את הבעיה בקורות החיים על מנת לשדרג את ההצעות שאני מקבל...

הציעו לי לכתוב מאמר בmedium. יש איזו דרך מהירה להפיץ את הפתרון?
בשביל מה ? ככה תהיה מפורסם ולא יתנו לך מנוח...

fellow1

New member
אני רציני וזו לא בעיה מספיק חשובה על מנת שמישהו יזכור אותי אחרי יותר מחודש והפתרון לא מביא איזו דרך חשיבה חדשה יוצאת דופן, היא סתם מפורסמת.

אין לי כוח לחזור עכשיו לעבוד עם האקדמיה. כבר סיימתי לכתוב את הקוד וניסיתי את זה על כל מיני אופציות, זה עובד...

חשבתי להעלות לגיט לכתוב מאמר ואז להפיץ בכל חור בקבוצות בפייסבוק.

choo

Active member
רצוי שתבחן את הפתרון שלך עם מישהו שיבצע רוויו - לפני שתפיץ ברבים משהו שעלול להתגלות כפלופ רציני..

fellow1

New member
עובדים איתי אנשים ממדעי המחשב, לא הייתי מגיע לשלב הזה אם לא הייתי די בטוח שזה עובד. אולי באמת אשווה גם לאלגוריתם רקורסיבי מחורבן ורגיל...

נראה לי שאנסה את מזלי בלשלוח לאיזה עיתון מדעי, זה הכי פשוט, אם לא ידחו אותי יבדקו את זה כמו שצריך.

BravoMan

Active member
אם אני מבין נכון, הרגע הוכחת ש- P = NP, מה שאומר שאתה זכאי לקבל את ה-Millennium Prize!
לו הייתי במקומך, הייתי נוהג לפי הכללים הרשומים פה: http://www.claymath.org/millennium-problems/rules-millennium-prizes

ברגע שתזכה בפרס, לא רק שיהיה לך מספיק כסף לקחת הפסקה מעבודה, אם וכאשר תרצה לחזור, בהחלט תוכל לרשום לעצמך צ'ק כמעת בכל משרה שתחפץ.

שמע, רוב הסיכויים הם לאחד מהשניים: או שזה לא NP complete, או שהפתרון הוא פתרון שמתאים להרבה מקרים אבל לא לבעיה הכללית. אכן בפועל אנחנו פותרים בחיים הרבה בעיות שבצורה הכללית הן NP complete, עם אלגוריתמים די פשוטים. פשוט עם הגבלות מסוימות על הקלט או להסכים לקבל כפתרון גם לא את הפתרון האופטימלי ביותר.
אם שתי ההצעות שלי שגויות, אז מה ש-BravoMan אמר...

user32

Well-known member
מנהל
ראשית, איחוליי. קטונתי מלשפוט אם מצאת פריצת דרך או שסתם פספסת משהו שלא לקחת בחשבון (שזו תחושת הבטן שלי) אבל למען הפרוטוקול: פורום היי-טק בתפוז הוא המקום הראשון שהידיעה הזו פורסמה :)

אני הייתי קודם כל מעלה לגיט + מפרסם איזשהו פוסט הסבר בלינקדאין. למה? כי אם אי פעם מישהו ינסה לנכס את הפתרון לעצמו, תהיה לך הוכחה שהיית הממציא המקורי.
במקום לשבור את השיניים בנבכי הפרסום האקדמי, יותר פשוט לפרסם מאמר באתרים שעוסקים בנושא. הרף שלהם הרבה יותר נמוך, ותמיד תוכל למצוא את הבמה המתאימה. אנחנו ב2020 ולאוניברסיטאות מזמן אין מונופול על המחקר. די מהר תקבל ביקורות קוטלות או תהילת עולם. אל תשכח לשתף פה את הלינק ולהזמין אותנו לטקס!
בהצלחה

bralon1

Member
ראשית, איחוליי. קטונתי מלשפוט אם מצאת פריצת דרך או שסתם פספסת משהו שלא לקחת בחשבון (שזו תחושת הבטן שלי) אבל למען הפרוטוקול: פורום היי-טק בתפוז הוא המקום הראשון שהידיעה הזו פורסמה :)

אני הייתי קודם כל מעלה לגיט + מפרסם איזשהו פוסט הסבר בלינקדאין. למה? כי אם אי פעם מישהו ינסה לנכס את הפתרון לעצמו, תהיה לך הוכחה שהיית הממציא המקורי.
במקום לשבור את השיניים בנבכי הפרסום האקדמי, יותר פשוט לפרסם מאמר באתרים שעוסקים בנושא. הרף שלהם הרבה יותר נמוך, ותמיד תוכל למצוא את הבמה המתאימה. אנחנו ב2020 ולאוניברסיטאות מזמן אין מונופול על המחקר. די מהר תקבל ביקורות קוטלות או תהילת עולם. אל תשכח לשתף פה את הלינק ולהזמין אותנו לטקס!
בהצלחה
הטקס בזום...

Desslok

New member
אני רציני וזו לא בעיה מספיק חשובה על מנת שמישהו יזכור אותי אחרי יותר מחודש והפתרון לא מביא איזו דרך חשיבה חדשה יוצאת דופן, היא סתם מפורסמת.

אין לי כוח לחזור עכשיו לעבוד עם האקדמיה. כבר סיימתי לכתוב את הקוד וניסיתי את זה על כל מיני אופציות, זה עובד...

חשבתי להעלות לגיט לכתוב מאמר ואז להפיץ בכל חור בקבוצות בפייסבוק.
אני חושב שאתה לא כל כך מבין מה זה NP Complete ואיך מוגדרות הבעיות בו.

משפחת בעיות ה NP Complete מוגדרת כבעיות שניתנות כולן להמרה אחת לשניה בתהליך שנקרא רדוקציה. זה אומר שאם פתרת בעיה אחת, פתרת בעצם את כולן, כי ניתן בתהליך מתמטי פשוט להמיר כל בעיית NP Complete אחרת לבעיה שאתה פתרת, ואז להשתמש באלגוריתם שלך וכך בעצם לקבל פתרון לבעיה המקורית. זה אומר אחד מהשניים: או שפתרת הרגע קבוצה מאוד גדולה של בעיות שלאנושות לא היה פתרון עד עכשיו, או שאינך מבין על מה אתה מדבר.

jellymean

New member
לכותב הפוסט, אני מציע לך לשקול לפרסם פה בפורום את הבעיה שאתה טוען שפתרת כדי שאנשים יוכלו לקבל מושג טוב יותר.... את הפתרון שהמצאת תשמור בנתיים בסוד.

choo

Active member
עובדים איתי אנשים ממדעי המחשב, לא הייתי מגיע לשלב הזה אם לא הייתי די בטוח שזה עובד. אולי באמת אשווה גם לאלגוריתם רקורסיבי מחורבן ורגיל...

נראה לי שאנסה את מזלי בלשלוח לאיזה עיתון מדעי, זה הכי פשוט, אם לא ידחו אותי יבדקו את זה כמו שצריך.
מה זה "די בטוח שזה עובד" - יש לך הוכחת נכונות לאלגוריתם והוכחת סיבוכיות? אתה מבין שאלגוריתם בלי הוכחת נכונות והוכחת סיבוכיות לא יפורסם בשום עיתון מדעי שמכבד את עצמו? בוודאי שלא כשהוא מתיימר לומר "כל העולם טעה - הנה הפתרון".

Nuke1985

Active member
הסיכויי שזה לא פיתרון שהוא היוריסטי הוא אפסי, אבל אתה ייכול לרשום אותו בmedium או wordpress.com ולפרסם אותו בreddit r/programming או בhackernews או lobste.rs.

למעלה