קקאו
- טוב או רע

lightflake

New member
קקאו../images/Emo185.gif - טוב או רע ../images/Emo35.gif

יוצא לי לצרוך לא מעט קקאו, לא מעט זה אומר שלפחות פעם ביום אני שותה כוס מג ענקית עם שוקו קר וטעים (שעשויה עם כף קקאו גדולה ומעט סוכר) בנוסף אני מסיים לפחות 2 חבילות שוקולד מריר (70% של עלית) בשבוע! מעבר לקלוריות וסוכר לבן... מה לדעתכם היתרונות/חסרונות הבריאותיים?

קקאו עצמו - טוב למדי.

מכיל אנטיאוקסידנטים בכמות יפה (פוליפנולים), נדמה לי שיש בו ריכוז פוליפנולים גבוה יותר מביין אדום. כמות הקפאין שהוא מכיל די קטנה. הוא מכיל אמנם תיאוברומין שהוא דמוי קפאין עם השפעה דומה על הגוף, אבל הוא יותר חלש בהשפעה שלו מקפאין. הבעיות העיקריות הן כמו שאמרת - שהקקאו מגיע בתוספת קלוריות, סוכר לבן, וגם שומן רווי בשוקולד. וכרגיל, צריך לראות איך כמויות הקלוריות-סוכר לבן-שומן רווי משתלבות לך עם שאר התפריט...

lightflake

New member
ממ.. אני זוכר ששמעתי פעם משהו שלילי

אני לא זוכר בדיוק מה זה היה.

ואפילו מצאתי לך

מחקרים על שוקו כמשקה התאוששות אחרי אימון
(אבל תפוז לא נותן לי להעלות את ה PDF. החצוף טוען שזה עבר את הגודל המותר. אבל זה 497KB!! ומותר 500!!
)

ailag

New member
כותבים 500KB מתכוונים 500,000B

צריכה שאעלה לך לאנשהו? (אם כי בטח יש שירותים כמו אלו של העלאות התמונה שנותנים להעלות PDF)

היו פרסומים

על נזק בצרוף של קקאו וחלב. את הפרטים שכחתי, אבל הבנתי, שמשבצת אחת ביום של שוקולד מריר אין בה רע, בתנאי שלא תצורף לארוחה שיש בה חלב.

קלריסה

New member
אז למה בבית קפה גובים יותר על סויה?

ברגע שהתחלתי להחליף את החלב בקפה שלי בחלב סויה שמתי לב לתופעה שהייתה רווחת פעם, בתקופה שרק הביאו את משקאות הדיאט המוגזים לארץ (להבדיל? ובכן, לא ממש) - הדיאט עלה יותר. וגם כאן - לקפה הפוך רגיל צריך להוסיף 2 שקלים אם רוצים אותו בחלב סויה ו-3 שקלים להפוך גדול. זה לא ירקות אורגניים שנגיד יקר יותר לגדל, כולה חלב סויה שלא עולה הרבה יותר מקרטון חלב פרתי. למה בעצם?

כמה עולה סויה שלאפרו, תנובה או צוריאל?

מימי העבר הרחוקים שהייתי שותה סויה, אני זוכרת שאלפרו וצוריאל היו משמעותית יותר יקרים.

C H 4

New member
חלב סויה יקר יותר (באריזה בסופר)

כשהייתי קונה חלב סויה, במקומות הממש זולים זה עלה 9 ש"ח לליטר ואני חושבת שהמחיר עלה עוד בשנים האחרונות.

קלריסה

New member
נדמה לי שקרטון עולה 13

כך גם עולה קפה לקחת בארומה וזאת הרשת העממית

למעלה