קקי ירקרק סגלגל קשה

sharonei1

New member
קקי ירקרק סגלגל קשה

לגור החדש (4 וחצי חודשים) יש לפעמים קקי ממש קשה ירקרק סגלגל
זה בסדר ?
הוא גם אוהב למצוץ אותי כמו מוצץ בעיקר בצוואר זה מסוכן ?

גורדיאן

New member
תשובות:

בעניין הקקי: כל עוד הוא אוכל, שותה, עושה צרכים ופעיל אפשר להניח שזה עניין של התפתחות מערכת העיכול הצעירה שלו והסתגלות לאוכל, אם מתעוררות בעיות נוספות יש צורך בווטרינר.
אגב: הוא קיבל תילוע?, איזה אוכל אתה נותן לו?
בקשר למציצה: אלו געגועים לאימא. מנע זאת ממנו אבל בעדינות, אין צורך להעניש רק להרחיק ברגישות ולהוסיף ליטופים כפיצוי, לבסוף הוא יבין שעידן היניקה שלו עבר.

sharonei1

New member
תשובת

הגור מטופל בתנו לחיות לחיות ( כמו החתולה הבוגרת יותר) עבר שבוע שעבר זריקות תילוע וחיסון מרובע ובחודש מאי יעבור עיקור והשלמת חיסון
כן הוא אוכל יבש מטורף על אוכל רטוב שותה מהברז ומהקערה
אני נותן לו ולגדולה (9 חודשים) אותו אוכל רטוב של שזיר
ויבש מעורבב בקערה מ 3 סוגים (עירבבתי בקופסת פלסטיק גדולה הכל)
natures protection kitten
natures protection persian
Leonardo adult lamb
ומעל מפזר קצת חטיפים יבשים פרמיו כריות סלמון לחתול + פרמיו חטיף כריות דנטלי לחתול
אולי קצת מוזר התערובת היבשה שאני נותן להם , אבל חשוב לי שלא יתרגלו רק לאוכל יבש אחד וגם שאם יש מחסור במשהוא במזון אחד אז השני משלים אותו, גם להם ניראה לי יותר מעניין לאכול תערובת של טעמים במקום כל יום אותו טעם
בהמשך אתחיל לערבב גם אוכל יבש ברמה יותר גבוהה מהרשימה של dimitrygo

לפעמים אני נותן לו למצוץ הבעיה שהוא יכול חצי שעה בלי הפסקה למצוץ ואז אני מעיף אותו

sharonei1

New member
הם גם מאוד אוהבים לשתות מהברז לפעמים רבים מי ישתה קודם

אולי לקנות להם מזרקת מים לחתולים ?

גורדיאן

New member
תשובות:

1. הגישה שלך לאוכל נכונה, המשך כך.
2. אני מקווה שאתה לא באמת 'מעיף' אותו, ואם כן אז אחזור על מה שכתבתי: מנע זאת ממנו (מהתחלה, לא לאחר חצי שעה) אבל בעדינות, אין צורך להעניש רק להרחיק ברגישות ולהוסיף ליטופים כפיצוי, לבסוף הוא יבין שעידן היניקה שלו עבר.
3. בקשר למזרקת מים: יש כאלה שממליצים עליה, אני לא מתלהב כי זה מיועד למשקיענים של כסף ומאמץ, ולדעתי עדיף קערת מים שבה מחליפים מים כל יום מאשר מזרקה שמחליפים בה מים כל יומיים או יותר כי זה יותר כבד או מסובך.

sharonei1

New member
תשובות

1: לאחר תשובתה של יוקיטה האם אני מערבב יותר מידיי סוגים של יבש ? ( חלק מהעניין שנתקעתי עם כמה סוגים של יבש) לוותר על החטיפים לאחר שייגמרו ?
2: אני מזיז אותו בעדינות אבל לפעמים הוא בא שוב ושוב ואז קצת מזיז יותר בכוח אבל הכל בעדינות
3: רשום באתרים שמוכרים שהמזרקה מעודדת את החתול לשתות יותר שזה יתרון על מים עומדים בקערה, הבעיה שיש גם פילטרים שצריך לקנות זה נראה יותר מורכב מקערת מים ולתת להם לשתות מהברז

גורדיאן

New member
תשובות:

1. תמשיך לערבב עד שתסיים עם מה שיש לך, בשלב הבא תעבור לאוכל איכותי מ-2 עד 3 סוגים ותחליף ביניהם, אין צורך לערבב אלא פשוט לסיים שק מסוג אחד ולעבור לשק מסוג אחר, זה יגוון להם את התזונה. חטיפים לא מערבבים באוכל הרגיל אלא נותנים בתור פינוק או כל יום בשעה קבועה בלי קשר לאוכל כדי ליצור להם סדר יום בו הם מתייצבים בשעה הזאת - ואם אינם מתייצבים יש להם בעיה רפואית.
2. אז תוותר על היותר-כוח, לא זה מה שיעזור אלא רק הזמן, בקרוב הוא יתבגר.
3. בעקרון כן, במציאות או שכן או שלא, אם יש להם קערה ולא איכפת לך שהם שותים מהברז אתה לא צריך מזרקה.

Yukita

Active member
מנהל
דעה אישית

לדעתי האישית, ערבוב המזונות הזה נראה לי מוגזם ואולי אף בלתי מועיל. לכל הפחות, פיזור החטיפים מעל מיותר - מרבית החטיפים אינם טובים במיוחד מבחינת ההרכב שלהם ואכן איננו נותנים כאן חטיפים לא לחתולים ולא לכלבים כמעט אף פעם, המזון הרטוב הוא בבחינת הפינוק שהם אוהבים. הרכבם נופל בדרך כלל מזה של מזון מסודר.
&nbsp
גם אין לי נטייה להבהל כל כך מהאפשרות שמזון יתחלף עד כדי ערבוב מזונות. לדעתי, במזון איכותי יש מלכתחילה פחות חומרי טעם (בניגוד לממתקים...) ולכן גם קל יותר לעבור בין סוגי מזון איכותי. לפחות, אצלי לא היתה בעיה בנושא עד כה, עברנו בסדר גמור. דווקא הכלבה "קשה" יותר בנושא הזה, לא החתולים. יש מזונות הידועים כ"ממכרים" יותר ומהם אולי כדאי להימנע. מי שממש חושש, אולי עדיפה רוטציה תקופתית מאשר ערבוב כל יום. כאמור, מדובר בדעה אישית.

למעלה