עד כמה שזה לא מצחיק, אבל בפורום סמוך, נשמעה טענה הפוכה...
עד כמה שזה לא מצחיק, אבל ממש כאן, בפורום סמוך של מומכי IT, לפני כשנה נשמעה טענה הפוכה, והיא שבתחום של טכנולוגיות מידע.... אין מקום לצעירים
וכפי שהפותח השירשור שם ניסח את זה: "תחום "לא לצעירים"? ".
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/956/181063552/[/URL]מחשבים/מומחי_IT
כמובן שהבדלים מסוימים בין תחומים השונים של טכנולוגיות מידע או תחומי תכנות קיימים, כמו גם בין שפות תכנות שונות, אבל קיימות גם תכונות משותפות שנדרשות מהמומחה שעוסק בכל אחד מהתחומים האלה. ואני אנסה למנות חלק מהתכונות האלה.
דבר ראשון, אני יכול להגיד, שהגיל, היא לא אחת מהתכונות ההן.
מדובר על מיומנויות הנדרשות, כמו למשל יכולת למידה עצמית מפותחת, מה שמכונה בלע''ז אוטודידקטיות. אני אנסה להסביר את המונח, למשל מדובר על זה שלא שואלים שאלות טריוויאליות בפורום וממתינים עד שאחרים ינסו להסביר את הדברים הבסיסיים האלה בצורה עוד יותר פשוטה, אלה שקוראים מאמרים, מחפשים מקרים דומים ברשת, בוחנים ומנסים להבין ואת הפתרונות שלהם ובסופו של דבר מנסים לתרגם אותם לצרכים הנדרשים ואחרי זה גם מיישמים אותם תוך כדי לימוד מהטעויות, דבר שבדרך מלמד גם על ההיבטים הנוספים של הנושא הרלוונטי.
תכונה חשובה נדרשת נוספת, היא, כושר התבטאות בכתב ובעל פה. ואני אנסה להסביר, גם את המונח הזה: לא כותבים "לא עובד לי" או "לא מצליח" באופן כללי, אלה שמנסים להסביר בצורה מתומצתת, אבל תוך כדי מתן של הפרטים הנדרשים, מה ניסית להשיג או מה סוג הבעיה, מה הדרכים שנקטת לצורך הפתרון שלה ומה בידיוק לא מצליח בדרך.
ועוד אחד התכונות החשובות ונדרשות שאני אנסה למנות, זה קריאה ביקורתית של המאמרים או הכתבות ויכולת להצליב מקורות שונים, תוך כדי זיהוי, של מקורות זהים אמתיים ויכולת להפריד אותם מהעתקים שונים של אותו המקור ותוך כדי הניסיון לזיהוי של האינטרסים שמאחורי הכתבה.
וגם כאן אני אנסה להסביר, למה אני מתכוון. שמתפרסם מאמר מסויים או כתבה, דבר ראשון אחרי שקוראים אותן, מנסים להבין, מה עומד מאחורי אותה כתבה או מאמר. האם מנסים "למכור" לנו משהוא שלא קיים כלל, או להציג דבר שולי כדבר מהותי, תוך כדי ההגדלה והבלטה שלו, מה המוניטין של אותו החוקר או הכתב, ושל הכתב העת או של האתר. ולא מגיעים ישר למצב של: "פשוט מטריד ומפחיד"
וגם משתפים את המצב הזה, כי זה גם מצייר באור לא חיובי את "הקורא המאמרים" הזה.