קראו הכל

SHIRA2811

New member
קראו הכל../images/Emo24.gif

שלום. קוראים לי שירה, ואני בת 12 וחצי מרמת השרון. לפניי שכתבתי את ההודעה הזו, קראתי כמה מהתגובות שלכם וראיתי שרובכם אנשים מבוגרים (ובוגרים), ואולי קצת תתנגדו ל"ילדה כמוני." וזה גם ממש לא מצחיק, אבל אני חושבת שאני יכולה לעזור ולייעץ בדברים האלה, כי בנפש אני כבר לא ילדה. ושתקראו, תבינו הכל. אז אני מקווה שתבינו, כי באמת באמת לקח לי המון זמן להחליט אם לרשום את זה, ונשמתי נשימה עמוקה. ___________________________________________________________________ עד לפניי חודש הייתי הילדה הפופולרית ביותר בכיתה. הכיתה שלנו מלאה בתככים, ולא כל כך מגובשת. וובכן, כל החיים שלי היו "מה אני אלבש מחר", "מה יגידו עליי", למה כמה ואיך- אתם מכירים את הבנות האלה., שיוצא להן שם של סנוביות. והכל מתחיל בכיתה ה´, ומסתיים כמזכירות באיזה משרד של רופא. עד רבע-אמצע כיתה ה´ הייתי אחת התלמידות הכי מצטיינות בכיתה, ועדיין הילדה הכי פופולרית. אני די יפה, מצחיקה ובעלת ביטחון עצמי. התחלתי להתעסק רק בעניינים החברתיים, וזה עלה לי בבריאות (הרבה דיכאון) ובלימודים. המורה רצתה להתקשר להורים, התחלתי לא להכין את השיעורים, העברתי פתקים במשך כל השיעור, ולא הפסקתי לחשוב על בנים. הייתי סכסכנית מאוד, והחברה היה כל עולמי. חייתי בשקר. איבדתי יותר מ-3 פעמים את אלה שחשבתי שהיו החברות הכי טובות שלי, וכל אחת מהן השמיצה אותי מאחורי הגב, חלק שבצדק, וחלק שממש לא, אבל ממש ממש לא. החברה הראשונה הייתה ש´. גדלנו ביחד מהגנון, וגם ההורים שלנו היו חברים טובים, עד שגם הם רבו, כשאני וש´ היינו בכיתה ב´. הייתה הפסקה בחברות שלנו, וחששנו לבוא אחת לבתים של השנייה, אבל בלב, היינו מקורבות. יום אחד, ש´ הזמינה אותי לביתה והקרח נשבר. עד אמצע כיתה ד´ בערך היינו החברות הכי טובות באמת, ואז , התחיל עוד סיפור. אני ור´ התחלנו להיפגש המון, וגילינו תחומי עניין משותפים. בזכותי ר´ נהייתה מאוד פופולרית, משהו שהיא לא הייתה בעבר, והתחילה להיות סכסכנית ותככנית כמו שאר הבנות. כל הזמן, ש´, ילדה חכמה מאוד, משקעינית, שאז הייתה ממש לא מקובלת, שאלה אותי: "את בטוחה שר´ לא החברה הכי טובה שלך?" ואני רק המשכתי לרכל עליה ועל כל הבנות, וכמובן שעניתי שלא. טוב, החברות ביני לבין ר´ החלה להדרדר שהיא התחילה להתחבר עם א´, ילדה שגרה צמוד לביתה, והוריהן היו החברים הכי טובים. א´ ילדה סכסכנית מאוד, ומקובלת מאוד. בדיוק אז, ש´ כתבה לי שהיא לא רוצה להיות חברה שלי יותר, ופירטה את זה בכך שאני מסתובבת יותר מידי עם הילדות הפופולריות. המריבה בין ההורים התלקחה, והיו אפילו איומים (ביננו, לא בין ההורים) וסיפורים בבית הספר. אז התחברתי עם ע´. אני לא ימשיך, רק אספר שע´ היה השקר הכי גדול. היא שנאה אותי, והתחברה רק בשביל להיות מקובלת מאוד. עכשיו, הילדות הסכסכניות שונאות אותי, ומאחלות לי למות, וחושבות שהן הורסות לי את החיים; משמיצות אותי, ואפילו גרמו לי להבריז פעם אחת משיעור. אבל ביננו, לעולם , אבל ממש לעולם אני לא ארצה לחזור להיות חברה שלהן. בשנה הבאה, נעלה לכיתה ו´, ואני מתכננת להשקיע את כל החיים כדי להיות עורכת דין, או אשת הייטק. ואני מרחמת על הבנות האלה, שחיות בשקר, שכל העולם שלהן הוא רק החברה, וכשאני רואה את זה מהצד..... אני מרחמת. ____________________________________________________________________ זו רק חלק מתפיסת החיים שלי, ואני מקווה שהבנתם אותי. שירה.

ה מוזה

New member
../images/Emo140.gifשירה .. אני מורידה את הכובע

כן, קראתי הכל .. בהחלט יש בך הרבה מעבר לגיל שלך , מה שרק מחזק האמונה שלי " גיל הוא רק מספר בתעודת זהות" מה שחשוב נמצא בנשמה . אז ..חווית מה שחווית , עצרת לקחת נשימה עמוקה והגעת לכמה מסקנות על זה ,אני מורידה את הכובע - שמצאת את הכוח לא להשאב , לעצור ולחשוב זה מתאים לי או לא .. רק כמה הארות ..(לא הערות) - "ואני מרחמת על הבנות האלה, שחיות בשקר, שכל העולם שלהן הוא רק החברה" בסופו של דבר האדם היא חיה חברותית .. אנחנו זקוקים לחברה . מצאי לך את החברה שמתאימה לך . - "והכל מתחיל בכיתה ה´, ומסתיים כמזכירות באיזה משרד של רופא. " אז..להיות מזכירה במשרד של רופא מצריך לימודים לא קלים.. אני בהחלט מאמינה שעם הזמן , כל אחת מכן תמצא את הדרך שמתאימה לה. -"בשנה הבאה, נעלה לכיתה ו´, ואני מתכננת להשקיע את כל החיים כדי להיות עורכת דין, או אשת הייטק." שיהיה לך ב ה צ ל ח ה רק .... אל תשכחי גם להיות ילדה . כל פרק בחיים שלנו מכין אותנו לפרק הבא .. ילדות היא פרק חשוב כל כך תהני ממנה . ונשמח לראות פה מכתבים שלך ..ותגובות לאחרים הפורום פתוח לכולם , אין הגבלת גיל ..
ברוכה הבאה

lost in dreams

New member
שירה חמודה... ../images/Emo140.gif

קראתי הכול, ואני מצטרפת לכל מה שאמרה מוזה... ואני ממש שמחה לראות ילדה בגילך עם כ"כ הרבה שכל וחכמת חיים... אם לא היית אומרת בחיים לא הייתי מאמינה שאת כ"כ קטנה... כי את גם כותבת ממש יפה... וגם אני חושבת, כמו מוזה, שגיל הוא רק מספר בתעודת זהות... אז כל הכבוד... ותמיד תאמיני בעצמך חמודה!!! אהה.. וברוכה הבאה!!! מקווה שתישארי...

SHIRA2811

New member
המון תודה../images/Emo140.gif

תודה לשתיכן, ולכל מי שיגיב
רק בקשה לי אחת- אל תתפסו אותי כילדה יבשה כזאת..
כי אתכם אני יכולה להיות פשוט ה-כ-ל! ואה-אה, אני לא שוכחת להיות ילדה! בעעע!
עזבו, אני ב"היי" של הלילה..

~מעיין~

New member
היי שירה..

ת´אמת שגם אני חדשה פה... אז נעים מאוד לך וכולם.. אני מעיין אז ככה.. אני בדיוק בימים אלה גם עוברת סיפור מאוד מאוד דומה.. כעיקרון הכתה שלי הייתה מאוד מגובשת ולי הייתה חברה מאוד טובה ועכשיו אנחנו לא מדברות והיא פשוט נהייתה ילדה מגעילה היא הלכה לכל החברות הכי טובות שלי ואמרה להם דברים שמעולם לא הוצאתי מהפה.. ומה נראה לך שהייתה התגובה שלהם? לא דיברו איתי.. ועדיין לא מדברות איתי.. יש גם אנשים שלא טורחים לברר מהי האמת.. זה קרה קצת לפני סוף החופש הגדול אז העצה שאני אתן לך זאת העצה שנתתי לעצמי גם.. אני עוד לקחתי את הריב הזה יותר קריטי ממך ושקלתי גם לעזוב את הבית ספר.. אבל התאפסתי.. הבנתי שקודם כל זאת אני ורק אני ואני לא יעשה או ילך לפי מה שהחברה תכתיב אלא לפי מה שאני אכתיב.. לעצמי לפחות, שירה, תהיה בטוחה שבעוד כמה חודשים לכולם יזוז איזה איזה סוייץ´ במוח וכולם יבנו שהריב הזה היה סתם שטותי וחסר משמעות.. ואני מבטיחה לך שהכל יחזור לקדמותו כאילו לא קרה שום דבר, אני מאמינה שאחרי הריב הזה למדת עוד פרק בחיים.. שלהיות "פופולארית" זה לא הכל.. אלא קודם כל חשוב להיות בן אדם אמיתי עם כבוד עצמי ואמיתי ולא רק מבחינת המעמד בחברה.. ואני הכי הרבה בטוחה שלמדת מי החברות שלך, מי אמיתי וכמה ומי בדיוק ההפך הריבים הזה קורים לכולנו בשלב כלשהו של גיל.. במיוחד בגיל הזה שהמוח שלנו לא מכוון על הדברים החשובים באמת אלא רק על השולים.. כמו "איך יסתכלו עלי בביצפר" וכאלה.. את בטח יודעת על מה אני מדברת אבל שוב אל תדאגי.. בעולם שלנו יש צדקץץ אפילו אם רק טיפה וכל חיי השקר יצאו מתי שהוא לאור ויהפכו לאמת תהיה חזקה.. תהיה אמיתית והכי חשוב תהיה את ב-
מעיין..

SHIRA2811

New member
מה-../images/Emo23.gif

מעיין, עכשיו אני כל כך מזדהה איתך... בהתחלת הריב, יומיים ראשונים ככה, לקחתי את זה, לא ממש קריטי- אבל מכניס למין דיכי כזה, הרגשה מגעילה... את בטח מבינה. ואני חושבת שלקחתי את זה כל כך בקלות בגלל סיבה שלא הכי תעזור לי. אמרתי לעצמי- "שירה- עוד מקסימום שבועיים חופש, לא תצטרכי להתמודד איתן" מה שנקרא- בריחה מהמציאות, בעברית. אז עכשיו, מחכה לי שנה שלמה איתן ואני צריכה המון המון תמיכה ממכם, מהלב. יש תמיכה?

~מעיין~

New member
לשירוש..

צודקת חמודה.. גם אני אוורתי את זה שעוד מעט חופש הכל ישכח.. ולמען האמת.. כמה "חברות" אם אפשר עדין לקורא להן ככה.. יצרו איתי קשר.. אצלי זה לא שהם עשו איתי ברוגז טוטאלי אלא פשוט התנהגו קר הפנו גב לכל דבר הקשור בי.. אבל מה אני יגיד לך.. כמו שאמרתי יש לנו עוד שנה שלמה לעבור איתם.. אבל אני בטוחה שגם את כמוני לא רבת עם כתה שלמה אלא רק עם הקרובים אליך ביותר.. שזה בן היתר גם הכי קשה.. נדמה לי אבל לא נורא תמיד תסתכלי על זה בגישה שעכשיו הכוונה בשנה הקרובה תשקיעי את כולך ללימודים ותשלימי את מה שהחסרת בלימודים כשהראש שלך היה טמון רק במחשבה איך להיות מקובלת.. בכל אופן ממני יש לך תמיכה ע-נ-ק-י-ת לאורך כל הדרך.. ותמיד תזכרי שאני איתך באותה סירה.. גם המצב שלי בחברה לא הכי זוהר כמו שאומרים למרות שעד לפני הריב הזה המעמד שלי היה ממש בטוח.. אבל דברים קורים.. דברים משתנים.. בסוף הכל קורה לטובה.. יבוא יום ותגלי את זה איתך תמיד.. -אני-

SHIRA2811

New member
מעיין, יקירתי../images/Emo24.gif

בכל מה שכתבת אני מסכימה איתך במאת האחוזים. מה דעתך שנשמור על קשר? האימייל שלי הוא [email protected] ICQ 155302429 מי יודע, אולי עוד יצא מזה משהו...
אוהבת ותומכת
שירה

אוי שירה,שירה../images/Emo6.gif

קראתי,ותסלחי לי,אני ממש לא מסכים: לא כדאי כל כך,להיות מבוגר מגילך את עוד תספיקי.. בגרות,זה עונש. להיות עורכת דין,או הייטק ? איזו מבנותי,לא חלמה על זה שירה חומד יש הצפה היום לא צריך יותר עורכי דין,וגאוני הייטק גם אילו הקיימים,בקושי עובדים את בגיל קסום תני ליתרונות שבו,להתסיס את חייך בקשר לחברות,מיצאי יותר טובות לא סוף הדרך.. להבא,רק הזהרי בבחירות,זה הכל. העיקר,למצות חיים כעת אהבה,תככים,זה הקטע לימודים,לא נורא בעוד מספר שנים תהיה לזה חשיבות יתירה,ממילא.. זהו.אמרתי,ואני,עברתי 50 אבל עדיין,נהנה להיות נשמה מפגרת של ילד בן שש.

SHIRA2811

New member
תגיד-

ועל הסבל חשבת? אתה מכיר את המשפט הנדוש "כמה שילדים יכולים להיות אכזרים"? יא אללה, איפה אתה חי?!

בואדי ששמעתי

ויחד עם זה היתרונים עולים על החסרונות את זה תלמדי,ותביני דוקא בעתיד. אומר לך,מנסיוני.

"הייתי סכסכנית מאוד"../images/Emo31.gif

הכל נוביע מהרצון לשלוט,יצר השליטה מפתה ,קוסם וילדים כמו גדולים רוצים בזה. נכון- ילדים יכולים להיות מאוד אכזריים ואני שמחה שאת מכירה בזה כי כתבת באחד התגובות שלך: "ועל הסבל חשבת? אתה מכיר את המשפט הנדוש "כמה שילדים יכולים להיות אכזרים"? יא אללה, איפה אתה חי?!" את מכירה בזה ואת מבינה את הדינמיקה שמניעה את היצרים האלו. את כבר סיכמת את הניסוי שעשית ובחרת להיות אחרת,בחרת להיות מחוברת לעצמך, בחרת להיות אמיתית,בחרת לכבד את עצמך ואת הזולת ועל כך מגיע לך כל הכבוד
. את בהחלט ילדה בוגרת בנפשך ואני רואה את זה רק בחיוב,בזכות התכונה הזו הצלחת להוציא את עצמך ממעגל הקסמים המכוער הזה,עשית את הדרך לבד ואת ראויה להמון הערכה
. היי גאה בעצמך ותהני מכל רגע בחיים. אני גאה בך על בחירתך הנכונה ומאחלת לך המון הצלחה בשנה הבאה ומקווה שמכתבך ישמש דוגמא לאחרות/אחרים שנמצאים במצבך. מכל ה

1מהרהרת

New member
סתם שאלה: איך את בת 12 וחצי ועולה

לכיתה ו´? אני כשעליתי לו´ הייתי בת 10! ואני לא מהקטנים....

SHIRA2811

New member
10?!

כשהייתי בכיתה ד´ עוד לא הייתי בת 10... וובכן, כנראה שאת כן מהקטנים..

למעלה