קראייטיב הייתה שם קודם

orimaor

New member
קראייטיב הייתה שם קודם

כתבה על שיטת חיפוש השירים באייפוד. שהיא בעצם פטנט של קראייטיב.

יאיר B

New member
ריאו וקריאייטיב היו לפני כולם.

כל השאר זה העתקה של מה שהם המציאו.

TheRealDeal

New member
אפל הייתה שם לפניהם במכשירי הארד

דיסק 1.8"... טוב שאפל לא לא רוצה ששאר החברות יפסיקו את תהליך הייצור רק בגלל שהם היו ראשונים... איזה שטויות אלה.. נגנים ניידים בדר"כ משתמשים בצ'יפים דומים, הארד-דיסקים.. ואי אפשר להמנע שגם התוכנה תהיה זהה לפעמים.. במקום שקריאייטיב יחפשו שיטות עלובות להפיל את החברות המתחרות, אולי שינסו להשתמש במה שהם כביכול המציאו ויעשו את הממשק שלהם יותר פשוט, ויותר מהפנט וכל מה שעולה על רוחם... פתטי.. זה מה שזה..

orimaor

New member
זה בכלל לא פתטי

לא יודע אם ראיתה אבל הייתה כתבה לפני כמה זמן (בידיעות אני חושב) על פטנטים בעולם המחשוב ונכתב שם על איך כול חברה על כול שטות מוציאה פטנט. ורק שתדע אפל מאוד מאוד גאה בתוכנת ההפעלה של ההאייפוד שים לב גם שבכול ביקורת על האייפוד משבחים את הממשק המופלא. ואם אפל העתיק אותו ויש עליו פטנט. כדי מאוד שאפל יעשו שני דברים יחשבו איזה פיצועים הם יצטרכו לשלם לקראייטיב ולהתחיל לחשוב על ממשק חדש. דרך אגב אפל בזמנו שיצא הווינדוס ניסתה להוציא פטנט על מערכת ההפעלה שלה (כי הווינדוס זה העתק) אבל מסתבר שגם אפל העתיקה מחברה אחרת(שאני לא זוכר כרגע). אני לא בטוח שהפטנט על הארד דיסק שייך לאפל. אם זה היה כך סמוך על אפל שהיא הייתה פועלת בעניין.

יאיר B

New member
רעיון העכבר הועתק מזירוקס.

בנוגע לדיסקים הקשיחים, אפל עשתה תרגיל מלוכלך. הם קנו הרבה דיסקים 1.8" וכך מנעו מהמתחרים את האפשרות להשיג גם דיסקים כאלו וליצר מכשירים עם דיסקים כאלו. אבל בסוף זה הסתדר ולכל היצרנים יש מכשירים כם כאלו דיסקים.

TheRealDeal

New member
צודק.

אבל היא עדיין החברה הראשונה שהשתמשה בהארד-דיסקים 1.8" בנגנים שלה..

TheRealDeal

New member
חשוב שתשים לב

קריאייטיב מתלוננת שאפל גנבו את שיטת חיפוש השירים, ולא את הממשק, יש הבדל! ותאמין לי שאפל זה לא איזה חברה מסכנה, קריאייטיב לא יכולה לעצור את החברה הזאת.. ואני לא ממש מבין מה נגנב מקריאייטיב.. האייפוד מסדר את השירים לפי ID3 TAGS.. זה הכי הגיוני בעולם שהשירים יסודרו ככה... לא? ולא רק אפל ככה, אלא גם ריו, אייריבר, ובטוח עוד...

TheRealDeal

New member
בדיוק..

אני לא רואה שקריאייטיב תצליח לגרום לחברות להפסיק את הייצור של הנגנים שלהם.. חוק זה חוק.. אבל החברות האלה יודעות גם לשחק מאוד מלוכלך כשצריך.. בעיקר כשזה מגיע לפגיעה בפרנסה (שלא ממש חסרה להם). אם ככה קריאייטיב חושבת שהיא תצליח למכור יותר, אז לדעתי היא טועה.. נצטרך לחכות ולראות... שוב, במקום להשקיע כסף בדברים האלה, שישקיעו בפיתוח ממשק יותר נחמד מהחברות המתחרות, בנגנים יותר מתקדמים, וכו' וכו'.. כי גם אם הם יצליחו, מהר מאוד ימצא פתרון לעקוף את העניין..

אויש זה כבר פתתי..

להצי פטנט על שיטת סידור?! שלא יבואו עכשיו נגדי שאני מסדר ככה גם במחשב שלי..=\ באמת שזה כבר שטויות..

יאיר B

New member
ומה דעתך על MS שרצתה לרשום

פטנט על דבל קליק? זה אל פתטי? (ועוד לא שכחתי את ענין הסמיילי).

זה גם..

מחפשים איך להפיל אחד את השני על שטויות.. עניין הסמיילי? אתה מתכוון אלי?

יאיר B

New member
אליך? איזה סמיילי יש לך?

הם רצו לרשום פטנט על סידור הפיקסלים על המסך של הסמיילי במסנג'ר. לדעתי זה שיא הטימטום.

חחחחחחחחחחחחח

התביעות של ימינוP= יש לי סמיילי בפיקסלים שחורים הנה: P= לא יודע איזה סמיילי יש לי רשמת את זה בתגובה אלי ולא ראיתי שהזכרת את הנושא מקודם..

יאיר B

New member
רוץ מהר לרשום פטנט ../images/Emo6.gif

לפני ש-MS / קריאייטיב / אפל / סוני ושות' יטענו שזה שלהם ותטרך לשלם הרבה כסף כל פעם שתכתוב :p=

למעלה