קראמבל תפוחים

anbv789

New member
קראמבל תפוחים

אני מחפשת גיוון לקינוח הפרווה הקבוע שלי.
אני תמיד מכינה נמוס שוקולד או מו של פרי כלשהו (מנגו/פירות יער וכו)
או סתם עוגה בחושה/עוגיות פרווה.
בא לי להכין קראמבל תפוחים, שאכלתי פעם באיזו מסעדה. שיהיה טעים עם פירות רכים ומתוקים ועם ציפוי קראנצי טעים...
מחפשת מתכון שנוסה, שהצליח ואשמח למשהו לא מסובך מידי - אני טובה רק במה שקל


תודה מראש
 

חנהפ

Active member
זה המתכון שאני מכינה

המרכיבים:

לבצק (10 מנות):

1/4 1 כוסות קמח תופח

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כפית קינמון

קליפה מגוררת מחצי לימון

125 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות

למלית:

8 תפוחים מסוג "גרנד", קלופים חתוכים לשישיות

1 כף מיץ לימון טרי

1/4 כוס סוכר סוכר דמררה

1/4 כוס סוכר לבן

1 כפית קינמון







הכלים: תבנית פיירקס עגולה ועמוקה, בקוטר כ-25 ס"מ, משומנת



אופן ההכנה:

1. הבצק: במיכל מעבד-מזון מערבבים את הקמח, הסוכר, הקינמון לתערובת אחידה. מוסיפים את המחמאה ומעבדים בתנועות "הפסק - הפעל" רק עד לקבלת תערובת של פירורים עבים. מעבירים לקערה בינונית.
2. המלית: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
3. בקערה גדולה מערבבים את חתיכות התפוחים עם מיץ הלימון. בקערית קטנה מערבבים את הסוכר עם הקינמון ואגוז המוסקט. מוסיפים את תערובת הסוכר והתבלינים לתערובת התפוחים, ומערבבים היטב.
4. מעבירים את התפוחים לתבנית. ומפזרים מעל את פירורי הבצק בשכבה אחידה.
5. אופים 45-40 דקות עד שהתפוחים רכים והבצק בצבע זהוב-שחום.
6. ההגשה: מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קצפת.


אפשר להכין בתבנית ח"פ גדולה, אפשר גם בתבניות אישיות

אפשר גם להגדיל את הקרנצ'יות ולערבב בפירורים אגוזים גרוסים גס
 

anbv789

New member
נשמע מצוין, אך בעיה קטנה...

אין לי מעבד מזון.... יש לי מיקסר על חלקיו או ידיים.... משהו מהם קלוונטי?
 

revavonet

New member
בצק פריך אפשר להכין ביד גם

לחתוך חמאה לקוביות קטנות.
לערבב קמח וסוכר ולהוסיף קוביות חמאה.
עכשיו צריך לשפשף את הקמח והחמאה כל שיתקבל משהו דומה לגרגירי חול לח. להכניס למקרר ל 1/2 שעה, להוציא ואז להוסיף ביצה ו/או נוזלים.
לעבד רק עד שמתקבל בצק ולהכניס שוב למקר ל 1/2 שעה ומוכן.
לא זוכרת איך מכינים במיקסר....
 
למעלה