קראנו תגובות, עשינו שיעורי בית, נשמח לסיוע

georgeg

New member
קראנו תגובות, עשינו שיעורי בית, נשמח לסיוע

לכל מי שסייע בהודעה הקודמת, קראנו את כל התגובות, עשינו מעט שיעורי בית, והגענו עם תכנון ראשוני של המסלול, נשמח לקרוא כל חוות דעת / הצעה
אנו זוג צעיר שמתכנן חופשה בארגנטינה, לרשותינו 4 שבועות מלאים באוקטובר השנה. הכוונה היא לעלות טיול ממוצעת (לא מלונות פאר, אבל גם לא דורמטריום), ולא להתרוצץ בין יותר מידי מקומות, אלא לראות את הדברים העקריים בנחת.
להלן התכנון הראשוני, ומספר שאלות
1. מה דעתכם על המסלול המתוכנן ? האם כדאי להוריד / להוסיף / לשנות מקומות / לשנות זמני שהות וכו' ? 2. טיסות הפנים יהיו כנראה עם Aerolíneas Argentinas (או Lan, שטרם בדקנו), נוכחנו לדעת שהזמנה ישירות דרך האתר של Aerolíneas Argentinas הוא זול יותר מאשר דרך סוכן נסיעות, היתכן ? 3. שמנו לב שיש בד"כ מספר טיסות שממריאות מאותו מקום, נוחתות באותו יעד, באותו היום, שלוקחות שעתיים, ולעומת זאת יש כאלה שלוקחות 5 או אפילו 9 שעות... מוזר, היכן יש להם לעצור כ"כ הרבה בדרך... ? 4. האם כדאי לקחת את הסיכון, ולהזמין את הטיסות כשנהיה בארגנטינה, ולא מהארץ ? (הבנו שיש סיכוי ל 50% הנחה בהזמנה באותו יום, אך מצד שני זו שעה נסיעה בממוצע לשדה התעופה) - יש למישהו ניסיון ? 5. האם יש טיסה ישירה מהאיגאסו לולדז (פורטו מדרין) ? 6. האם כדאי לעבור גם לצד הברזילאי באיגאסו ? האם זה דורש החתמת דרכון ?
המסלול
נחיתה בבואנוס איירס, שהייה של 3 ימים
טיסת פנים לאיגאסו, שהייה של 3 ימים
טיסת פנים חזרה לבואנוס, ומייד אוטובוס לחצי האי וולדס, שהייה של 3 ימים,
אוטובוס לברילוצ'ה, שהייה של 10 ימים,
טיסת פנים לאל קלפטה, שהייה של 3 ימים
טיסת פנים לבואנוס איירס, שהייה של 4 ימים, והמראה
רבה

The Cat Woman

New member
ב3 ימים באיגואסו אתם יכולים ללכת ל2 הצדדים

אכן דורש החתמת דרכון. אם אתם לא מתכננים לראות את 2 הצדדים חבל לבזבז שם 3 ימים. אין על מה. לדעתי חבל לוותר ואם אתם מחליטים לראות את 2 הצדדים- שנו בצד הארגנטינאי, סעו לצד הברזילאי ולמחרת היום מוקדם בבוקר לכו לראות את הצד הארגנטינאי. עדיף לראות קודם את הצד הברזילאי, הוא נותן מבט פנורמי ואפשר להגיע ממש מתחת למה שנקרא "גרון השטן" (גרגנטה דל דיאבלו) בצד האגנטינאי רואים את הכל ממבט מעל למפלים, ממש "הולכים עליהם" אז כדי לראות הכל ולא להתבאס מהצד הברזילאי- לכו אליו לפני הארגנטינאי
יש גם את מה שנקרא "אי הציפורים" שם בצד הברזילאי, תגיעו מוקדם באוטובוס ראשון למפלים כדי שתספיקו הכל ותחזרו יחסית מוקדם. את הטיסה אתם יכולים לתכנן כך שהיא תהיה בערב איך שאתם מגיעים מהאיגואסו. אגב- אני בספק אם אתם צריכים 3 ימים באל קלפאטה, גם שם אפשר לקצר ליומיים. ביום הראשון מגיעים ומסדרים נסיעה למחרת לפארק לוס גלסיארס, ביום השני הולכים לראות את הקרחון, באותו יום בערב כבר אפשר לטוס ליעד הבא. בבארילוצ'ה- אתם יודעים מה אתם הולכים לעשות? אם אתם לא מטרקים, יתכן ששבוע- 8 ימים גם יהיו מספיק זמן... יש רק טיולי יום ואני מניחה שעם כל האטרקציות אפשר להסתדר בשבוע. אני מרחתי את זה על שבועיים וחצי עם טרקים ונסיעה לסן מרטין. (שעל זה אתם יכולים לוותר בכיף) עם כל הקיצוצים האלו- יום פה ויום שם, אתם יכולים להספיק עוד מקום
במרחק נסיעה הגיוני מבואנוס איירס או אפילו אל צ'אלטן שנמצאת 4 שעות בערך מאל קלפאטה- לטיול יום ברכס פיץ רוי (וזה ממש לא קשה! זה אפילו קל בצורה מוגזמת, ראיתי שם סבא וסבתא שטיילו עם הנכדה בת ה7 שלהם) אגב- אין אוטובוס לחצי האי ואלדס ככל שידוע לי. מגיעים לפוארטו מאדרין ומשם מארגנים הכל.

The Cat Woman

New member
ועוד משהו

אולי כדאי לשקול להיעלם מבואנוס בשניה שנוחתים ולקנח איתה בסוף. זה יחסוך לכם מעט זמן וטרטור. בנוסף, בואנוס יכולה להיות מעט מאיימת לאנשים שהרגע נחתו. עדיף להגיע לשם בסוף, רוב האנשים שהכרתי שנחתו בבואנוס דיווחו שהם שונאים אותה אני אישית לא מבינה למה, אני נחתתי בסנטיאגו (צ'ילה) והגעתי לבואנוס רק באמצע הטיול שלי, לפני שעליתי לבוליביה ודי השתקעתי שם (כמעט חודש). אני בהחלט ממליצה לא להתחיל מבואנוס איירס וגם אם מתחילים- לא לפצל, "להשתקע" שם כי זו אחת הערים הנפלאות שקיימות על הפלנטה
וחבל רק לטעום ממנה ועוד לעשות את זה פעמיים. אבל שוב- עשו את השיקולים שלכם ואני אשמח אם עוד כמה חבר'ה יתנו דעתם כאן.

natyh

New member
הודעה מושקעת

ובהחלט בסיס טוב לעזרה , השאלה תעלה לשאלות הנפוצות כדוגמא איך לשאול . ככלל טיסות פנים אמורות לחסוך זמן , הטיסה מבואינוס לאיגוווסו וחזרה כמעט ואינה חוסכת דבר כי הנסיעה באוטובוס לילה מושקע ומהודר לוקחת לילה או קצת יותר והטיסה מבזבזת כמעט יום טיול שלם תביאו את הבידוק בחשבון . לעומת זאת מבואינוס לואלדז במידה ויש טיסה היא עדיפה על הנסיעה בכלל כפי שעינבר כתבה יפה תיכנון השהיה המוקדמת בבואינוס תבזבז לכם זמן טיול יקר שיחסר לכם בהמשך , מומלץ לדחות את העיר הזו לסוף כשתירצו ממש לנוח מהריצות של האתרים האחרים . האיגוסו אני ממליץ לדחות את האיגוסו לקראת סוף הטיול , לפני בואינוס איירס למיטב זכרוני המעבר באיוסו מארגנטינה לברזיל אינו דורש החתמה בדרכון, ועכשיו בואו נתחיל מהתחלה : מסלול מומלץ : נחיחתה בבואינוס המשך ישיר לברילוצה ושהיה שם עד שתחליטו להמשיך הלאה ממש כך איזור ברילוצה כל כך מלא באטרקציות שניתן להיות רק שם חודשים , ברגע שיגמר לכם אוטובוס לילה לכיוון ואלדז לא זוכר את היעד המדויק אם פורטו מאדרין או יעד אחר באזור ,בערך 1000 ק"מ למיטב זכרוני , משם חזרה לברילוצה כדי לטוס לקלפטה כאן אין לכם ברירה הנסיעה בדרך 40 המדברית לאל קלפטה היא סיוט ... מאחר וזה המסלול כדאי לשבור את הביקור בברילוצה לשתי תקופות זמן די שוות ואולי לחתוך לאזור האגמים הציליאני מברילוצה דרך שבעת האגמים אל לגונה פריה הלגונה הקרה אל אגם כל הקדושים טודוס לוס סאנטוס ואולי להגיע לפוקון ולטפס להר הגעש וילה ריקה חויה של פעם בחיים , אך זאת כבר תחלטו במקום אחרי שתתרשמו מהאטרקציות של ארגנטינה סירו טורנדור סירו טורה ויתכן שאחרי אל קלפטה תחליטו גם לבקר בפיצרוי האפשרויות הם כמעט בלתי מוגבלות . לאחר סיום ההרפתקה הזו טוסו לבואינוס בסך הכל 3 טיסות פנים בואינוס ברילוצה ברילוצה קלפטה ואיזשהו יעד באזור אולי דרומה יותר אולי מריו טורביו תלוי במסלול שתבחרו תלוי אם תחליטו או לא לבקר בפיצרוי יעד בדרום אולי אפילו מאושואיה תלוי במזג אויר ובהחלטה בשטח לבואינוס קחו אוטובוס לילה ושהו יומיים לפחות באיגוסו בשני צדדיו + שייט למפלים ואולי גם לסיור חביב בצומח באזור חביב נוסעים בעגלה רתומה לטרקטור ולומדים די הרבה על הצמחיה והחיות במקום בקיצור הרבה אפשרויות, בקשר לבואיינוס איירס עינבר כתבה תשובה יפה על העיר יש בה המון מה לראות או ניתן לקצר את השהות בה : בואינוס היא החל מקרלוס גארדל ממציא הטנגו אל הפלזה דה מאיו מיקום האמהות הבודדות דרך שכונות העוני שהן הבסיס לקבוצות הכדורגל המשובחות היא אי תרבות מדהים בדרום אמריקה השאלה היא האם זה אמור להיות הטיול או אולי הטבע בדרום , המלצתי אל תחליטו עכשיו זירמו עם הטיול ואם תגלו כי הזמן עף לכםמהדידיים סימן שצתיכננתם טיול משובח נסו להספיק מה שאפשר במסגרת הביטוי טרנקילו רגוע השבלונה היא שלושה ימי טיול רגועים יחסית וריצה ליעד הבא וחוזר חלילה המלצה אל תסגרו יעדים ותינננים סיגרו רק קוים כלליים כלומר טיסה ראשונה מבואינוס לברילוצה ,למדו היטיב את המסלול שבניתי לכם כבסיס לשינויים המסלול ישתנה ,נסו לאפשר לעצמכם אילתורים כאשר אתם לומדים על המקום בשטח מהטוריסט אינפו השונים תימצאו רבים כאלו ובדרך כלל העזרה שלהם מצוינת, זאת מעבר לספר מטיילים טוב שאני ממליץ שתיקחו איתכם . נסו לחשוב במושגים תרמילאיים ומקומיים ואז ההצלחה מובטחת ולא במושגים מערביים של הספק המוטו הוא מה שיהיה יהיה הכי טוב שאפשר , בענין מספר הטיסות שטסות לאותם היעדים : אין לכם מה לדאוג יש במדינה הזו ארגנטינה כל כך הרבה יעדים נידחים שבהחלט יש למטוסים היכן לנחות לא לדאוג... להם
תיהנו

The Cat Woman

New member
אותי הכריחו לחתום במעבר לצד הברזילאי...

גם כשהתעקשתי איתם שאני בסך הכל הולכת לבקר במפלים וחוזרת לארגנטינה. אותו "הגיון" פועל גם בדרך לאושוואיה.

natyh

New member
מוזר

זכרתי בבירור כי בביקור במפלים לא השתמשתי בדרכון כלל אלא רק לאחר שעברתי לפוז על מנת לטוס משם לסלבדור . ייתכן ונהלים השתנו , מאוחר יותר אפתח ספר , ואעלה מספר קישורים.

למעלה