קראנץ' ריקוטה ותמרים לחים/ לחם ארז
קראנץ' ריקוטה ותמרים לחים מקור המתכון: ארז קומורובסקי, לחם ארז החומרים: חצי ק"ג קמח רגיל 25 גרם שמרים רבע כוס חלב 2 ביצים חצי כוס סוכר רבע כפית מלח 50 גרם חמאה לבצק + 50 נוספים למריחה על הבצק המוכן החומרים למילוי: 250 גרם גבינת ריקוטה 100 גרם תמרים לחים קליפה של תפוז מגורר מיץ מתפוז אחד חצי כוס סוכר 50 גרם שקדים גרוסים גס ההכנה: ללוש את כל החומרים למשך 10 דקות במיקסר. לרדד את הבצק לעלה. לקפל ולצנן במקרר למשך שעתיים לפחות. לרדד שוב, למרוח את 50 גרם החמאה הנוספים ולקפל שוב לשניים. לרדד לעובי עלה. לחרוץ קווים אלכסוניים בשני צדי הבצק. להניח את המלית בין הקווים לכל אורך הבצק ולסגור פעם קיפול מצד ימין ופעם קיפול מצד שמאל עד גמר החיתוכים.
קראנץ' ריקוטה ותמרים לחים מקור המתכון: ארז קומורובסקי, לחם ארז החומרים: חצי ק"ג קמח רגיל 25 גרם שמרים רבע כוס חלב 2 ביצים חצי כוס סוכר רבע כפית מלח 50 גרם חמאה לבצק + 50 נוספים למריחה על הבצק המוכן החומרים למילוי: 250 גרם גבינת ריקוטה 100 גרם תמרים לחים קליפה של תפוז מגורר מיץ מתפוז אחד חצי כוס סוכר 50 גרם שקדים גרוסים גס ההכנה: ללוש את כל החומרים למשך 10 דקות במיקסר. לרדד את הבצק לעלה. לקפל ולצנן במקרר למשך שעתיים לפחות. לרדד שוב, למרוח את 50 גרם החמאה הנוספים ולקפל שוב לשניים. לרדד לעובי עלה. לחרוץ קווים אלכסוניים בשני צדי הבצק. להניח את המלית בין הקווים לכל אורך הבצק ולסגור פעם קיפול מצד ימין ופעם קיפול מצד שמאל עד גמר החיתוכים.