קראתי את הודעת המנהל\ת ויש לי שאלה

suki da yo

New member
קראתי את הודעת המנהל\ת ויש לי שאלה

אני רוצה להציג בעיה שיש לי עם אמא שלי, אבל א. אני בגיל ההתבגרות. ילדים עד גיל הההתבגרות אומר לא כולל? ב. אני לא כ"כ מכירה את התאוריה הזו הייתי פונה לפורום הורים למתבגרים אבל אחרי חויה לא מאוד נעימה שם אני קצת חוששת מהתגובה שלהם, ואני באמת צריכה עזרה כי אמא שלי מתנהגת באופן שאני לא מסוגלת להתמודד איתו, ואני באמת צריכה עצה... אז אני מקבלת היתר מיוחד? בבקשה?

suki da yo

New member
אוקיי

דבר ראשון, אני מצטערת על העיכוב, אבל בדיעבד זה כנראה היה רעיון טוב, כי אני לא זועמת באמע הריב, ואני יכולה באמת להתייחס לפרטים בהגינות.. אממ, זה קצת ארוך... עד לפני כמה שנים לא אחי הקטן (בן 14+) היינו עוזרים בבית כמעט בכלל, ורוב רובה של העובדה בבית היתה באחריות אמא שלי. לפני קצת יוצר משלוש שנים אמא שלי נכנסה להריון, ומאז נרתמתי לעזור בבית. אחותי הקטנה עכשיו בת שנתיים וחצי. היות והשנה היתה לי מערכת שעות לא מאוד צפופה בבי"ס האחריות שלי היתה בעיקר לסדר את כל חדרי הבית לפני שאמא שלי חוזרת מהעבודה. לסדר אומר דיי הרבה עבודה, משום שאמא שלי אדם שמאוד מקפיד על סדר וניקיון. ובאיזהשהוא שלב התמרדתי נגד שעובדה שאח שלי לא עושה כלום בבית. כשהייתי מבקשת ממנו שיעזור הוא היה הולך לישון, ואפילו אם הייתי לומדת מאוחר יותר ממנו הוא מעולם לא סידר את הבית. היה הסכמם ( אחד מיני רבים) שאמר שהוא אחראי על המטבח, שכמובן לא יצא אל הפועל, והעניין כולו הגיע לפיצוץ ביום ראשון. אני לא הייתי בבי,ס ביום ראשון, וסידרתי את כל הבית, אבל לא פיניתיאת המדיח- מתוך המחשבה שאח שלי ישמח שחסכתי לו חלק מהעבודה ולפחות יעשה את זה. הוא לא. וכשאמא שלי הגיעה היא צעקה עלי- אני הייתי בבית כל היום והייתי צריכה לסדראת הכל, הוא למד. ביום שני הלכתי לבי"ס כשהוא נשאר בבית (שביתה) וכמובן שהוא לא סידר כלום. כשחזרתי אפילו הזכרתי לו ( כדי לא לצאת הרעה) שהיום תפקידו לנקות- הוא היה בבית כל הזמן, אבל הוא הלך לחבר, אני סידרתי ואפילו לא נזפו בו. בערב אמא שלי ואני רבנו באופן קולני יותר מבד"כ כשאחד מהטיעונים החוזרים שלה הוא " אותי חינכו שבנות עוזרות בבית, ואני לא אשתנה." שאני לא צריכה להגיד מה מרגיז אותי בו ו-" הוא לא יודע לנקות ואני לא סומכת עליו" כשגם אני , אחרי הכל, הייתי צריכה לעבור אימונים כדי לעמוד בקריטריונים ש אמא שלי. ניסיתי לדבר איתו, כמה פעמים, ולבקש שהוא ינסה להגיד לאמא שתתן לו גם אחריות כדי שהחלוקה תהיה הוגנת, אבל טוב לו כמו שזה ככה אז לא היה עם מי לדבר. הסכמים בדבר שיוויון לא נשמרו מעולם, לא ביחס לאחי ואלי ולא באופן ככלי בנטל בבית. אני מנסה למצוא דרך להסביר לאמא שלי שזה פוגע בי מאוד אבל איך שלא ניסיתי זה תמיד הופך לריב ואני יוצאת הרעה שעושה השוואות, ובסוף אני גם האינטרסנטית בבית. בנוסף אח שלי לא צריך כמעט לעזור לשמור על אחותינו, למרות שאותי הפסיקו בזמנו אפילו כשלמדתי לבגרויות כדי לשמור עליה, כשהוא היה בבית. מישהו יכול להציע איך אני פונה לאמא שלי בלי לעורר ישר התנגדות?

מלמלה

New member
הי לך

נראה לי שבכל בית ישנה מערכת כללים לא כתובים השונה מבית אחד לשני אמא שלך קבעה כללים וחוקים בבית שאולי לא מוצאים חן בעניך וזו זכותך אבל היא עדין מנהלת הבית אם אמא שלך לא סומכת על אחיך ולא מקובל עליה שהוא שותף שווה לך בעשיה בבית זו עובדה קיימת אותה את לא יכולה לשנות דברים שאיני יכולה לשנות אני לא נלחמת בהם אלא מחפשת דרך לחיות אתם נראה לי שצורת דיבור בצעקות וכעס אינה מביאה לפתרון יש שיחה שנקראת אצלנו בבית "העברת צפיות" בה כל אחד אומר לשני מה הוא מצפה ממנו והשני מגיב מה הוא יכול/רוצה לעשות ומה לא - לגבי מה השני לא עושה כל אחד והבחירה שלו איך להגיב ..... כיוון שאת היא הכותבת אני עונה לך ואומרת לך מה את יכולה לעשות אם אמא שלך היתה כאן אני חושבת שלא ממש היתי מסכימה איתה כי לי יותר חשוב אוירה טובה וחיובית בבית מאשר כלים שלא פינו אותם מהמדיח אבל זו אני וכמו שהתחלתי כל בית הוא שונה

אפרתש

New member
לבי איתך

ביקרת כבר בפורום "פמיניזם ומעמד האישה"? היו שם נערות שהציגו בעיות דומות. אולי מישהי תוכל שם לנדב לך עצה טובה. או לפחות - להוות קבוצת תמיכה. אני חוששת שאת בבעיה רצינית. את כבר חלק מחברה שבה נערות לא צריכות לכלות יומן בעבודות נקיון. אמך, כנראה, חיה עדיין בהשפעת חינוך ישן נושן. ואולי היא גם פדנטית, מה שעוד מחריף את הבעיה. פייר - אני לא רואה פתרון. תנסי לא לצעוק, כי כמו שראית - זה לא עוזר. את חושבת שאם לאורך תקופה תשביעי את רצונה, אולי היא תתיחס אליך כבוגרת, ואז תוכלו לדבר? אולי תנסי לדבר עם אימך קודם על דברים אחרים, וכה תבני מערכת יחסים ידידותית, קשר שבו היא תראה בך מישהי בוגרת, כמעט "בגובה העיניים". אולי תדברי איתה על חלומות שיש לך לעתיד, אולי זה ימחיש לה עד כמה חייך עשירים, ויש בהם יותר מאשר לנקות את כל הבית. אולי אם יהיה לה "אינטרס" לעזור לך ללמוד, היא תוריד את הנטל. איך היועצת בבית הספר? מישהי שאפשר לדבר איתה?

למעלה