קראתי את הספר הראשון ו...

Doud13

New member
קראתי את הספר הראשון ו...

...והסוף שלו בכלל לא נראה לי סוף מרתק או אפילו קצת מגרה אותך לקרוא את ההמשך.. זה פשוט סוף עצוב נדוש ולא מלהיב בכלל.. לעומת ספרים אחרים כמו הרי פוטר שכל סוף בכל ספר בסדרה נגמר באיזשהו סגירת מעגל של הספר וממשיך למעגל חיצוני אחר ומעורר שאלות ככה ואפילו מזהיר מודיע מזכיר לקורא לקרת מה הולך הספר הבאה... אני לא בטוח אם אפשר להשוות בכלל בין הארי פוטר למצפן הזהב... חבל באמת!.. הסופר יכל פשוט להשתמש בשיטת הסיום של ספרי הארי פוטר... כלומר שיהיה סוף בלי השטויות האלה של רדיפה או הגשר וכו' ולהשאיר אותו בספר השני.. ולסיים את הספר כשליירה סוף סוף מגיעה לביתו של אביה ובוא מסביר את מה שהו מסביר וזהו! לא היה צריך יותר... בקיצור אני התאכזבתי מהסוף של הספר אפשר להגיד... אני מניח גם שאני לא היחיד שהגיע לאותה מסקנה..

נטעש

New member
מה?

אתה קראת את הגרסא שיש עליה את הפוסטר של הסרט? אם כן, איך הספר נגמר שם? זה נראה כאילו לא קראת את הגרסא 'המקורית'....

נטעש

New member
לא יודעת, בגלל זה נבהלתי

יש הבדל בכריכות, אבל מכוון שלא קראתי את הגרסא החדשה אינני יודעת אם ערכו שינויים בטקסט בהוצאה החדשה.. בגלל זה קפצתי!

shlomi 1980

New member
:) שאלתי כי היום קניתי את החדש

ומההודעה שלך כבר ניבהלתי שלא הלכתי על ההוצאה הישנה, עדיין לא קראתי אבל אני מניח (ומקווה) שחוץ מעידכוני שפה אין שינויים לפחות ככה זה בהוצאות חדשות עד כמה שאני מכיר

האבק

New member
אל דאגה

אין שום הבדל (חס וחלילה) בטקסט של הספר. הדבר היחיד ששונה זו הכריכה. אני עדיין ממליץ על הכריכה הישנה, אבל מבחינת טקסט - זה אותו טקסט

Doud13

New member
נכון...The Golden = הזהוב

האמת קראתי את זה באנגלית והעטיפה נראת ככה פחות או יותר.. תראו בלינק http://www.fantasticfiction.co.uk/images/n4/n23213.jpg מזה במקורי?! למה יש לא מקורי?! אם את שואלת זה בגירסה הבריטית של הספר .. כאילו לכל ספר יש גירסה אמריקאית ובריטית כמו הארי פוטר (שכל הספרים בישראל תורגמו מהגירסה האמריקאית)... אבל זה לא משנה.. זה אותו סיום של שמיס קולטר וארסל נפגשים והוא עולה והיא נשארת ועוזבת וליירה ופן עוברים לעולם יקום השני...

נטעש

New member
../images/Emo6.gif אני חשבתי שקראת את זה בעברית...

ואני קוראת לגרסא החדשה של הספר "גרסא לא מקורית" , שזו גרסא עם עטיפה של הפוסטר לסרט. אז התפלאתי איך הסוף לא מגרה, חשבתי שאולי שינו משהו בסוף הספר של הגרסא החדשה...

האבק

New member
גם אני חשבתי לפרסם את זה ../images/Emo6.gif

אבל החלטתי שעדיף שלא. וגם לא היה לי כח לחפש את הקישור

האבק

New member
כן, יהיה מאד נוח לעבוד לפי תבנית קיימת

זה יהיה מקורי, מעניין, מרגש, מותח... לא כל ספר צריך להיות כמו הארי פוטר, לא כל ספר צריך שיהיה לו סוף סגור (בטח לא ספר שהוא 1 מתוך 3), לא כל ספר צריך שיהיה לו סוף שמח. מה לעשות, "המצפן הזהוב" הוא לא אחד מהספרים הללו. לדעתי הסוף של הספר הוא סוף מעולה - היא מצד אחד מגיעה לאן שהיא רצתה, הצליחה לעשות את מה שהיא רצתה והכל טוב ויפה - אבל מצד שני: שני ההורים שלה נוטשים אותה שוב, והחבר הכי טוב שלה, שאותו היא הלכה להציל בעצם, נרצח על ידי אבא שלה. יש בסוף משהו מאד חזק, אפילו אכזרי. לא סוף רגיל. ואני דווקא אהבתי את זה. זו אגב פעם ראשונה שאני שומע ביקורת על הסוף של הספר הראשון...

אם היית שואל אותי

הייתי אומר לך שמצאתי את הסוף של הראשון אכזרי מדי. מצד שני, זה לא מיחד רק את סוף הסיפור ובכל מקרה הסוף הוא לא משהו שהייתי משנה. למעשה גם מהאכזריות אפשר להוציא משהו מעניין כי גיליתי שפגיעה בנשמות (בין אם קיטוע או מה שעושים הרפאים) מפריעה לי יותר מזו שמתגלה בקרבות.

נטעש

New member
ז"א, לא עניין אותך מה קורה לליירה,

כשהיא מגיעה לגשר? לא מעניין אותך לאן החלון מוביל, אם הוא מוביל לאנשהו? אני חושבת דווקא שהסוף היה בסדר, שהוא היה מגרה מאוד. אותי עניין מה יקרה לליירה, אם היא תמצא את האבק... וגם אם הסוף לא מגרה אותך לקרוא עוד, תאמין לי: הספרים הבאים מדהימים.

Doud13

New member
כן אבל..

כמובן שזה משאיר אותך עם הרבה שאלות... אבל פשוט הפרק האחרון כאילו משך את הסוף יותר מדי לדעתי... בלי הפרק האחרון היה יותר נחמד... אז היה באמת משאיר אותך בשאלות ולפחות הסוף הוא לא טראגי! כמו שזה קורה בפרק האחרון.... לפחות איזה שמחה או סגירת מעגל וזהו כמו בפרק לפני אחרון... לדעתי הפרק האחרון היה צריך להיות בספר השני בכלל ולא הראשון...

DHallow

New member
טבעה של טרילוגיה

אני חושבת שצריך לזכור שהארי פוטר זו סדרה שמונה שבעה ספרים עצמאיים, ואילו "חומריו האפלים" זו טרילוגיה. למה זה משנה? משום שכפי שאני מבינה את זה, בטרילוגיה השלם גדול מסכום חלקיו.

רגע, תן לי להבין...

אתה מתלונן שהסוף לא מוצא חן בעיניך? א. הסוף מדהים... ב. לא היה קצת מוזר אם על ההתחלה מישהו היה מת?

Yo Yo 5

New member
זה עניין של טעם

אבל אישית, אני חושבת שהפי אנדינג היה גורע המון מהספר הזה. המצפן הזהוב זה לא ספר רגיל, ואני לא חושבת שהוא אי פעם התיימר להיות אחד כזה- זה שבסוף של הספר הראשון אין רק פרחים פרפרים ולבבות ורודים באוויר מוסיף לו הרבה עומק- זה גורם לך לחשוב אחריו קצת מעבר. לדעתי הסוף בהחלט גורם לך לצפות לספר הבא- מעבר לעולם אחר דרך גשר בשמיים בעקבות אבא מוטרף במקצת שפתח אותו תוך כדי הריגת החבר הכי טוב של הבת שלו? לדעתי זה סוף מגרה מאוד =] בכל מקרה, תנסה את הספרים הבאים- באמת שאי אפשר להבין את הספר הראשון לעומק בלי השניים שבאים אחריו =]

JustRain

New member
כמו שנאמר

ה"פ זה סדרה, חומריו זו טרילוגיה. יש הבדל מאד גדול, ולא רק בכמות הספרים. זה בנוי בצורה אחרת לגמרי. כל ספר של ה"פ עומד גם בפני עצמו (למרות שלא כדאי לקרוא רק אחד
) ולעומת זאת לטרילוגיה יש ערך רק כשלמה. אגב, על חלק מספרי ה"פ אי אפשר בכלל לומר שיש סוף סגור. במיוחד השישי. הסוף של מצפן הזהב יוצא מן הכלל בעיני, ולמרות שנהניתי מאד מכל הספר, רק בפסקאות האחרונות קלטתי שאני ממש אוהבת אותו, ושאני רוצה לקנות את שאר הספרים - לא לשאול מהספריה, לקנות. הסוף יוצר מתח וגם סוגר בצורה כזו או אחרת את הסוף של הספר - כל העניין עם האבק. אם הקטע הזה היה מושם בספר הבא לדעתי זה היה גורע הרבה מאד, ומזכיר יותר סדרת סרטי אקשן זולה.

אני לט מסכימה איתך

לדעתי ספרי הארי פוטר מסתיימים קצת באווירה שג'יי קיי רולינג שומרת אותנו במתח במובן מסויים בשביל להרוויח עוד כסף צריך הרבה אומץ וביטחון ביכולת הכתיבה של הסופר ולהיות בטוח שהוא כותב מספיק טוב בשביל שהקוראים ישארו גם אם הוא לא משאיר אותם במתח שנה... לדעתי הארי פוטר הוא לא להשוואה לשום דבר... ספר פנטזיה נחמד... לא יותר... חומריו הרבה יותר מעורר מחשבה ועמוק מהארי פוטר

למעלה