קראתי את שתי התגובות ל"מאמר" שלי

• פותח הנושא N IR
  • פורסם בתאריך

N IR

New member
קראתי את שתי התגובות ל"מאמר" שלי

ועצוב לי לראות בדיוק את מה שכתבתי עליו... התבטאויות לא אינטליגנטיות, אכולות שנאה ("קרציות לובשות שחורים") ובעיקר שנאה עצמית. כשכתבתי ישראלי נורמלי, התכוונתי כמובן לאדם בריא בנפשו ושלם עם זהותו שלא סובל משנאה עצמית כמו יהודים מסויימים שנולדו בגולה וסבלו מגילויי אנטישמיות. התשובה "אחד עם גורמטים" היא אולי סוג אחר של ישראלי נורמלי, אבל ממש לא קשורה לתוכן המאמר שלי. דרך אגב, הרב ש"ך ז"ל והרב עובדיה שליט"א הם בהחלט דמויות שקשורות לשנאה ולהתבדלות, אבל מבחינה פוליטית ש"ס היא מפלגה מושחתת ומסיתה חברתית והמפלגות החרדיות האשכנזיות מושחתות פשוט- אבל לא מעודדות שנאה מהסוג המופנה נגד מיעוטים, פשוט מפני שהן מפלגות מיעוטים בעצמן. המפלגה היהודית היחידה הקיימת בכנסת מאז שכהנא חי הוצאה מחוץ לחוק שמבוססת באופן כל כך מוחלט על פרימיטיביות באיצטלא של נאורות היא "שינוי". ויותר מתמיד אני חש שלא ראוי שתתקיים.

אין בשינוי שנאה. יש התנגדות.

ישנו ציבור חרדי במדינה שדוגל בנורמות שלדעת שינוי הן פסולות: כופה את אמונתו על הזולת, נמנע מקיום חלק מחובותיו האזרחיות ועוד. שינוי מתנגדת להתנהגות כזו, ומסתייגת מכל הנוהגים כך. היא אינה שונאת איש, ואינה מסיתה לפגוע בחרדים בשום צורה - רק למנוע מהם (באמצעים דמוקרטיים, בכנסת) את זכויות היתר שהם מקבלים כיום. איפה השנאה בלהצביע על זה ש"זה לא בסדר מה שהם עושים"?

רגע רגע רגע

לא ראויה להתקיים? תסביר בבקשה את עצמך. אם הבנתי נכון אתה לא רוצה את ש"ס בממשלה, אתה רוצה להפסיק את הכפייה (אם הבנתי נכון לדעתך היא קיימת), אתה רוצה שהחרדי ימלא אחר זכויות כמו חילוני. אם זה נכון אז למה לעזעזל לא ראוייה להתקיים? מפלגת שינוי היא החזית במאבק למען הנ"ל, אם זה יתקיים מפלגת שינוי תאבד את כוחה. מר"צ עסוקה בדברים אחרים על הראש, העבודה בגדו, מה נשאר? "שינוי"! אתה גם צריך להבין שכל אלה דופקים את מדינת ישראל, משיהת ישראל הופכת מכדור ברזל לבלון שעומד להתפוצץ, אפ נפתור את הבעיות מפנים, הבעיות מבחוץ לא יעיקו כל כך. ואני בהחלט מאמין שמפלגת שינוי יכולה לתרום רבות לחיזוק מדינת ישראל. בטח שהפתק לשינוי מגביר את הפילוג, עוד מפלגה בעוגגת הכנסת, שדורשת משהו, אבל יש בי תקווה ששינוי תגביר את כוחה ותהווה כוח שלפחות יהיה שקול לכוחה של ש"ס (כנראה זה לא יקרה).

למעלה