קראתי את... (trilliane, בשבילך)

genghis

New member
קראתי את... (trilliane, בשבילך)

קראתי את הכתבה הארוכה של trilliane לעניין צריבה ו\או גניבת ואני לא יכול שלא להסכים עם מרבית הדברים אז במקום לבקר לכאן או לכאן, יש לי פתרון יצירתי שאגב, לא כולל רעיונות כמו - "נפסיק לצרוב ונפסיק לקנות.." (את הרי יודעת שאין לזאת שום בסיס או סיכוי... המחירים בארץ לידיעת לא גבוהים כלל וכלל בהשוואה למדינות ארופה או ארה"ב שם אפילו אין לך את המבצעים כדוגמת מחיר תפוז או דובדבן או אני לא יודע מה - לקלאסיקות) מאחר וכל תוכן ההודעה שלך הועלה כבר בשיחה שקיימתי עם אבי (במקרה לחלוטין..) להלן מסקנותי והעצות. ככה, ציינת שהאומנים אינן מפסידים משום שבין כה וכה לא יקנו את המוסיקה שלהם במחירים הנוכחיים, וזה נכון מאד - נשאלת השאלה אם כך, איך בכל זאת מצמצמים הפסדים או מכסים עלויות הפקה ומהצד החוקי\פלילי איך נלחמים בתופעה של גניבת זכויות יוצרים ומסחר בלתי חוקי. התשובה: לא נלחמים, או ליתר דיוק נלחמים באוייב אחר לגמרי.. הכוונה - במקום להטיל את עלויות ההפקה על הצרכנים - יוזלו המחירים לצרכן ו... אקו"ם \ המשטרה \ מישהו שאכפת לו \ ארגון מוסדר אחר שיוקם במיוחד לצורך העניין יפקח ויקנוס בצורה רצינית מאד מי שיעשה שימוש צבורי במוסיקה!!! ו\או רכישת זכיונות מראש בעלויות גבוהות - מה שגם ישים סוף לכל מיני תקליטנים וחאפרים סוג ד´. קשה לי להאמין שתמצאי היום תקליטן שלא רק שלא עובר על החוק בדוגמת השמעה פומבית אלא שגם עושה זאת מדיסקים מועתקים... !!! ואז כמובן, ניתן להוזיל משמעותית את מחיר הדיסקים לצרכן עד לכדי מחיר עלות (אפסי אפסי!), ולהחזיר שומעים נאמנים. ביכולת החברות להפיק דיסקים במחיר המועתקים - ולהלחם בהם (גם מחצית המחיר כיום - נאמר דיינו) זו אמת לאמיתה!! אחרי ההקלטות והעריכה - עשו החשבון לבד נכון - דרוש ממון רב לכסוי העלות אך דיסק במחצית המחיר או ברבע ממנו ומכירות רבות עשרות מוני יותר יפתרו הבעיה. יפה נתת דוגמה של אייל גולן הנמכר במחיר זעום של כ 30 שקלים בתצורתו המקורית... (מחיר הפקתו אינו עולה על זה של ריטה למשל - יש לי הרבה נגד שניהם אבל זו לא הנקודה) כאשר בחרת דוגמה של ביקוש והצע - ההשפעה על השוק, שימי לב שנוצר כאן מצב הפוך ומוזר - דיסק מבוקש - מחירו יורד כדי לעניין הלקוחות ולהמנע מזיופים. כמו בחברות תעופה - המחיר יכול להיות נמוך עד הפסד - אך מחזור מזומנים טוב מכיסאות ריקים... איתי.

תוהה על כמה נקודות.. ../images/Emo68.gif

זוכר את הפרסומת של כל האומנים הישראליים, בשחור-לבן, שישבו באולפן הקלטות- ושתקו
טענו שהם נגד צריבות דיסקים בדרך פיראטית זו או אחרת. זה לא נקרא מישהו שאכפת לו
אני בטוחה שאמרת כן. אתה חושב שלעם אכפת
אני מקווה שאמרת לא. להרבה אנשים אכפת
הרבה אנשים אוהבים את האומנים ואת המוזיקה שהם עושים, והרבה קונים את הדיסקים המקוריים (כמוני למשל). גם אם שוחטים אותנו בכסף (אותי למשל
). באמת שלא אכפת לי לשלם הרבה
על דיסק שאני רוצה. אבל אני יודעת שרבים לא מוכנים\יכולים לעשות אותו הדבר. אבל זו לא סיבה מספיק טובה להתחיל להוריד מהאינטרנט את השירים או לחלופין לצרוב. ~אל תיקח את הדברים אישית. הדברים מופנים לאלה שכן עוסקים בהעברה לא חוקית של שירים~ לא שמעתי על הרבה מקרים שהמשטרה עשתה משהו בעניין. לא שמעתי שהמשטרה סגרה מקום שבו מוכרים דיסקים צרובים.
אתה יודע כמה אנשים הולכים לקנות דיסקים של מוזיקה ושל משחקי מחשב ב"ימאים" בחיפה
המון
אני לא ראיתי את החנות נסגרת. אתה יכול להגיד "היי
זה לא חוקי
", אבל לא תראה את המשטרה סוגרת את החנות. וה"ימאים" היא לא החנות היחידה. יש לך אולי רעיונות ל"ארגון כלשהו" שיכול לטפל בכאלה דברים? ואיך? נ.ב.- אני מקווה שלא תחשוב שאני נהנית לקנות דיסקים במחירים גבוהים כ"כ. גם אני, כמו כולם, רוצה שמחירי הדיסקים יוזלו. מקווה שתמצא פתרונות לבעיה
.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא יודעת מהיכן לקחת את הנתונים

עליהם אתה מתבסס, אבל הרשה לי לתקן אותך: באירופה ובארה"ב יש כל מיני סדרות יותר זולות של דיסקים סטייל דובדבן/תפוז וכו´. מוציאים תקליטים קלאסיים על דיסקים בסדרות מוזלות, וחומרים ישנים בהחלט ניתן למצוא במהדורות שיוצאות במחירים זולים (ידיד שלי קנה כאלה לונדון רק לפני שנה). נקודה חשובה מאד: המחירים באירופה ובארה"ב כן זולים יותר - שים לב שרובם דומים למחירים בארץ, בתרגום לשקלים. אבל מה - הדולר, הליש"ט והארו הם מטבעות חזקים מהשקל, וכוח הקניה שלהם גדול יותר מה שהופך את ההשוואה הזו ללא מדוייקת כלל. כמו כן מנסיון אישי שלי ושל אחרים, ולמרות חולשתו של השקל, עדיין ניתן למצוא בחו"ל (לא במדינות חלשות כלכלית אלא גם בארה"ב, בריטניה ואירופה) חנויות שמוכרות דיסקים מוזלים (ב-10 דולר למשל - מישהו סיפר לי שהוא חזר לא מזמן מארה"ב וקנה המון דיסקים באחת כזו) והכוונה היא לדיסקים חוקיים ומוכרים, לא שאריות או מזויפים. פרט לכך, גם בחו"ל יש כל מיני מבצעים והנחות, כמו אלה שציינתי באותה הודעה, שהופכים את מחירי הדיסקים שלהם לזולים מאד - לא רק להם, אלא גם לנו! (כלומר, לאלה שמרוויחים את משכורתם בשקלים, וזה אומר דרשני). לעניין הפתרון שהצעת: הבעיה עם תשלום תמלוגים להשמעה ציבורית היא שאלה סכומים מאד גבוהים. הידעת שעלות השמעת שיר ברדיו, שיר אחד, בודד, פעם אחת, היא בסדר גודל של 50 ש"ח? כן כן. עכשיו תחשב מה העלות היומית של תחנה שמשדרת 24 שעות של מוסיקה... והעלות החודשית, והשנתית... לגלגל"צ יש בעיה גדולה עם התשלומים - אין להם תקציב, והם בריב רציני עם אקו"ם על הנושא כבר זמן רב. אבל מה, יש כאן אינטרס הדדי: גלגל"צ צריכה את השירים כדי לשדר, והשירים צריכים את גלגל"צ כדי להתפרסם. כל אמן יודע שאין כמו השמעות בגלגל"צ כדי לקדם מכירות, והכסף שמופסד על התמלוגים בטל ב-60 לעומת הרווח הפרסומי והמכירות שבאות בעקבות ההשמעות. איזו חברת תקליטים ואיזה אמן שפוי יגיד להם "לא מוכן שתשמיעו אותי"? (טוב, חוץ מחברי עמותת עזי"ת, נעזוב אותם בצד, אצלם זה עקרונות אחרים). אני בכלל לא מדברת על גופים קטנים כמו מסעדות וכדומה, שאם יאלצו לשלם עבור השמעות ציבוריות יפשטו את הרגל או יאלצו להעלות את המחירים באופן שהצרכנים יברחו מהם... ורובנו רוצים איזושהי מוסיקת רקע במסעדה או מקום ציבורי אחר, לא? בקיצור - זה לא כל כך פשוט ליישם, זה לא כל כך פשוט לאכוף, וזה לא פתרון כ"כ פשוט מהיר ואלגנטי כמו שנדמה לך. עינת

genghis

New member
תגובה...

ראשית, כוח קנייה או לא רמת המחירים האבסולוטית גבוהה יותר ואם לא אז זהה במדינות שציינתי מאשר בישראל וזו עובדה. מדובר על דיסקים רציניים של חברות ההקלטות הרציניות למיניהן (ולא על כל מיני הקלטות קיקיוניות מסלסלאות). דבר שני, אם מצאת או חבר שלך דיסקים במחירים טובים בחנות מסויימת הדבר אפשרי ורק מוכיח את מה שרציתי לציין - שהדבר אפשרי. גם בארץ ניתן למצוא דיסקים במחירים שפויים יחסית לאלו שנמכרים ברשתות הגדולות בחנויות שכונתיות (הג´אנק בקרית ביאליק הוא דוגמא מצויינת בה דיסק ממוצע עולה כ 60 שקלים). לעניין האכיפה. לא ציינתי בשום מקום שהדבר פשוט. רק כתבתי שזהו רעיון ישים ובעזרת קצת רצון טוב ניתן להפעילו. (פרסומות השחור לבן ב"אדיבות" האמנים הישראלים עלו מאות אלפי שקלים - גם אם צויין מפעם לפעם שהן תרומה לקהילה מטעם רשת הטלוויזיה או משהו כזה.. תסכימי איתי שאין להם שום השפעה או תרומה בשום רמה שהיא והאמת היא שזה אפילו די מכעיס). עניין אחר. לא אמרתי להתייחס למסעדה או מספרה שמשדרת שיר ושצריכים לגבות תמלוגים ממנה. אבל אותה מסעדה יכולה לקנות דיסק מקורי וניתן גם להוציא תקנות לגבי מספר האנשים הסביר להם יכולה להיות מושמעת המוסיקה. למשל, תקליטן בחתונה וראיתי רבים מאד מהם, שוב, לא רק משמיעים ללא אישור אלא גם עושים זאת ממוסיקה מועתקת!!! אלו העובדות ואלו הדברים שהתכוונתי להתייחס אליהם באמת איתי.

genghis

New member
ובמיוחד למסניפה...

במקרה אני גם גר בחיפה ויודע בדיוק על קיומו של רחוב העצמאות. :( שימי לב בהודעתי שלא דיברתי על סגירת בסטות !! ממש לא. אלא על מענק אישורים להשמעה פומבית! והורדת המחירים לטווח כדאיות (פסקה אחרונה!!) איתי

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה טועה, זה בפירוש לא נכון.

רמת המחירים האבסולוטית של דיסקים בחו"ל גבוה יותר מבארץ? זו טענה שטרם שמעתי כאן, אפילו לא מגדולי המגינים על המחירים המופקעים במדינתנו. צר לי, אבל אתה טועה/מוטעה ומטעה. גם אני, אגב, לא דיברתי על הקלטות קיקיוניות מסלסלאות, לא יודעת איך הגעת למסקנות האלה. אני מכירה את ג´אנק בחיפה, אותה "רשת" כמדומני, לא? למרות זאת, זה נותן מענה רק לחלק מהדיסקים ולא לכולם, ובעיני 60 ש"ח הוא מחיר סביר לדיסק, ממש הגבול העליון - מבחינתי הוא עדיין גבוה במקצת. דיסק צריך לעלות כ-45 ש"ח בממוצא. זה ממש לא המצב בארצינו. לא יודעת כמה עלתה הפרסומת המטומטמת בשחור לבן - לפי הבנתי האמנים לא קיבלו עליה כסף וגם הגופים המשדרים לא. בכל מקרה - גם אם היא עלתה מאות אלפי שקלים - זה כסף שלהם, שיעשו איתו מה שהם רוצים. בעיני הפרסומת היתה פתאטית ולא רלוונטית לכלום, ואי לכך אני לא טורחת להתייחס אליה בהודעותיי. אני משוכנעת שיש מסעדות שקונות דיסקים מקוריים - למעשה בכמה מקומות בהם הייתי והלכתי לבחור דיסק, ראיתי את המבחר, ומה שאני ראיתי היה מקורי לחלוטין. זה לא קשור שלפי החוק יש בעיה עם השמעות בציבור, והאם מסעדות נחשבות או לא זה בהחלט נושא בעייתי שאני לא זוכרת אם נפלה בו הכרעה (לא טורחים לאכוף את זה, זה בטוח). לגבי תקליטנים - אני יכולה להגיד לך שהרבה מהם עובדים עם דיסקים צרובים כי הם לא עובדים עם המקור, אלא מכינים לעצמם אוספים שבהם נמצאים אך ורק השירים הרלוונטים - רק להיטים, לפי נושאים, לפי מיקסים וכו´. זה יוצא להם הרבה יותר נוח, כי באופן זה השירים כבר ממויינים להם והם לא צריכים להחליף כ"כ הרבה דיסקים (וזה גם מצמצם את הכמות שהם צריכים לקחת איתם כמובן). במילים אחרות: אני לא יודעת אם הם קונים מוסיקה חוקית או לא, אבל אתה לא יכול להסיק מסקנות ע"ס הדיסקים שאתה רואה שהם עובדים איתם, כי אלה לעולם יהיו צרובים ולא יישקפו את המקור ממנו הם נצרבו. עינת

ramil

New member
רעיון אחר

להטיל מכס כבד על מדיות ריקות לצריבה. הרי אם להודות על האמת - ישראל היא "מדינה של דיסק אחד", והרוב המכריע של הדיסקים הריקים משמש להפרת זכויות יוצרים של דיסקים ושל תוכנות מחשב, וכל הטיעונים המוסריים פשוט לא עובדים כשהפשע כל כך משתלם... אז מצד אחד אני מסכים לחלוטין עם ההצעות להוזיל את מחירי הדיסקים. אבל מצד שני, אפשר (באמצעות מכס, מע"ע גבוה יותר וכו´) להפוך את הפשע לפחות משתלם גם מהכיוון השני.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה רעיון רע מאד!

עם כל הכבוד, יש הרבה אנשים שמשתמשים במדיות ריקות לצריבות חוקיות לחלוטין, כדי לגבות את הנתונים על המחשב שלהם. אתה מציע להעניש אותם קולקטיבית כי יש כל מיני חארות שצורבים מוסיקה לא חוקית? פתרון לא מקובל לחלוטין. עינת

ramil

New member
אבל כמה כבר מגבים

חשבתי גם על זה: ללקוחות פרטיים אין לרוב מה לגבות (ואם יש - מדובר בדיסק שניים לכל המסמכים שלהם, ואז העלות זניחה). ללקוחות עסקיים - יש אפשרות לגבות ברשת (בהנחה שלכל עסק בינוני ומעלה יש רשת מחשבים), וממילא זה נחשב להם הוצאה מוכרת (כך שחצי מהעלות על חשבון המדינה בסופו של דבר). וכשמדובר בגוף ציבורי - אז טוב ויפה דהמידנה מסייעת (סעקיפין) לסבסוד של תעשיית המוזיקה. אני בטוח שאם נבדוק את זה, הרוב המכריע של הדיסקים הריקים שנקנים הולך לצריבה של דיסקים, תוכנות מחשב וכו´. וכיון שיש לי זכות לא להפליל את עצמי - לא אפרט על מה אני מסתמך....

למעלה