קראתי באינטרנט

hadasilela

New member
קראתי באינטרנט

באיזשהו מקום רשימה מדורגת של המזונות שמכילים אנטיאוקסידנטים על פי הכמות. בראש הרשימה היה אני חושבת תמרים, השני קפה ואחר כך בננות ואולי אני מתבלבלת בסדר. חיפשתי כבר שעתיים את אותה כתבה כדי להיזכר בה ולא מצאתי למרות שכתבתי מילות חיפוש בגוגל אנטיאוקסידנטים, אנטיאוקסידנט+קפה ושילובים נוספים. השאלה היא האם למישהו ידוע על הסדר הנכון, על כתבה דומה באינטרנט ? האם מנהלי הפורום יוכלו לדרג פירות יבשים וירקות על פי כמות האנטיאוקסידנט שיש בהם כשבראש הרשימה רק אותם פירות יבשים/קטניות/ירקות עם כמות האנטיאוקסידנטים הגבוהה ביותר בתור מאמר בפורום או לשאלות נפוצות ?
 
אנטיאוקסידנטים

לא משום שלא ברור כ"כ למה את מתכוונת אנטיאוקסידנטים הינו שם כולל לחומרים נוגדי חימצון הכוללים ויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקלים(פלבנואידים,איזופלבונים,פיטואסטרוגנים,קרוטנואידים, פוליפנולים ועוד) שנמצאים בעיקר בפירות, ירקות, קטניות ולכן תאלצי לבדוק את הסדר בעצמך אם זה כל כך חשוב לך, ועל העיקר כבר עניתי לך בשאלתך הקודמת בעניין זה - הקפידי לאכול אותם על צביעהם השונים וככה תקבלי את מגוונם הרחב .
 

hadasilela

New member
לא מבינה בסינית אבל

אני משערת שבגלל שהדבקתי את המילה אנטיאוקסידנטים מהודעה שהופיעה כאן, את חושבת שכתבתי אותה. כתבת פיטוכימיקלים(פלבנואידים,איזופלבונים,פיטואסטרוגנים,קרוטנואידים, פוליפנולים ועוד בשבילי זה סינית. אני מכירה רק ויטמינים ומינרלים שהם השיגרתיים שאני מכירה. להם אני לא מתכוונת. מה שנשאר זה פיטוכימיקלים, פלבנואידים,איזופלבונים,פיטואסטרוגנים,קרוטנואידים, פוליפנולים. אז אני מתכוונת לחלק את השאלה ל 2: 1. איזה מבין האנטיאוקסידנטים פיטוכימיקלים,פלבנואידים,איזופלבונים,פיטואסטרוגנים,קרוטנואידים, פוליפנולים ועוד - באיזה מבניהם הכמות שלהם בירקות היא כמות הכי אפקטיבית כך שאפילו עלול לגרום להשפעה של עודף על הגוף ? 2. התשובה לשאלה הראשונה שלי הוא אחד מהפיטוכימיקלים,פלבנואידים,איזופלבונים,פיטואסטרוגנים,קרוטנואידים, פוליפנולים אז השאלה היא באיזה ירקות/פירות יבשים/קטניות הם נמצאים בכמות הכי גבוהה לכל 100 גרם ?
 
למעלה