קראתי בדאר היום כי .........................................

hadi orr

New member
קראתי בדאר היום כי .........................................

קראתי בדאר היום כי ברמת יצחק, שכונת ילדותי (רמת גן), כי ברמת יצחק הנבנית על ידי שלמה גולדשטיין ולרגל הרחבת רמת יצחק אפשר עוד להשיג בתים ומגרשים בתשלומים לזמנים ארוכים (ובגבול של שכר דירה). כמו כן קראתי בדאר היום כי סיגריות וסיגרים נקיים מניקוטין וע"י זה לא מזיקים לבריאות להשיג בבית המרקחת "אלבא" ירושלם, רחוב יפו, מול ראינוע - ציון. גם קראתי בדאר היום על התחרות. עירית תל אביב מכריזה על התחרות בין הקבלנים לבנין מעון עבור ילדים עזובים בצפון העיר בשם "מעון מרים".... אין העיריה מחוייבת לקבל את ההצעה הזולה ביותר. גם קראתי בדאר היום כי השפעתם הרפואית של חמי טבריה מתפשטת בכל הארצות וכל חולי רמבטיזם, עצבים, עור, מחלות נשים וכו מובטחים ברפוי. את כל זה קראתי בדאר היום עתון יומי מתאריך 16/3/1934 וצרפתי כמה מודעות מעיתון זה
עיתון דואר היום התחיל להתפרסם בשנת 1919. העתון הוקם ע"י אתמר בן אב"י ואביו אליעזר בן יהודה. בן אב"י שהיה העורך רצה ליצור עיתון חדש שיתאים לילידי הארץ ויהיה יותר "קל" מהעיתונים שהתפרסמו באותה תקופה. כמו כן רצה שיהיו בו ידיעות סנצסציוניות, רומנים, שירים ועוד. מסוף שנת 1922 הוכנס בראש העיתון באופן קבוע המשפט: "אליעזר בן יהודה היה אומר: דבר עברית והבראת". בן אב"י הכניס את חידושי הלשון שלו כגון: כייס. מכונית. עצמאות ועוד. בדצמבר 1928 העביר בן אב"י את העיתון לזאב ז'בוטינסקי. הוא, ז'בוטינסקי, שינה את העיתון ממסחרי למפלגתי. ביולי 1929 ז'בוטינסקי עזב את הארץ ולמרות שלא ערך יותר את העיתון שמו המשיך להופיע כעורך העיתון
זמן מה לאחר מכן איתמר בן אב"י חזר לערוך את העיתון וכן אחרים, אבל ביוני 1936 העיתון נסגר לאחר מספר מהלכים ושינויים. וזה היה בקצרה ומקווה שנהנתם

powo

New member
הדי.איזה יופי

ממש כייף לראות את הפרסומות של אז

ואם כבר הזכרת את איתמר...

בזמנו התגלגל לידי כרך של שבועון שהוא הוציא בליטון עברית
לקח לי זמן עד שהצלחתי לקרוא ולהבין את זה.
המחיר שנדרש עבורו לא היה הגיוני לי, אז הנחתי לו.

אספן 3

New member
בית מרקחת "אלבא" נמצא עדיין באותו מקום

ברחוב יפו בירושלים, מול איפה שהיה קולנוע "ציון", שכבר מזמן לא קיים (מישהו מחברי הפורום, אני כבר לא זוכר מי, העלה פה תמונה שלו). במשך איזה זמן היה סניף של בית מרקחת אלבא במדרחוב, אבל הוא נסגר.

ואיזה סרטים הוקרנו כאן ב-1934 - משהו.

הדי, אם זה נלקח מאתר עיתונות יהודית היסטורית, יש להוסיף

קרדיט לפי הוראות השימוש באתר.

hadi orr

New member
מה נלקח מאתר עיתונות יהודית היסטורית?

כתבתי לפני שנים מאמר בנושא וכאן העלאתי תקציר שלו. את כל התמונות, כרגיל, זה מתוך עיתון שברשותי. לא ברורה לי שאלתך.

אז הכל בסדר. היה לי רושם שכמות הפריטים שהעלית בתמונות

הוא מהרבה גליונות שונים. רק הזכרתי את תקנות האתר למקרה שזה היה משם.

hadi orr

New member
בוקר טוב רותי. כל התמונות שאני מעלה הם ברשותי. כל תמונות

אלו בהחלט הם מגליון מיוחד שהיו בו יותר מודעות מהרגיל ולכן הוא ברשותי. נדיר שאני לוקח תמונות מהרשת או ממקור אחר. אני כמעט אף פעם לא לוקח מאף אחד תמונות ואם לוקח מציין זאת (אבל זה נדיר ביותר).
שיהיה לנו יום נהדר (שוב זה העיתון שממנו נלקחו כל התמונות בפוסט זה)

הכל בסדר הדי. טעות שלי. לא שמתי לב שציינת את תאריך הגיליון

בפוסט. בכל מקרה זו הייתה הערה כללית ולא אישית אליך - האתר הזה קרוב לליבי,
ואני מסייעת להם בכתיבת הפתיחים לעיתונים החדשים שעולים. הם משקיעים המון גם בסריקות העיתונים במכונה מיוחדת וגם בתוכנה. הכל מבוסס על תרומות. נכנסת תרומה - עולה עוד עיתון.

סבתא רותרות, אני לא יודע

אם את מעלעלת בישראל היום בסופ"ש, כבר מספר חודשים יש שם מדור שמביא חומרים מתוך עיתוני התקופה של השבוע לפני 70 שנה.
רוב החומרים הם תקצירי כתבות אבל גם מודעות,
נדמה לי שמעולם לא ראיתי קרדיט לאתר.

הדי יפה מאד . בצעירותי (לפני הרבה שנים.)

נקראו הרחובות בין גורדון לרחוב פרישמן השומרון והגליל.
ולמה אני מעלה זאת ? בית המרקחת ברחוב בן יהודה
פינת רחוב מאפו עדין נקרא "הגליל" כשם הרחוב בעבר.
צ'י

hadi orr

New member
ובהחלט בית המרקחת הגליל הרשים אותי כבר בעבר בעיצובו.

סבתא רות .לשאלתך

רחוב דב הוז חדש יחסית. נקרא על שם דב הוז שנים אחרי שנהרג בתאונת דרכים.
הוא אמנם נהרג ב1940 .אבל הרחוב נקרא על שמו רק בתחילת שנות החמישים.
עד אז .רחוב חובבי ציון הגיע עד רחוב גוטהולד לסינג כשראש העיר מילוא בלחץ החרדים כשבראשם שמואל גפן דרשו לשנות את שם הרחוב . היום שמו "נתן החכם" כשם של מחזה שכתב אותו לסינג. בילדותי גרתי בחובבי ציון מס 90. היום גרה ביתי עם משפחתה באותו הבית דב הוז 36.
ועוד . מעט יודעים שתל אביב היתה מחולקת לשכונות .כמו שכונת התיקוה. או שכונת נורדיה (היום דיזנגוף סנטר) מדרומינו היו בתי הבימה שבה גרו השחקנים.
אף על פי ששמוליק רודנסקי היה שכן שלנו.
לא אמנה את השכונות סביב .רק אזכיר שאנחנו גרנו במקום שנקרא
"שכונת השכנים א " יותר צפונה הייתה גם ב.
זה מה שהעלה זיכרוני המפוקפק.
צ'י

תודה צ'י. מעניין מאד. גם ביתי גרה היום בדב הוז

אבל בתחילתו, במעונות עובדים שבדב הוז פינת מאפו. אני גרתי בילדותי בחובבי ציון, בבית השני מטרומפלדור שגבו היה לבית העלמין, והייתי הולכת ברגל לבי"ס נורדאו בכיתה א'. אחר כך עברנו לרמת גן.

למעלה