קראתי ברשת מאמר על השפעות הסויה על ההסתברות ל

july14

New member
קראתי ברשת מאמר על השפעות הסויה על ההסתברות ל

סרטן שד- האם זה נכון שיש קשר בחן אכית מאכלים עם סויה- טופו, מיסו, טמפה, פולי סויה על ההסתברות לסרטן שד בנשים? זה כמעט התחליף היחידי לחלבון ....
 

ladybug6

New member
כן, יש ממצאים לכך שיש קשר

הפוך - שבו הסויה תורמת ל*מניעה* של סרטן השד וסוגי סרטן נוספים.

מאתר משרד הבריאות:
http://www.old.health.gov.il/Download/pages/soya.pdf
בגדול, דנים שם ביתרונות של הסויה במניעת מחלות שונות, ביניהן גם סרטן (וסרטן השד בפרט) אם כי עדיין אין מספיק מחקרים כדי להכריע את הסוגיות באופן חד משמעי.

בלי קשר לזה, סויה היא ממש לא התחליף היחידי לחלבון! חלבון יש בכל מה שאת אוכלת, במיוחד בקטניות, וגם בדגנים ואגוזים וזרעים, וכן בסייטן (שׁהוא חלבון החיטה).
אין צורך בסויה כדי להשיג חלבון, אם כי אין שום מניעה לשלב גם מוצרי סויה בתפריט באופן הגיוני (כלומר לא להתבסס על זה ולגוון כמה שיותר - זה נכון לכל סוגי המזון וגם לירקות ופירות).
מנת מג'דרה למשל, או פיתה עם ממרח חומוס (עדיף ביתי..) מספקת לך חלבון איכותי שמכיל את כל חומצות האמינו שהגוף לא מייצר, מה שנקרא "חלבון מלא".

כדאי גם לקחת בחשבון שחלבון הוא מרכיב שאנשים שאוכלים מהחי צורכים יותר מדי ממנו, ואין שום דבר רע בהפתחה של הצריכה. המלצת הצריכה היומית היא 0.8 גרם חלבון על כל קילו של משקל הגוף. מכאן יוצא שאדם שאוכל בשר אפילו בכמות קטנה, וכן מוצרים נוספים מהחי, צורך הרבה מעבר למה שהגוף צריך (ויש גם מחקרים שטוענים שזה מעמיס על הכליות וגורם לבעיות/מחלות אבל את זה נשאיר כרגע בצד).
 

ronki3

New member
אני טבעונית ולא אוכלת סויה

מסיבות בריאותיות וצורכת רק מקטניות - זה אפשרי.
 
למעלה