קראתי המאמר על ויזות ויש לי שאלה:

MrListen

New member
קראתי המאמר על ויזות ויש לי שאלה:

לא צוין דבר על הקמת עסק. אם אני מעונין להקים מסעדה למשל, נגיד השקעה של 100,000$, מר בוש יגיד שהוא לא מעונין בי, ב100,000$ שלי, בתעסוקה שאספק לאמריקנים ולאוכל הטוב שאציע? תודה!

Boston Guy

New member
מאה אלף דולר לא יקנו לך אישור עבודה

גם לא פי 5 מזה. אתה צריך להוכיח שיש לך מינימום חצי מליון להשקיע, ומעבר לזה גם מספיק עושר פיננסי להתקיים כאן כמה שנים עד שהעסק יתרומם. עם 100,000$ לא תוכל להקים מסעדה - בקושי קיוסק... וכאלו יש כאן מספיק, רובם בעלות של פקיסטנים, הודים וערבים.

MrListen

New member
נו אז איך הגיעו לשם כל הפקיסטנים?

אם להם יש קיוסקים, למה הישראלי הטוב לא? אבל עזוב את הכסף לרגע... נאמר שאפתח מקום שמעסיק מספר מסוים של עובדים, לא ירצו אותי שם, לפחות זמנית כל עוד אני מנהל את העסק בבעלותי? משלם מסים וכל זה?

Boston Guy

New member
לשאלתך הראשונה – איך באו הפקיסטנים

הפקיסטנים מגיעים לארה"ב במגוון צורות – בדיוק כמו הישראלים. כל "קהל מהגרים" שכזה מקים את הקהילה בצורה דומה: זה מתחיל עם גרעין קטן שמגיע קודם... חלקם מסתדרים בארה"ב ע"י נישואין לאמריקאי חלקם הגיעו על ידי איחוד משפחות עם אזרח – אותו אחד שהתחתן עם אמריקאי\ת... חלקם הגיעו על ויזות עבודה (רפואה, היי טק וכ"ו), עשו תהליך גרין קארד, אחר כך התאזרחו... והביאו את המשפחה... דוגמא ישראלית – משה מאנה, הבעלים של מויש'הס מוברס. הגיע ראשון, הסתדר והתבסס... ואז ביסס דורות שלמים של ישראלים שהגיעו בצורה לא חוקית ע"י העסקתם אצלו במובינג. חלק גדול מהמהגרים מעם מסויים שהקימו עסקים מספקים תעסוקה למהגרים לא חוקיים מ"שלהם" – ומשתמשים בהם ככוח עבודה זול. הישראלים שהקימו חברות מובינג וחברות לימוזינות – מעסיקים ישראלים לא חוקיים כסבלים ונהגים היוונים ששולטים בתחום ה DINERS – מעסיקים יוונים לא חוקיים במטבח הפקיסטנים מעסיקים פקיסטנים לא חוקיים בקיוסקים שלהם המקסיקנים מעסיקים את בני עמם בעסקי גננות (LAWN CARE AND LANDSCAPING) שלהם האירים מעסיקים את בני עמם הלא חוקיים בפינוי שלג ובעבודות בנייה (כך זה כאן בבוסטון, שבה יש קהילה אירי גדולה) לסינים יש את המסעדות הסיניות והמכבסות לאיטלקים יש את עבודות הריצוף, קרמיקה, מסעדות איטלקיות ופיצריות וכך הלאה... כל לאום וה"סיפתח" שלו. במשך הזמן, חלק מהמהגרים הלא חוקיים מסתדר איכשהוא... מתחתן עם אזרח, או מנצל AMNESTY שיש מדי פעם. חלק נשארים לא חוקיים עשרות שנים וחיים מתחת לשולחן.

amits6

New member
הדוגמאות שנתת הם בחלקם שגויות

אתה משתמש בהכללות שאין לי מושג מאיפה הבאת הסינים לרוב חוקיים איטלקים בכמות נוכה יחסית וגם כן מסתדרים עם אישורי עבודה לרוב מקסיקנים הם לא חוקיים ולרוב עובדים בבנייה ולא בגננות עם תמיכה אדירה של הקהילה שלהם ומשרד ההגירה סלחן בקשר אליהם מכיוון שהם מדינה שכנה והיחס אליהם שונה מאוד לעומת עמים אחרים בכל מקרה הכללות הם לא לעניין ויש אלף ואחד צורות להסתדר בארה"ב ולא כולם מגיעים לא חוקיים כמו שהישראלים יתרגלו.

Boston Guy

New member
כמה שנים אתה חי בארה"ב?

הכללות - נכון. אבל בכל הכללה יש קצת אמת... לא כל יווני עובד או מפעיל דיינר - אבל זה מדהים כמה דיינרים (וניקוי יבש) הם בבעלות יוונית... תתפלא כמה איטלקים לא חוקיים יש כאן. ואו-הו כמה סינים לא חוקיים... חצי CHINATOWN בכל עיר גדולה (ניו יורק, בוסטון, סן פרנסיסקו, סיאטל וכ"ו) תברח כשמישהוא יצעק "אימיגריישן". נכון הוא שהמון אי לגאליים באים מדרום אמריקה, והמספר הגדול "מטביע" את האחרים בעיקר במקומות דרומיים יותר כמו קליפורניה, פלורידה וטקסס. אבל אם עולים צפונה לארצות הקור מספר ההיספאנים יורד ואז קל יותר להבחין בקהיליות המהגרים האחרות.

amits6

New member
אני חי כאן שנתיים

אני לא אומר שאין אנשים לא חוקיים העניין הוא שאתה עושה הכללות ואני בטוח שלא בדקת אף אחד מהם או אולי אפילו לא שאלת אותם זה רק השערה שלך ומהשערות אפשר להכין שיעור סטטיסטיקה או הסתברות אבל לא תוכל לדעת מה קורה ובתור אחד שיסתובב לא מעט בארה"ב (כמעט בכל ארה"ב) ההכללות הם שלך לא מדוייקות ודרך אגב הרבה אנשים לא מוכנים לקחת את הסיכון להיות לא חוקיים.

Boston Guy

New member
תקרא ותראה בעצמך...

הנתונים הכי מעודכנים הם בני יותר מ 3 שנים... אבל אם תקרא בעיון את המחקר המצורף תראה שההערכה הרשמית היא שלפני 3 שנים היו בארה"ב שבעה מליון מהגרים לא חוקיים - וזה אחרי שעוד מיליון וחצי "לא חוקיים" ניצלו את מבצעי ה"אמנסטי" של קלינטון בשנות ה 90 וקיבלו גרין קארד. תוכל גם לראות שקצב הגעת המהגרים הלא חוקיים הגיע בסוף שנות ה 90 למליון איש בשנה. אלו נתונים של הממשלה - לא משהו שאני המצאתי. יש היום בארה"ב כ 290 מליון איש (לפי ה census bureau) - וכל המומחים מסכימים עם העובדה שלמעלה מ 8 מליון מהם (כ 3%) שוהים בצורה לא חוקית. בשנת 2000 (ראה עמוד 16 במחקר ה INS) היו בארה"ב: כ 115,000 סינים לא חוקיים. כ 70,000 הודים לא חוקיים. כ 26,000 פקיסטנים לא חוקיים. כ 47,000 פולנים לא חוקיים כ 10,000 איטלקים לא חוקיים כ 7,000 יוונים לא חוקיים (לעומת 4,000 ישראלים לא חוקיים - כמעט כפול) שלא לדבר על כמעט חמישה מליון מקסיקנים ועוד למעלה מחצי מליון דרום אמריקאים אחרים... נכון - "הרבה אנשים לא מוכנים לקחת את הסיכון להיות לא חוקיים". אבל כפי שאתה רואה לא מעט כן מוכנים... וזה לא "השערה".

amits6

New member
אני יודע בוודאות

שמספר המקסיקנים הוא 20000000 ושכמות הישראלים גדולה מ 4000 היום (במיוחד עכשיו בחגים) המספרים שציינת היו נכונים קראתי דו"ח חדש המוכיח על הרבה יותר ואיפה כמות של אלפי ארגנטינאים בכל ארה"ב

Boston Guy

New member
נכון. וגם בשנת 2000 היו יותר.

המספרים שיש במחקר הם מספרים "שמרניים" מאוד – לדעתי, וגם לדעתך אם הבנתי נכון, יש הרבה יותר מהגרים לא חוקיים בארה"ב כיום – ומכיוון שהייתי בארה"ב במשך רוב התקופה שהמחקר הזה מכסה, אני יכול להגיד לך שתמיד היו יותר... כל מי שהסתובב באזור מיין סטריט בפלאשינג ניו יורק, או באזור הישראלי בברוקלין ניו יורק, או באזור הוליווד בפלורידה וכנ"ל באזורי הגטו הישראלי בלוס אנג'לס מבין שהמספר 4000 רחוק מלשקף את כמות הישראלים ששהו בצורה לא חוקית בארה"ב אז. הנחת העבודה שלי היא, שה"שמרנות" במספרים כפי שהיא נראית בנוגע לישראלים ולמקסיקנים קיימת גם לגבי סינים, פקיסטנים ושאר מיעוטים. אפילו שלטונות ההגירה במסמך שלהם מציינים שההערכה הראשונית שלהם הייתה 9 מליון – כ 30% יותר מהמספר הסופי שאותו הציגו... אבל הם לא יכלו ל"בסס" את המספר הזה (מקרא – איזשהוא פוליטיקאי נכנס לפאניקה ו"עשה מסאז' " למספרים).

amits6

New member
אני מסכים איתך

עוד דבר ישנם הרבה מקסיקנים שעוברים את הגבול מדרום בדרכי אפר שאף אחד לא סופר אותם או לא יודע עליהם ומיליונים שעובדים עם מספר SSN מזוייף וגם עליהם לא יודעים בדיוק. היה תקופה שלא היו לוקחים את ה I-94 בעלייה למטוס (שלא כמו היום) ודה אומר שהמעקב לפני 9/11 לא נכון בשלמותו. וקיימת שמרנות היסטרית כמו שאמרת וארה"ב צריכה אותם את החברה המוכנים לעשות את העבודות האלה (מה שאנחנו קוראים עבודה ערבית) מכיוון שאף אחר מקומי מעל גיל 18 לא יעשה ובטח לא ינהל.

Boston Guy

New member
לשאלתך השנייה...

הצצתי ב"כרטיס האישי" שלך, ואני מבין שאתה די צעיר. לצערך, עובדי מחלקת ההגירה אינם צעירים. הם זקנים וציניים, וכ 4 מליון אנשים בשנה מנסים לספר להם כל סיפור אפשרי כדי להכנס לארצם. הם לא מאמינים לאיש, והתלהבות נעורים לא מדגדגת להם אפילו. רוצה להקים עסק? נהדר! תראה להם את הכסף שאתה הולך להשקיע בהרמת העסק. תראה להם עם מה תשלם שכר דירה לעסק (ולעצמך), עם מה תשלם חשמל וטלפון ואגרות רישום עסק. רוצה להעסיק אנשים? מצויין! תראה להם את הכסף שאיתו תשלם להם משכורות בשנים שבהם לא יהיו מכירות בזמן שהעסק מתבסס. אתה רוצה להקים מסעדה? אם על בסיס הרצון לפתוח מסעדה היו נותנים אישור עבודה, כמוך רוצים עוד חצי מיליארד סינים, ויותר מחצי מיליארד הודים.

davidz007

New member
הגירה באמצעות השקעה

מצורף קישור לאתר שרותי ההגירה בארצות הברית, בקישור זה תוכל לקרוא בפרוט מה הקריטריונים הנדרשים למשקיע/יזם פוטנצילי על מנת לקבל אשרת הגירה. בהצלחה

amits6

New member
תשובה בקשר אל השקעה

השקעה מתחילה ב 1000000$ לפחות ונתינת עבודה ל 10 אזרחים לפחות

בנוסף...

עוד סבה ש"הם" לא כל כך ששים לאשר לך הקמת עק (ביחוד כשלא מדובר בעסק גדול) היא שבעצם הקמתו אתה מוציא כסף מהמדינה!!! זה נראה אירוני במבט ראשון אבל תחשוב על זה רגע - מה שאתה עושה הוא, בעצם בונה עסק, מרוויח כסף, ומוציא את הכסף שלך החוצה... לעומת זאת, הם מעדיפים שאמריקאים יבנו ויקימו עסקים בחו"ל (למשל סין) ויכניסו את כ הכסף של הסינים ישר לתוך קופת המדינה האמריקאית... מבין?

בנוסף...

עוד סבה ש"הם" לא כל כך ששים לאשר לך הקמת עק (ביחוד כשלא מדובר בעסק גדול) היא שבעצם הקמתו אתה מוציא כסף מהמדינה!!! זה נראה אירוני במבט ראשון אבל תחשוב על זה רגע - מה שאתה עושה הוא, בעצם בונה עסק, מרוויח כסף, ומוציא את הכסף שלך החוצה... לעומת זאת, הם מעדיפים שאמריקאים יבנו ויקימו עסקים בחו"ל (למשל סין) ויכניסו את כ הכסף של הסינים ישר לתוך קופת המדינה האמריקאית... מבין?

למעלה