קראתי כרגע את ה-lyrics של i was born this way

Saladin

New member
קראתי כרגע את ה-lyrics של i was born this way

והגעתי למסקנה שליידי גאגא היא פשוט כישרון. מי שמתייחס אליה כאל ביטוי לכך שהדור הולך ופוחת פשוט טועה.

sexon4

New member
מי מתייחס אליה ככה?!

חוץ מדתיים קיצונים וחולי נפש? היא מראה של דור הבני 20-25, שספגו את תרבות הפופ של שנות ה80-90, והמשך לשבירת קונצנוסוזים חברתיים-דתיים שמרניים שהתחילה בשנות ה60 ועכשיו זה מתבצע בצורה הרבה יותר מוגברת וקיצונית במאה ה21 :)

Saladin

New member
הולך ופוחת במובן האומנותי-מוזיקלי.

נו, שלטון הריאליטי והשטחיות וכל זה...

Saladin

New member
לדעתי זה השיר הכי טוב שלה עד עכשיו.

בהתחלה לא ידעתי שהוא שלה, חשבתי שזה עוד שיר קלאבים קצבי. העובדה שהיא מצליחה להישמע גם כמו זמרת כזו מראה שהיא באמת מוכשרת.

Saladin

New member
ועכשיו ראיתי גם את הקליפ.

כולל ההקדמה שבה היא מגלמת דמות של אישה קדמונית שיולדת את הרוע. פשוט דיווה, שמה את מדונה בכיס הקטן מכל הבחינות.

sexon4

New member
../images/Emo45.gif

לדעתי בניגוד לבדרך כלל יש לה קול מאד יחודי.. ממש לא קול של "עוד זמרת קלאבים" אבל אולי זה סתם בגלל שאני רגיל לקול שלה...

sexon4

New member
נכון..

מדונה הרבה יותר ותיקה בתחום... לידי גאגא יכולה יום אחד להעלם אם היא לא תעבוד קשה.. מדונה לא יכולה להעלם מהתודעה גם אם היא תרצה...

Saladin

New member
ליידי גאגא כבר עשתה את שלה.

היא לא צריכה להוכיח לאף אחד שום דבר מבחינת המשקל שלה ומה שהיא שווה. להחזיק מעמד לאורך שנים בתעשיה מעיד על עמידות, לא על איכות.

Saladin

New member
את ההשוואות עושים אחרים.

מן הסתם הן מתבססות על זה ששתיהן הנשים הדומיננטיות בזמנן בתעשיית המוזיקה. הבסיס שעליו אני משווה ביניהן הוא מידת התחכום של השירים, ובזה לדעתי גאגא לוקחת את מדונה בגדול.

taroboy

New member
בואו נבהיר משהו

ליידי גאגא היא סופר-ענקית,היא אמנית,היא לוחמת חופש וזכויות. היא אכן מתוחכמת בשירים שלה ומביאה המון המון פרשניות וסיפורים מעבר וכו'. באופן כללי היום המון פעמיים כשניסו איכשהו להשוות בינה לבין מדונה,אבל כמו שאמרתי אין שום שחר לעניין הזה כבודה של מדונה במקומה כבר למעלה מ20 שנה ויקח קצת זמן שליידי גאגא תוכל איכשהו להתקרב למידת הגודל של מדונה,בלי לפגוע בליידי כמובן שכבודה במקומה מונח. יש הרבה דמיון בניהן,ולא לשווא,שתיהן חזקות השיגו דברים בגיל צעיר מאוד,לחמו לבד והשיגו דברים שהרבה אמנים אחרים לא השיגו.

Coralulu182

New member
היי, בוא לא ניסחף

ההשראה של ליידי גאגא היא ממדונה, ובכלל של רוב, אם לא כל זמרות הפופ. אף אחת לא תשים את מדונה בכיס הקטן כי מדונה היא השורש וליידי גאגא היא אולי הגזע, וכל השאר (קייטי פרי? פיכס) ענפים.

Saladin

New member
אני לא בטוח שההשראה היא ממדונה.

מבחינה מוזיקלית אני לא חושב שיש קשר ישיר, אם אתה מתכוון לזה שמדונה היתה האישה הראשונה שהצליחה לכבוש את עולם הפופ בעידן הוידאו קליפ אז זה לא נחשב בעיניי כהשראה. בשירים של ליידי גאגא יש לדעתי הרבה יותר תחכום מאשר אצל מדונה.

Coralulu182

New member
אני בת! ../images/Emo13.gif

מבחינה מוזיקלית אין קשר ישיר אך אני מוצאת המון, המון הקבלות. אבל זה בגלל שאני פאנאטית של מדונה ויותר קל לי לזהות דברים כאלה. ולא, לא התכוונתי למה שכתבת. התכוונתי להשראה במובנים אחרים, בין אם זו השראה בלבוש מסוים, השראה בקטעים מסוימים בשירים או השראה בקליפים. לגבי התחכום אני מסכימה איתך; מדונה יותר מפורשת וגאגא משתמשת בהמון מטאפורות שמעצימות ונותנות לכל שיר לפחות 5 משמעויות שונות.

Saladin

New member
עימך הסליחה על הטעות, לא עשיתי מספיק ריסרץ'.

הכוונה על מינך (או יש שיאמרו, מגדרך). לגבי שאר ההודעה אין לי מה לומר חוץ מכן, כן, נכון. תודה שאת מסכימה איתי

Saladin

New member
ולגבי התחכום...

קראתי ביקורת שלילית לא מזמן על ליידי גאגא (נדמה לי של רונה קופרבוים), על זה שהיא פוסט-מודרניסטית. רק רציתי להגיד שזה בולשיט , בדיוק כמו המילה המפגרת "פוסט-מודרניזם".

BornThisWay

New member
היא כישרון אמיתי :)

לדעתי היא רק מוכיחה שגם הדור הנוכחי הוא עדיין מוכשר, רק עם סגנון יותר עדכני. חדשה פה

limors2

Active member
ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

ובחידוד של הדברים שלך, לפי הדעה שלי, היא מוכיחה שגם בדור הנוכחי של זמרות מיינסטרים שמתהדרות בכותבי שירים לעומת יוצרים "איכותיים" יותר, יש עדיין איכות מקורית ויוצרת בעולם הפופ. הסתבכתי קצת. אני חולה. אבל הבנתם למה התכוונתי?

למעלה