קראתי משהו שהפחיד אותי נורא

קראתי משהו שהפחיד אותי נורא

באתר הזה http://www.cancer.org.il/default.asp?url=template_site2/default.asp?maincat=15 קראתי שהלחץ כניראה הלחץ הנפשי של האדם הלוקה בסרטן השד עלול להווצר מצב שהסרטן יתפשט גם לתאים אחרים. צירפתי את הקישור שכולם יוכלו להכנס לשם. האם זה באמת נכון? האם אני צריכה להיות יותר רגועה? לאכול דברים מיוחדים? לישון טוב יותר? ואם אעשה את כל הדברים האלו מי מבטיח לי שאהיה רגועה יותר??? איך אפשר להיות רגוע מבחינה פנימית לפחות אם כל הבעיות האלו?

היי לך

ברוכה הבאה לפורום שלנו. נשמח אם תמצאי בינינו מקום בו את מוצאת מה שאת זקוקה לו, נשמח גם אם תספרי קצת על עצמך, בין אם זה קשור למחלה או לא. אני מצרפת לך קישור להתכתבות בנושא הזה שהיתה לנו כאן השבוע. דיברנו על חשיבה שיוצרת מציאות. יש אנשים שמאמינים שהם יצרו את הסרטן שלהם, מכל מיני סיבות ובכל מיני דרכים. כל מה שכתבת, אם צריך להיות יותר רגועים, ולישון יותר טוב ולאכול יותר טוב, אני חושבת שאת כל אלו רצוי לעשות בכל מקרה, כל אדם באשר הוא. אפשר להיות יותר רגוע, אך אם הבעיה שלך היא חוסר שקט ורוגע, אולי כדאי שתבחרי לך מישהו לדבר איתו, מישהו קרוב או אדם מקצועי שיוכל אולי להראות לך את הדרך ליצור לעצמך את השקט לו את זקוקה. גלי

OHAVA

New member
חסרת אונים יקרה שלום

שלום לך חסרת אונים - כרגע את בשלב הראשוני של המחלה וזוהי "הידיעה" שחלית במחלה , ככל שתביני מהר יותר את המצב החדש תוכלי להירגע יותר ולהכיר ולהבין את כל "משמעות" המחלה ולהערך לתקופה לא קלה שאת עומדת לעבור אולם כשהכול יהיה מאחוריך (וזה יהיה) תביני שסרטן ניתן לריפוי והחיים חזקים מהכל. בריאות ואושר OHAVA

../images/Emo51.gifעל קבלת הפנים והחיזוקים

לפחות יש לי למי לספר את כל זה. אני פוחדת לספר לאנשים שקרובים אלי, ואין לי מושג למה. אולי יכעסו עלי? אולי ירחמו עלי? ואני שונאת רחמים שונאת את זה מאוד כמו שאני ראיתי אנשים שחולים בסרטן ולא משנה באיזה איבר בגוף אמרתי לעצמי"מסכנים שיהיו בריאים רק" פוחדת שיגידו גם עלי את זה. לכן אני עוטה עלי מסיכה וממשיכה את החיים כמו שהם. פוחדת וחרדה מבפנים אוכלת את עצמי, אבל בחוץ אני לבושה מטופחת צוחקת והכל ניראה רגיל. אני לא מתארת את הפנים של המשפחה שלי ושל אנשים קרובים ואוהבים שישמעו שיש לי סרטן בשד זה משגע אותי זה מוציא אותי מדעתי המחשבה הזאת. בשבוע הבא יש לי עוד איזו בדיקה לא קשה אבל אני פוחדת לא יודעת מה לעשות לא יודעת כלום. לא רוצה למות וזה מה שחשוב. ואולי אלו שידעו בכלל ינצלו את זה לרעה? כאילו ימצאו בי נקודת טורפה? עדיף לשתוק זה שווה זהב לפעמים.

OHAVA

New member
שתיקה שווה זהב

נכון לפעמים שתיקה שווה זהב אולם הפעם זו לא הפעם המתאימה , דווקא הפעם זו תפקידך לספר לכולם ולקבל את התמיכה הנחוצה לך כלכך . כמוכן זוהי שעת מבחן לחברים שלך וכעת תדעי מיהם חבריך האמיתיים ומיהם "סתם" חברים של אינטרסים . המשפחה שלך לא תכעס עליך אולי רק עצם הגילוי המאוחר להם . ורחמים לא כל כך מגעים לך ( אולי רק לזמן קצר ) . בריאות ואושר ohava

אמילי26

New member
../images/Emo24.gif

שלום לך חסרת אונים, הייתי רוצה לנסות לעודד אותך. אני יודעת שזה מפחיד ושזה שוק רציני אבל אני מציעה לך להתחיל לצאת מזה.. אני חושבת שמאוד יעזור לך לספר לאנשים הקרובים אליך- לי זה מאוד עוזר שיש איתי כל הזמן אנשים שאוהבים אותי. נראה לי שלבד אי אפשר לעבור את זה. לצערי להרבה אנשים שאני מכירה יש ניסיון קודם עם המחלה הזו, והניסיון הזה עוזר בהרחבת הידע לגבי מה אני הולכת לעבור. צריך לנסות לקבל כמה שיותר אינפורמציה ולשמוע מאנשים שעברו את זה או עוברים את זה, זה מוסיף המון. אבל לי גם חשוב להיות עם אנשים בריאים מסביבי ולהמשיך כמה שיותר לחיות את החיים כרגיל. את שוקעת במחשבות ממש שליליות וזה לא עוזר, להיפך. אני לא חושבת שצריך לחשוב על הסרטן הזה כעל מחלה שאפשר למות ממנה- כי עכשיו את מתחילה להילחם בו ואת צריכה להיות בטוחה שתנצחי, כי נראה לי שרק ככה עוברים את זה. אז שיהיה לך המון בהצלחה ורק בריאות! נשיקות, אמילי.

למעלה