קראתי משהו שמעורר בי רצון לוודא

Casey1

New member
קראתי משהו שמעורר בי רצון לוודא

האם זה נכון שהברית הנצחית עם ישוע הייתה הסיבה לרמון האלוהים לחדש את הברית אם אדם? האם אדם מתוך רצון אלוהים להיות בקשר עם הגזע החוטא?

Casey1

New member
התכוונתי -האם נכון שאדם מתווך כי האל רצה קשר

איתנו?

למה הכוונה אדם מתווך?

אלהים ברא את העולם ובכללו את האדם מתוך רצון להתחבר עם האדם בקשר של אהבה, שהאדם יכיר מי הוא האלהים, ידע אותו, ויגדל ברוח להידמות יותר ויותר לאלהים. אלהים חפץ במערכת יחסים עם האדם, אך האדם הראשון מרד באלהים כשהוא אכל מפרי עץ הדעת טוב ורע. האדם חטא ונפל מהבריאה המקורית, מהיותו דומה בצלמו ודמותו לאלהים, ואיתו ביחד כל הבריאה כולה נפלה. מאותו הרגע החטא, הפחד המחלה והמוות חדרו לעולם, ולוציפר קיבל מהאדם את הסמכות על העולם(סמכות שהאדם קיבל אותה מאלהים). בין האדם לבין אלהים, נוצרה הפרדה. החטא מפריד בין האדם לאלהים. "הֵן לֹא-קָצְרָה יַד-יְהוָה מֵהוֹשִׁיעַ וְלֹא-כָבְדָה אָזְנוֹ מִשְּׁמוֹעַ׃ כִּי אִם-עֲו‍ֹנֹתֵיכֶם הָיוּ מַבְדִּלִים בֵּינֵכֶם לְבֵין אֱלֹהֵיכֶם וְחַטֹּאותֵיכֶם הִסְתִּירוּ פָנִים מִכֶּם מִשְּׁמוֹעַ׃ " (ישעיה נ"ט:1,2) ישוע בא להחזיר את המצב לקדמותו, בכך שהוא כיפר על החטאים של בני האדם, לקח על עצמו את כל החטאים, ומי שמקבל אותו לחייו כאדון ומושיע, חטאיו נסלחים לו, ומכופרים, המשמעות היא שישוע נושא את חטאו של המאמין, ומשחרר אותו מהכח של החטא על חייו. במקום הפחד ששלט על ליבו של האדם, שולטת אהבתו של אלהים, במקום לב קשה הוא מקבל לב רך, במקום להיות אכזרי, הוא הופך להיות רחמן, במקום לשקר ולהאמין לשקרים, הוא מבין שיש אמת אחת ושיש להילחם עלייה באהבה. ולאדם נוצר קשר עם אלהים חיים, נפתח הפתח עבור האדם הפשוט לקודש הקודשים.

Casey1

New member
תודה רבה!

האדם אדם הינו סמל לשבת כי הוא מאמין, ולכן מגיע לו מנוחה?

אני לא מבין למה האדם הינו סמל לשבת

ישוע הוא השבת האמיתית, וכל מי שבא אליו מוצא מנוחה לנפשו היגעה.

Casey1

New member
זה מוזכר בהרצאה בקורס מקוון של הכנסייה

שם ההרצאה : א2 – סיפורו של אלוהים, הסיפור שלנו: סיפור הישועה והחלק שלך בו

עכשיו נפל לי האסימון ../images/Emo13.gif

עכשיו אני מבין מה את מביאה כל הזמן קישורים. הרי כל הקישורים האלו הן של אתר באנגלית. וכי אנגלית אני לא מבין אז יש כאן בעיה. או שאת תתחילי ללמד אותי אנגלית או שאת תתחילי להביא לכאן אתרים בעברית !!! יחזקאל בשם ישוע המשיח

למעלה