קראתי סוף סוף את "מלחמת האיש הזקן"

restored

New member
קראתי סוף סוף את "מלחמת האיש הזקן"

ספר נחמד, אבל באמת שאני לא מבין מה ההתרגשות העצומה שהייתה ממנו בזמנו.
הספר קלח, זה נכון, אבל בסופו של דבר זה הזכיר לי מין סרט קומיקס כזה, ריצה קלילה על אירועים.
ספר נחמד לקריאה, אבל אם ספרי ההמשך לא יגיעו לחנויות (אני קורא באנגלית) אז לא ממש יהיה לי איכפת.
אני לא אזמין את ההמשכים באמזון.

ניימן3

New member
זה תלוי מה אתה מחפש בספר מד"ב

אם אתה מחפש רעיונות עמוקים והגותיים, אז מלחמת האדם הזקן לא בשבילך. אבל אם אתה מחפש ספר חלל Kickass, כתוב היטב, עם אקשן ועלילה חכמה ודיאלוגים מצויינים, אז אין הרבה שיותר מוצלחים בתחום מסקאלזי.

D O 7

New member
גם כסתם ספר אקשן הוא חלש....

העלילה חלשה, הדמויות גרועות, הכתיבה סבירה, דיאלוגים בינוניים מינוס. לא ברור לי איך הרבה אוהבים אותו.

ניימן3

New member
אתה יודע, קשה להסביר את הדברים האלה בלי

מלא דוגמאות.

אז רק אציין שוב, כקונטרה, שדעתי הפוכה לגמרי: עלילה מצוינת, דמויות מעולות, יופי של כתיבה ואחלה בחלה של דיאלוגים. מפה אני מניח שניסגר על טעם וריח?

annefan

New member
די, די כבר סקאלזי

עוד מעט תגיד ש-Redshirts הוא גם ספר טוב...

מה"ז הוא ספר חמוד מאוד. ספר טיסה שכזה.
הוא בונה (או רומז ל)יקום מאוד מעניין, אבל, כרגיל אצלו, לא עושה עם זה כמעט שום דבר.
בשלישי בסדרה יש קצת יותר עומק.

ניימן3

New member
אני מוקף בברברים! ;)

מה שכן - מסכים. אין אצל סקאלזי עומק. לרוב זה היה מפריע לי (ע"ע הארי דרזדן וכל השאר הפנטזיה האורבנית). אצל סקאלזי אני פשוט נהנה מהאקשן המסובך, הטוויסטים וההברקות.

D O 7

New member
אי אפשר להשוות את דרזדן לסקאלזי

אם תתקדם בדרזדן תראה שהדברים מתחברים שם. בוצ'ר יכול לכתוב דברים מצויינם על מה שתבקש ממנו. סקאלזי טוב בלקחת רעיונות די טובים ולהרוס אותם.
אם בוצ'ר היה צריך לקחת את הרעיונות של מלחמת האדם הזקן ולכתוב על זה ספר, אז אני משוכנע שהיה יוצא ספר בכמה רמות יותר טוב.

נקודת אור קטנה לטובתו של סקאלזי - לקראת הסוף של מלחמת העולם הזקן הספר נהיה די סביר, ומציל טיפונת את הכבוד של סקאלזי על כל הביזיון שקדם לזה.

ניימן3

New member
מה זה להתקדם?

קראתי ארבעה ספרים, וסבלתי מכל אחד ואחד מהם. בוצ'ר פשוט מקריץ רעיונות מהראש. 'אוי, לא קרה להארי שום דבר רע כבר שני עמודים. בואו נפיל עליו מקרר מלא בערפדים כדי שיהיה קצת אקשן'. איזה רעיונות יש בדרזדן? כמה ספרים צריך לקרוא כדי להגיע אליהם?

בארבעת הספרים שקראתי דרזדן היה מיינדלס פאן, רק שאני לא ממש התחברתי לפאן.

אני חייב שמלחמת האדם הזקן, על כל הבוז שרוכשים לו בת'רד הזה, הוא בכל זאת אחד מספרי המד"ב הפופולריים ביותר במילניום הנוכחי. כך שאולי זה לא כזה קונצנזוס שהוא גרוע.

D O 7

New member
אז נחזור לנקודה של טעם וריח :)

בוודאי שסקאלזי הוא אחד מסופרי המד"ב הפופולריים של השנים האחרונות, בגלל זה אמרתי שאני לא מבין למה כולם אוהבים אותו.

ניימן3

New member
יאפ:)

האמת היא שממש הייתי שמח להנות מדרזדן ובוצ'ר וכו'. ניסיתי! לא סתם קראתי ארבעה ספרים. אבל מה לעשות שלפעמים זה לא תופס?

אני עדיין מחכה לספר ה - paranormal fantasy שאתחבר אליו...

annefan

New member
מה"ז הוא לא ממש גרוע

וגם לא שני הספרים שאחריו. אלו ספרים קלילים, הם כתובים היטב, היקום שלהם מעניין.
לא המיץ של הזבל, וגם לא הזלזול שנקרא redshirts. ספרים בסדרף כאלה.

ניימן3

New member
במה שונה הייקום של דרזדן

מכל ייקום paranatural אחר? ערפדים, אנשי זאב, קוסמים. הכל אותו הדבר.

ניימן3

New member
אז לא הבנתי לאיזה ספר התכוונת...

כשכתבת: "אלו ספרים קלילים, הם כתובים היטב, היקום שלהם מעניין.". חשבתי שאתה מדבר על דרזדן.

restored

New member
בספרי דרזדן ללא ספק יש שטיקים שחוזרים

על עצמם, וגם בהמשך אני מתחיל לחשוד שלפעמים אפילו הגזמה עם הנצרות כדת האמת (מרומז כך, לא נכתב בפירוש)
אבל העלילה שם הופכת מהספר השלישי והלאה לסאגה באמת גדולה.
הטוויסטים בעלילה, הספרים שכתובים טוב מאד.
זו הסדרה הכי טובה כיום מסוגה, ובין הטובות בכלל.

מיכאל ג

New member
רבותי, רבותי, למה לריב

אני חושב ששניהם - גם סקאלזי וגם בוצ'ר - מחורבנים באותה מידה, רק בצורות אחרות :)

למעלה