קראתי עכשיו את השרשור על הטיולים לבד

fazer_1000

New member
קראתי עכשיו את השרשור על הטיולים לבד

ואני מסכים עם הסכנות הטמונות בהם וגם בספק אם יצא לי ללכת לטייל לבד אבל.. מהיכרות של המציאות אני יודע שגם כשאני מטייל עם חברים ואולי דווקא בזמנים כאלה, נוטים לעשות שטויות או לחשוב שיהיה בסדר ואפשר להסתכן יותר. כמו למשל לעשות את נחל עיט ואז להחליט שעתיים לפני שמחשיך ש"יאללה, בוא כבר נעשה את כולו בדוך עד הקצה" (לא משנה שאין שביל וכל ההליכה היא דרך סבך והקצה הוא טיפוס על צוק..). בכל אופן, קיים מכשיר שנקרא EPIRB שזה משדר מצוקה ע"ב אות לוויני, בדר"כ משמש כלי שיט בשיוטים ארוכים בים. השאלה אם מישהו מכיר אפשרות לשכור משדר כזה ביציאה לטרקים ומה עלות בדר"כ של שכירה? קנייה עולה בערך 350$ ולא באמת יש צורך בכל טרק בכזה דבר.. מישהו מכיר?

SOLO TREKKER

New member
אני מכיר את המכשירים האלו

מטיפוס. זה מאוד נפוץ לקחת BEACON כזה להרים, שם יש סכנת מפולות שלגים, נפילות, מזג אוויר לא יציב, וכו'. יש מדינות בהן ניתן לשכור מכשיר כזה, למשל: ניו זילנד. הרבה מאוד משרדי DOC בניו זילנד משכירים BEACONS, וממליצים למטיילים לשכור אותם בעיקר כשיוצאים לטרקים ב- ROUTES (טרקים ללא שבילים, שמחייבים ידע בניווט). אני מסכים איתך בנוגע לרמת התעוזה והמוכנות להיסתכן שעולות מאוד אם יש שותפים לטרק. כשאני מטרק לבד אני פחות נוטה "לעשות שטויות" שלא התכוונתי לעשות מלכתחילה, ואני גם יותר מקפיד על המפה/מצפן ועל היכולת בכל רגע נתון "לתקוע סיכה" במפה בדיוק בנקודה בה אני נמצא.

fazer_1000

New member
ומידע על השכרות או בכלל צורך בדרום אמריקה יש?

לפי מה שהבנתי אין ממש טרקים שבהם אתה לא הולך בשביל מסודר..

ברור שיש...

מהטרקים שיצא לי לחוות שם , לדעתי הם הרבה פחות מסודרים מהארץ

SOLO TREKKER

New member
יש ויש. בהרבה מאוד טרקים יש קטעים ללא שבילים

כלל, יש הרבה שבילים שהם שבילי עיזים לא ברורים, ויש גם שבילים ברורים ונוחים. לגבי השכרות - אני אישית לא שכרתי ציוד לטרקים אלא השתמשתי בציוד שלי, ורק במקומות בהם יצאתי לטפס שכרתי ציוד. אם אין לך ציוד - רצוי לשכור. בכל מקום שהוא בסיס יציאה לטרקים או לטיפוסים יש חנויות/סוכנויות שמשכירות ציוד/הדרכה.

fazer_1000

New member
אני לא שואל על ציוד בכלל, אלא על המשדר ספציפי

יש לי את רוב הציוד ומה שאין אני אקנה, לא חושב שישתלם לי לשכור מה גם שאני עם ימי ה"שק שינה זונה" שלי גמרתי.. אפילו בנזינייה יש לי
בקיצור אני שואל רק על המשדר.

SOLO TREKKER

New member
אני משער שאפשר לברר לגבי השכרה

של משדר כזה בסוכנויות/חנויות שעוסקות בטיפוס.

natyh

New member
יש לך הרבה .... ללמוד

תתחיל מפה יש לך הרבה החלטות לקבל ובירורים לעשות , תתחיל מבחירת סוג הטלפון שיתאים למדינות בהם תשהה ואחר כך חפש את החברה שתומכת ונותנת שירות מתאים בקיצור הרבה בלגן.... כבר עדיף לחפש גי פי אס מכשיר קשר של גרמין שמשדר את מיקומך המדויק למי שאתה חפץ בכך . מכשיר שנמצא בשימוש אצל גולשי אויר ומרחפים.

fazer_1000

New member
הבעיה של ג'י פי אס היא שהוא אינו משדר שום דבר

לאף אחד, הוא רק קולט ומחשב. לכל כלי שיט יש ג'י פי אס אולם כלים אשר יוצאים לשיוטים באוקינוס צריכים להחזיק גם מכשיר EPIRB אשר נועד בסה"כ לשדר קריאת מצוקה בצירוף המיקום שלך. העיקרון הוא שבמקרה חירום אמיתי או שלא תהיה לך דרך ליצור קשר (אין קליטת VHF, UHF, UVHF וכו' ולעניינו אין קליטת טלפונים) או שלא תהיה במצב לשדר (טביעה של ספינה, אין מכשירי קשר, אנשי צוות פצועים וכו') וכן מקרה שבו אין לך מושג איפה אתה נמצא (הלך הGPS וכל שאר המכשירים) וכמובן האופציה הנחמדה של שילוב של כל הדברים גם יחד.. בכל אופן- אין לי שום כוונה לצאת עם טלפון לוויני או להכנס להשקעות מאין אלה, אני לא יוצא למשלחת מחקרית בקוטב ולא מתכוון לטייל במתכונת פולנית.. חלק מהכיף זה הבלת"מים שבדרך. רק שאני רוצה להמנע מכאלה או להיות מוכן לכאלה שעלולים להיות מסוכנים.

natyh

New member
אתה לא מכיר

את המוצר שאני מדבר עליו ! הגארמין הזה משדר יופי , ומאפשר להעלות את מיקומך למחשב בזמן אמת. חפש קצת באינטרנט אני משוכנע שתמצא , כנס לפורומים של גולשי אויר כנס לחנויות וכולי אני מצאתי את המכשיר הזה בחנות לקניה שהוא ממש לא יקר אגב ושומר אותו אצלי בבוקמארקס , אגב בקורס המטאורולוגיה שעבדך הנאמן מארגן עכשיו שמיועד למצנחי רחיפה שייטים דואים גולשי אויר וכיוצא באלה תהיה הרצאת אורח בדיוק על המכשירים הללו. אם מענין אותך עוד ראה פירסום בפורום שייט וימאות . .

fazer_1000

New member
לצערי אין לי כלב ../images/Emo13.gif

ולגבי המוצר השני, ראיתי את תג המחיר שלו ואחרי זה כבר לא ראיתי טעם לקרוא.. אבל תודה על ההצעה בכל מקרה.

למעלה