קראתי קצת בפורום ולא הבנתי משהו

קראתי קצת בפורום ולא הבנתי משהו

חברות כ"א אדם גדולות (כמו השמירה ומודיעין אזרחי) חייבות לשלם במשמרות לילה 150 אחוז או 125 אחוז או שמותר להן להשאיר בלילה את השכר הרגיל שהוא 19 ש"ח? ואם נגיד אחת מהחברות האלה נותנת לי בלילה רק 19, מותר להתלונן איפשהו?

dobhy46

New member
אתה יכול אבל

אני עשיתי זאת בבית דין לעבודה ועדיין אין תוצאות מחכה לתשובה כבר שנתיים

joshh

New member
ראישת, ברוך הבאה בוריס!!!

שני, בעיקרון, לא מגיע לך תוספת של 150% כי בחוק אין אזכור לכך, אלא המלצה בלבד, כלומר, שרצוי אבל הם לא חייבים. בגדול... אף אחדת אבטחה שאני מכיר או יודע עלייה נותנת תוספת מלבד חברות ממשלתיות. כך אין היכן להתלונן על כך עד שישנו את החוק. אבל אם קיים נוהג בחברת האבטחה שלך לשלם ולך שלא משלמים אזי כן את יכול לתבוע, אבל אני כמעט בטוח שאין חייה כזו ולצערי. בכל מקרה, ברוך הבאה. אגב, בגדול יש למי לפנות, וזה לאמי"ל. Joshua

s h o o s h a

New member
שעות נוספות

מתוך פסק דין בכתב תביעה שהוגש בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים "...ע"פ ההסכם הקיבוצי של עובדי השמירה, שעות נוספות יהיו השעות העודפות על 8 שעות עבודה ביום. מאידך, תקנות שעות עבודה בשמירה קובעות כי שעות נוספות יהיו שעות העודפות על 10 שעות עבודה ביום. לאחרונה פסק ביה"ד הארצי כי לאור צו ההרחבה שהוצא להסכם הקיבוצי בעניין שעות העבודה, הרי שהוראות ההסכם הקיבוצי גוברות על הוראות התקנה. משכך, יש לחשב את השעות הנוספות של התובע החל מהשעה התשיעית לעבודתו. חישוב גמול השעות הנוספות ייעשה ע"פ החישוב הרגיל של שעות נוספות..." מומלץ לקרוא את כל המסמך

למעלה