קראתי שקינואה היא פחמימה

ספר יקר

New member
קראתי שקינואה היא פחמימה

אז למה היא כ"כ מומלצת עבורנו הטבעונים? או בכלל?

תודה רבה
 
קודם כל, מה רע בפחמימות?

הגוף זקוק לפחמימות כמו לשאר אבות המזון. כמובן שהכוונה היא לפחמימות מורכבות כמו דגנים מלאים וכו'. אבל להמנע מפחמימות בתזונה זה טעות.

לגבי קינואה, אני לא יודעת לאיזה חלק מאבות המזון היא משוייכת יותר אבל היא נחשבת גם לחלבון מלא ולמקור טוב לברזל (וזאת הסיבה שאני מצטערת שאני לא יכולה לאכול אותה בגלל רגישות
)
כמובן שלמי שאין רגישות מיוחדת לקינואה, היא כאמור נחשבת מזון בריא וחיוני.
 

vegetalien

New member
קינואה,

כמו שאר הדגנים (ופסבדו-דגנים), הקטניות (חוץ מסויה ובוטנים), הפירות (חוץ מאבוקדו וזיתים) והירקות, מכילה את מרבית הקלוריות שלה בצורת פחמימות.
האם זה רע? לא.

לגבי מומלצת - לדעתי, עושים ממנה יותר ממה שהיא. אז נכון, היא מפורסמת בפרופיל חומצות האמינו (בשפת העם, הרכב החלבון) שלה, הקרוב לפרופיל חומצות האמינו של מוצרים מן המת.
הואיל ובארץ הקודש עדיין לא הובהל טבעוני למיון בשל קוואשיורקור (חוסר בחלבון. אבל באמת), לא הייתי ממהר להמליץ עליה רק בגלל זה.
מבחינה גסטרונומית? קינואה די חביבה עלי, במיוחד בתוספת שעועית לבנה.
מבחינה בריאותית? לדעתי - לא כ"כ קריטי. גם אורז ותירס זה סבבה.
מבחינה כלכלית - יקר, יקר.
 

ladybug6

New member
1. כן

2. כן, חתיכה קטנה של פלפל חריף, קצוצה. זה מה שאני מבינה מהמתכון..
 

marx04

New member
אין שום רע בפחמימות

שלום לך,

נכון, היא מכילה בעיקר פחמימות, אבל מה רע בזה ?

הערך התזונתי של הקינואה (ל-100 גרם):
קלוריות 368 קק"ל
חלבונים 14 ג'
פחמימות 64 ג'
שומן 3.3 ג'
כולסטרול 0 מ"ג
ברזל 4.6 מ"ג
סיבים תזונתיים 7 ג'

על הקינואה, מתוך האתר של הנטורופטית ורד לב:

"יש בה כמות רבה של חלבון מאיכות גבוהה ביותר- היא מכילה חלבון מלא ביחסים הדומים מאד לחלב (חלב אם או חלב מלא). יש בה גם פחמימות וסיבים תזונתיים, שומנים (הרבה חומצת שומן לינולאית), מינרלים רבים (סידן, אשלגן מגנזיום, מנגן, ברזל, אבץ) וויטמינים (B, E ).

הקינואה קלה מאד לעיכול ומהירה להכנה (בישול של כ- 20-15 דקות), מה שהופך אותה למזון מומלץ ביותר לאנשים עם קשיי עיכול, תינוקות, ילדים, מבוגרים, נשים בהריון ולכל השאר.

בגלל קלילותה הרבה היא יכולה בקלות לשמש למאכל גם בקיץ (דגנים אחרים נוטים להיות כבדים מדיי בקיץ) והיא יכולה להשתלב בקלות בסלטים ובקינוחים.

את הקינואה אפשר לאכול מבושלת בצורה רגילה או לאחר קלייה קלה, מונבטת, כפסטה (אפשר למצוא בחנויות טבע), כדייסת בוקר, אפשר להכין ממנה מנות עיקריות, סלטים, פשטידות וקינוחים (נסו להכין פודינג מקינואה במקום מאורז עם חלב עזים מלא או חלב סויה ופירות יבשים ותבלינים)."

אגב, קינואה היא בהחלט מזון טוב ובריא, לא רק לטבעונים אלא לכל אדם.
אין הכרח לאכול דווקא קינואה.
מה שחשוב לדעתי הוא לשמור על איזון תזונתי וקלורי.

בברכה,

אורי.
 
למעלה