אין שום רע בפחמימות
שלום לך,
נכון, היא מכילה בעיקר פחמימות, אבל מה רע בזה ?
הערך התזונתי של הקינואה (ל-100 גרם):
קלוריות 368 קק"ל
חלבונים 14 ג'
פחמימות 64 ג'
שומן 3.3 ג'
כולסטרול 0 מ"ג
ברזל 4.6 מ"ג
סיבים תזונתיים 7 ג'
על הקינואה, מתוך
האתר של הנטורופטית ורד לב:
"יש בה כמות רבה של חלבון מאיכות גבוהה ביותר- היא מכילה חלבון מלא ביחסים הדומים מאד לחלב (חלב אם או חלב מלא). יש בה גם פחמימות וסיבים תזונתיים, שומנים (הרבה חומצת שומן לינולאית), מינרלים רבים (סידן, אשלגן מגנזיום, מנגן, ברזל, אבץ) וויטמינים (B, E ).
הקינואה קלה מאד לעיכול ומהירה להכנה (בישול של כ- 20-15 דקות), מה שהופך אותה למזון מומלץ ביותר לאנשים עם קשיי עיכול, תינוקות, ילדים, מבוגרים, נשים בהריון ולכל השאר.
בגלל קלילותה הרבה היא יכולה בקלות לשמש למאכל גם בקיץ (דגנים אחרים נוטים להיות כבדים מדיי בקיץ) והיא יכולה להשתלב בקלות בסלטים ובקינוחים.
את הקינואה אפשר לאכול מבושלת בצורה רגילה או לאחר קלייה קלה, מונבטת, כפסטה (אפשר למצוא בחנויות טבע), כדייסת בוקר, אפשר להכין ממנה מנות עיקריות, סלטים, פשטידות וקינוחים (נסו להכין פודינג מקינואה במקום מאורז עם חלב עזים מלא או חלב סויה ופירות יבשים ותבלינים)."
אגב, קינואה היא בהחלט מזון טוב ובריא, לא רק לטבעונים אלא לכל אדם.
אין הכרח לאכול דווקא קינואה.
מה שחשוב לדעתי הוא לשמור על איזון תזונתי וקלורי.
בברכה,
אורי.