קראתי

קראתי ../images/Emo63.gif

כי מדענים הצליחו ליצור תחת תנאיי מעבדה מולקולות אשר משכפלות את עצמן ואת תכונותיהן (ואלו בתורן גם כן משכפלות את עצמן וכך הלאה, ממש כמו יצורים חיים) וזאת ע"י עירבוב של מספר חומרים בסיסיים אשר לפי התאורייה הרכיבו את "המרק הקדמון" על כדור הארץ + בתוספת של ניצוצות חשמליים (ברקים). מה ידוע לכם על הנושא? תוכלו לפרט קצת? והאם בעצם אפשר להגיד שאותם מדענים יצרו אורגניזמים חיים של ממש תחת המיקרוסקופ? במידה והתשובה לשאלה הקודמת שלילית, אז שאלה נוספת, מדענים יודעים דיי בבירור מהם החומרים והגזים שהרכיבו את אותו מרק קדמון שיצר את החיים, והריי הם יכולים לערבב יחד בקלות את אותם חומרים וגזים בתנאיי מעבדה וליצור תנאים דומים מאד לאלו שקדמו ליצירת החיים על כדור הארץ, אם כך מדוע המדענים לא הצליחו עד היום לייצר שום תא חיי תחת תנאיי מעבדה
משתמש בצלילים.

qet1

New member
ממה שאני יודע הם הצליחו ליצור

חומצות אמינו (המרכיבים של החלבונים) - אבל לא יצורים שלמי עצמאיים שמשתכפלים וכו'

קראתי ממש לא מזמן

מאמר מדעי באינטרנט שבו היה רשום כי מדענים הצליחו ליצור בתנאיי מעבדה ואפילו בקלות יחסית מולקולות אשר משכפלות את עצמן באופן טיבעי וללא התערבות, במידה וזה נכון (אני אנסה לימצוא את המאמר שוב) האם זה אומר שהם בעצם יצרו את התא החיי הראשון בתנאיי מעבדה? משתמש בצלילים.

qet1

New member
אם זה נכון - אז כנראה שכן

למרות שמן הסתם אין לנו דרך לדעת האם הוא זהה לתא החי הראשון שנוצר באופן טבעי.

qet1

New member
הם לא יצרו מולקולות שמשתכפלות לבד

הם רק אמרו שזה אפשרי שנוצרו בטבע מולקולות משתכפלת באופן אקראי "שכפול (אוטוקטליזה) של מולקולות פשוטות הוא תהליך כימי שאפשר לבצעו במעבדה. לפיכך לא מן הנמנע שבין התהליכים הכימיים המרובים לאין-ספור שהתרחשו ללא הרף בעולם הקדום בטרם היות החיים, התחוללו גם תהליכי שכפול. "

ronenbarak

New member
לא נראה לי.

גם אם ימצאו מולקולה שמשכפלת את עצמה, זה לא יקרב אותנו להכין תא חי. ישנם כל כך הרבה חלקים בתא חי שאין לנו מוסג מה הם ומי עושה אותם, וכמה מהם צריך. קיצר, אנחנו רחוקים מליצר במעבדה תא חי כמו שצריך. ואין לי מוסג מהוא המרק הקדמון הזה, ואני מניח שלאף אחד אין מוסג מהוא...(למרות מה ששמעתה מכל אותם "מדענים")

lmatan1

New member
כל כך יפה שבא לבכות שבא לצחוק,

שבא לנו שזה יהיה שלנו וזה מה שמכוער,

qet1

New member
הוא לא דתי, הוא סתם טרול

אני לא אתפלא אם הוא בכלל אתאיסט שרק מנסה לעשות לדתיים שם רע...

LordOfSpells

New member
זה לא נכון.

זאת מכיוון שלתא חיי יש 4 קריטריונים שהוא צריך לעמוד בהם(לא בטוח שאני זוכר את כולם: א) לבצע תהליך נשימה(שריפת מולקולת למען הפקת אנרגיה) ב) לבצע תהליכי רבייה (או כמו שאמרת, שכפול) ג) לגדול(?) ד) ידעתי שאני לא זוכר את הכל. באמת שאני מצטער אבל את הדברים האלו ידעת יבכיתה ז'...מתי שזה באמת עניין אותי.(הביצה באה לפני התרנגולת.)

Levos

New member
יצרו מולקולות ר.נ.א

שמזרזות יצירת מולקולות ר.נ.א נוספות בעלי רצף בסיסים זהה. מולקולות אלו אינם אורגניזמים אלא חומרים כימים פשוטים. מה הגבול שמעבר לו אוסף חומרים הופך לתא נתון לוויכוח. הדבר הנחמד הוא שאפילו מולקולות פשוטות כאלו יכולים להיות נתונים לברירה טבעית ולכן גם לאבולוציה. לא ידוע מה היה על כדור הארץ הקדמון. ידוע בערך מה היסודות שהיו מצויים, אך לא ידוע אילו חומרים אורגניים ובאלו ריכוזים היו יכולים להיווצר בצורה ספונטאנית בתנאים ששררו בכדור הארץ לפני 4 מיליארד שנה. גם אם היו מנחשים את המרכיבים, על כדור הארץ היו מליוני שנה לנסות את מזלם במליוני אתרים בעוד שלמדענים יש אולי כמה שנים במעבדה אחת. אם סטטיסטית הסיכוי נמוך אז לא נקבל תוצאות במעבדה בפרק זמן של חיי אדם.

למעלה